Widok

Sytuacja na naszych drogach

Jak u Was z przejezdnością? Dojechaliście do domów?
Lipowa stoi od 15. Pomiędzy Balladyny i Pszenną w rowie cysterna i autobus. Tylko od czasu do czasu uda się komuś jakimś cudem przemknąć. Omijajcie z daleka i jedźcie ostrożnie!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy ktoś wie czy da się przejechać przez Banino do Gdańska?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na Lipowej jeszcze o 23:00 sznur samochodów od Algidy do Pszennej. Teraz pusto i nawe ktoś śmignął w stronę Pępowa.
Wczoraj o 16 wyjechaliśmy z alfa centrum o 22.30 byliśmy przed domem, jedno szczęście że nasz maluch przespał większą część "jazdy" samochodem :)
pomiędzy Baninem a Miszewem zaspy 2m !!! nawiewa na drogę miejscami tylko jeden pas przejezdny ! masakra
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja stałam od 16 na Lipowej do 19 godziny. 2 samochody w rowie wyjechać nie mogli. do tego autobus :gryf: stał tez w rowie nie ruszył się, kawałek dalej cysterna z paliwem z drugiej strony w rowie była a za mną jeszcze tir w poprzek stanął bo wiatr go tak zepchnął. Normalnie paraliż.
Jak dziś wygląda sytuacja?

Brawo dla strażakow, staneli na wysokosci zadania, gdzie natomiast podziala sie policja?

korek w Tuchomiu - masakra, przepychanki awantury, jedynie straz - ZERO policji, ZERO informacji od policjantow gdzie sie kierowac aby dojechac, totalny CHAOS.

czy problemem było wydanie zarzadzenia ze w trakcie orkanu z****ne TIRY zostaja na parkingach?

ja rozumiem ze trzeba cisnac aby dowiezc na czas, ale czy warto jest ryzykowac zycie i towar i utrudniac innym poruszanie sie po drogach aby za wszelka cene byc na czas? mozna kurde takie rzeczy zaplanowac o huraganie wiadomo bylo od 5 dni, a wszedzie gnoje pod gore nie moga podjechac, wydanoby zakaz, wlepianoby wysokie mandaty to by sie panowie tirowcy z wasem i ciazami spozywczymi rozmyslili przed wyjazdem na drogi w takich warunkach
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzis na trasie z Miszewa do Banina, milicja jezdzila i nagrywala/robila zdjecia aut, ktore ludzie musieli wczoraj zostawic, bo droga byla nie przejezdna i w korkach stali po 4h i wiecej. Ciekawe czemu wczoraj nie byli tacy chetni do pracyi pomocy, tylko dzis mandaciki beda wystawiac?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo to zafajdani paczkozercy sa, ryzyko zeby po ryjku dostac od wnerwionego goscia co w korku stoi minimalizuja, natomiast kase gminna beda teraz mandacikami chyzo zasilac, wczoraj im sie mandat nalezal za dezorganizacje i dopiszczenie do tej sytuacji jaka miala miejsce
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem dlaczsgo nie ustawia sie juz plotow przeciw snievowych na polach pamietam ze w latach 80 czesto widzialem takie konstrukcje....
w 90 tez byly przy Nowatorów, a była to dobra opcja, swoją funkcje spełniały.
widać nie ma tego komu robic, albo juz tych płotków nie ma?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ul. Borowiecka zablokowana przez zakopanego tira z dostawa do biedronki
mam pytanie...jak interpretować Ustawę z 13 września 1996 roku o utrzymaniu czystości i porządku w gminach...
"Obowiązek właścicieli nieruchomości uprzątnięcia błota, śniegu, lodu i innych zanieczyszczeń z części nieruchomości udostępnionej do użytku publicznego oraz z chodników położonych wzdłuż nieruchomości powinien być realizowany codziennie do godz. 8, a w przypadku intensywnych opadów śniegu - wciągu 6 godzin od ustania opadów. "

czy to znaczy, że jak cały piątek padało to nie trzeba było w ogóle odśnieżać??????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mądrala z UG w Gdańsku (ten od konsultacji społecznych) twierdził swego czasu, że po przebudowie Nowatorów też były, ale złodzieje rozkradli.
To jest najbardziej wk.. rzecz, jaką znam będąc właścicielem domu. Zmuszanie ludzi do pracy nie na swoim. Chodnik do kogo należy? Przecież nie do mnie, a do gminy. To niech gmina go odśnieża.
Na szczęście zdecydowanej większość mieszkańców za ich życia to nie grozi ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

znow zapowiadaja opady sniegu i gololedz

a polmozgi w ciezarowkach znow wyrusza o poranku na nasze drogi skutecznie blokujac przepustowosc...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
jedyny chodnik odśnieżany na bieżąco to przy Algidzie. Na całej długości, razem z parkingiem. Jest tak co roku i bez względu na intensywność opadów. Dziękujemy i doceniamy!!!! Najgorszy syf to vis a vis Przemysłowej, nie da się przejść po chodniku a po ulicy strach. Dziękujemy i zapamiętamy Gmino !!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdyby nie te ciężarówki to byś nie miał co Żreć i w czym mieszkać !!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
sa znacznei wydajniejsze sposoby transportu niz drogowy, ale co tam, druga sprawa, ze wystarczy wlaczyc ta jedna komorke nerwowa w mozgu zeby przemyslec ze nie warto wyjezdzac w warunkach w ktorych sie nie dojedzie a jeszcze mozna ladunek stracic i mandat zarobic prawda tirowcu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przewożąc chłodnie z jedzeniem czy też pieczywo za którym tak wszyscy wczoraj skomleli, że nie ma nie można sobie pozwolić na przestoj. Szef każe i trzeba jechać, nie ma że nie... Bo potem na innym forum będzie wpis "w piekarni brak chleba wstyd "
Idiotą jest kierowca, który obecnych warunkach wyprzedza na hama terenową kolubryną z napędem na 4! Cały sznur samochodów przy czym wpada w poślizg tarasuje całą drogę a potem ma pretensje że jest w rowie i i należy mu się pomoc. Czemu o takich nikt nie pisze ?? Albo o tych osobowkach w rowie..
Skoro zapowiadali takie warunki i tiry miały nie wyjeżdżać do pracy to czemu kierowcy osobowek też nie zostali w domach ?? Nie było by żadnych problemów :-)

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry