Widok

Sytuacja na naszych drogach

Jak u Was z przejezdnością? Dojechaliście do domów?
Lipowa stoi od 15. Pomiędzy Balladyny i Pszenną w rowie cysterna i autobus. Tylko od czasu do czasu uda się komuś jakimś cudem przemknąć. Omijajcie z daleka i jedźcie ostrożnie!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jaki nr autobusu w rowie?
810. Może nie w rowie, ale tak zakopał się na poboczu, że sam nie wyjedzie.
SKANDAL
Lipowa i Księzycowa przypominały lodowisko.
Piaskarki zaspały. Jak ludzie sobie nogi powykręcali do gmina powinna beknąć za to. Na ch..............ja płacimy podatki!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rano lodowisko.....a po południu zaspy śnieżne na drodze!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Straszny skandal, że zima jest zima i pada śnieg. Zapowiadali trąbili w telewizji przez 2 dni a teraz się czepiacie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie czepiamy .. tylko co za problem sypnąć piaskiem lub solą przy odśnieżaniu?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
dajcie proszę znać czy coś się już ruszyło na drodze gdańsk-banino?
Na budowlanych złamał sie TIR na wysokości końca lotniska i niema przejazdu tylko Kartuska
Da radę wogóle w stronę Gdańska się dostać? Muszę jutro być o 9.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja bardzo dziękuję Panu odśnieżającemu nasze drogi, który dzisiaj wieczorem na ul. Ptysia i Balbiny wyciągnął mnie z zaspy (i 2 innych kierowców też). Szacuneczek!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Lipowa rano .... no mieliśmy tą "nieprzyjemność" jechać..... lód lód i jeszcze raz lód i brak umiejętności jazdy kierowców w takich warunkach (ważniejsze przecież żeby zaparkować idealnie na kopercie niż nauka jak zachować się "na lodzie").

a takiemu jednemu z drugim (cysterny) co zablokowały ruch pod wiaduktem w Rębiechowie po 15 to bym nogi z doopy powyrywała!!!!!!!!!!! gdzie Wy się K$#^#^#&a pchacie jak wiecie że nie podjedziecie barany jedne....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
O 21.30 Budowlanych dalej zablokowana, na Lotniczej stoi na poboczach kilka sam ciężarowych, chciałem ominąć Rolniczą i Pszenna ale jest Rolnicza zasypana. O dziwo moja uliczka odśnieżona :) Z Matarni przez Kokoszki ok. 3,5 godz.
Jednak dobre miałem przeczucie dzisiaj rano, żeby o roboty nie jechać :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
ul. Tuchomska nie przejzdna, auta zakopane, zaspy sniegu powyzej 1m, plugow nie widac...
wie ktos moze czy trasa z chwaszczyna do zukowa jest juz w miarę przejezdna?
ulica Lotnicza na odcniku od wjazdu na Pszenna (obok Marketu ) jest całkowicie zablokowana. Puste samochody stoja na poboczu i na ulicy. jedna wielka zaspa. Nie ma żadnej mozliwosci przejazdu.
Ostatni kilometr drogi z GD do Banina pokonałem piechotą. Przynajmniej miałem okazję zmierzyć sięz ORKANEM osobiście :) .Auto pozostawiłem w bezpiecznym miejscu ,mam nadziej że wielmożny pan W.... jutro oczyści lokalne drogi - bo taki ma obowiązek !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wyjechałem z lotniska do Banina o 15:30. Dotarłem o 21:40. Budowlanych zablokowana była tirem, obwodnica - dzwon na pasie do Gdańska na wysokości Shella. Kartuska krok po kroku bo w Lniskach był jakiś wypadek. Zrobiłem przynajmniej zakupy na matarni na święta (nigdy w IKEA nie było tak pusto).
Jak dojechałem Księżycowa była prawie nieprzejezdna. Nie dało się podjechać pod górę Księżycową (tam gdzie kończą się płyty) ale udało się skręcając w lewo i dojeżdżająć do Pszennej bokiem.
Jak dojeżdżałem dwa pługi walczyły z zaspami na górze Księżycowej.
Mieszkam tu już 6 lat, ale to pierwszy taki armagedon.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
W sumie z ZASPY wychodząc po 17.00 wracałem 1h 50 minut. Na dole Słowackiego po 15 minutach stania niedaleko Grunwaldzkiej słyszałem na CB , że pod górę wszystko stoi i niektórzy stoją już 3 godziny bo Budowlanych zablokowane. Powrót do miasta w kierunku Armii Krajowej bocznymi uliczkami potem równoległą do Armii Krajowej - puściutka i można było pojechać chociaż 60 km/h :) w stronę Auchan. Wyjazd na nową drogę do Kokoszek - co prawda wszyscy stali w jakimś korku w stronę Żukowa, ale nie wiem dlaczego nikt nie jechał lewym pustym pasem i tak przemknąłem prawie obok wszystkich - nie wiem też dlaczego w Polce tak mało osób jeździ na wahadełko , potem niestety 25 minutowy dojazd do Biedronki -pas się zwęził .Zakupy w sklepie ,potem do Banina- o dziwo pusto na Nowatorów, przed Rębiechowem postałem pół godziny tylko. Nie było tak źle :)

Inne tematy z forum Banino

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry