Widok
Księżycowa dla nisko zawieszonych osobówek praktycznie nieprzejezdna...wczoraj jakiś pług jechał, ale tylko uklepał nawiane z pola hałdy śniegu, skutek- rozbełtana breja, głębokie koleiny z lodem na dnie...czy nie można było tego zdrapać do płyt i zepchnąć na pole???czy kierowca pługa nie widzi co robi?, to że przejechał, nie znaczy, że odśnieżył:/
Dysproporcje w jakości utrzymania dróg w powiecie kartuskim a drogami Gdańska czy pow. gdańkiego ( pruszczański ) są tak widoczne, że mam wrażenie, iż chcą nas w tym Baninie pozabijać albo, w najlepszym razie, pozbawić środków transportu. Rozumiem, że piątek zapowiadane kilka dni wcześniej wiatry zaskoczyły, ale co stało na przeszkodzie by w sobotę i niedzielę doprowadzić ul. Lotniczą do stanu choćby ul. Nowatorów w Gdańsku ? Majac zwykły osobowy samochód miałam wrażenie, że dzisiaj rano urwę tłumik wyrównując nawierzchnie podwoziem. Oczom nie wierzyłam gdy wjechałam do Gdańska. Władze gminne ( tu już na nic nie liczę ) i powiatowe powinny walnąć solidną skruchę albo podać się do dymisji ( na to też nie liczę ).
Jest to jawny skandal .Od trzech lat sytuacja jest coraz gorsza.Wszyscy niszczą samochody a jedyną poprawą jesr chyba tylko pensja pożal sie boże burmistrza.To co dzisiaj zrobiona przy wyjeżdzie z lodowej to jawny skandal.Po obu stronach kałuży która jest tam od trzech lat zaspy po 2 metry.Jak człowiek stanie to nie wyjedzie i brnie w wodzie.Panowie władza ruszcie wreszcie d*py bo Was społeczeństwo pop prostu odwoła.
"Szanowni Mieszkańcy Banina w dniu 13 grudnia (piątek) Burmistrz Żukowa zaprasza na konsultacje społeczne dotyczące Strategii Rozwoju Gminy Żukowo na lata 2014-2020. Mamy niepowtarzalna szansę na wyrażenie swoich opinii o kierunkach rozwoju naszej miejscowości."
Przypominam :) że tu można zadać kilka kłopotliwych pytań odpowiednim władzom.
Zamiast monitoringu przejścia przy kościele i fotoradarów może lepiej zrobić płotki antyzaspowe na przyszłość.
Przypominam :) że tu można zadać kilka kłopotliwych pytań odpowiednim władzom.
Zamiast monitoringu przejścia przy kościele i fotoradarów może lepiej zrobić płotki antyzaspowe na przyszłość.
Takie sytuacje jak z ostatnich dni najlepiej pokazują kompetencje lokalnych władz. Mamy dzisiaj trzeci dzień po ataku zimy, a Lipowa nadal ledwo przejezdna, a na Kolejowej mamy off-road.
Osiedle za Algidą także ledwo przejezdne.
PRZEZ CAŁĄ NIEDZIELĘ WANKE NIE ODŚNIEŻAŁ BANINA, BO NIE BYŁO ZLECENIA Z GMINY. Nie dziwcie się więc, że jest jak jest.
Osiedle za Algidą także ledwo przejezdne.
PRZEZ CAŁĄ NIEDZIELĘ WANKE NIE ODŚNIEŻAŁ BANINA, BO NIE BYŁO ZLECENIA Z GMINY. Nie dziwcie się więc, że jest jak jest.
mieszkam w Baninie od 6 lat i z każdą zima jest coraz gorzej. Lotnicza NIDGY nie była sypana solą i co roku jest mniejsze lub większe lodowisko. czasami nieśmiało jest posypana piaskiem, ale nie wiem na ile to wniesione kołami samochodów, a na ile celowe działanie.
Nigdy prewencyjnie nie wyłączono świateł na tej górce w Rębiechowie, a tam jest drażliwy moment zimą, tylko dopiero jak ciężarówka jakaś stanęła to włączali żółte, ale korek zdążył się zawsze utworzyć do Miszewa.
Z bocznymi też jest już większy kłopot, bo ludzi i domów coraz więcej a Pan Wanke sam. Nie da rady.
Nigdy prewencyjnie nie wyłączono świateł na tej górce w Rębiechowie, a tam jest drażliwy moment zimą, tylko dopiero jak ciężarówka jakaś stanęła to włączali żółte, ale korek zdążył się zawsze utworzyć do Miszewa.
Z bocznymi też jest już większy kłopot, bo ludzi i domów coraz więcej a Pan Wanke sam. Nie da rady.
Za te kilka złotych nikt sie nie będzie przemeczał
http://www.bip.zukowo.pl/kadry/pliki/1370265734.pdf
http://www.bip.zukowo.pl/kadry/pliki/1370265734.pdf