Widok
Szafa Dzieciaka w Gdańsku - wstępne informacje!
Po pierwsze mama hana - pożyczam nazwę i mam nadzieję, że dzielnie poprowadzę Twoją akcję w Gdańsku.
Dziewczyny, wzięłam się za organizację Szafy Dzieciaka w Gdańsku. Rozmawiałam z kierownictwem Klubu Osiedlowego Piastuś na Przymorzu i mam dostać odpowiedź do piątku. Niestety jedynym dniem w jaki mogą nam udostępnić pomieszczenia jest piątek (byłby to piątek 23.09) od ok. 16 do 19. Mam nadzieję, że znajdą się mamy, którym będzie taka data pasowała.
Nie chcę jeszcze prowadzić zapisów póki nie wiem na 100% czy udostępnią nam lokal. Ale zastanówcie się proszę i miejcie na uwadze naszą akcję. Więcej szczegółów wkrótce!
[/url]
[/url]
Dziewczyny, wzięłam się za organizację Szafy Dzieciaka w Gdańsku. Rozmawiałam z kierownictwem Klubu Osiedlowego Piastuś na Przymorzu i mam dostać odpowiedź do piątku. Niestety jedynym dniem w jaki mogą nam udostępnić pomieszczenia jest piątek (byłby to piątek 23.09) od ok. 16 do 19. Mam nadzieję, że znajdą się mamy, którym będzie taka data pasowała.
Nie chcę jeszcze prowadzić zapisów póki nie wiem na 100% czy udostępnią nam lokal. Ale zastanówcie się proszę i miejcie na uwadze naszą akcję. Więcej szczegółów wkrótce!
[/url]
[/url]Tanie ciuszkowanie w Gdańsku - wstępne informacje!
Ogólnie zmieniam nazwę - nie pomyślałam i użyłam takiej samej nazwy jak akcja organizowana przez mama hana. Myślałam że to nie problem (a właściwie nie pomyślałam bo chodziło mi po prostu o zorganizowanie czegoś takiego w Gdańsku...sama jestem mamą i wiem jak drogie są ciuszki...nie miałam czasu zastanawiać się nad tym, że kradnę nazwę a i też nie zapytałam czy mogę użyczyć). Mniejsza z tym. Okazało się, że nie mogę więc akcja wymiany, sprzedaży, kupna i co jeszcze ciuszków zmienia nazwę na Tanie ciuszkowanie - tylko to wpadło mi do głowy. Jutro będę wiedziała czy mamy lokal i ile mam może się tam wystawić. Dlatego proszę o cierpliwość - jutro wszystko napiszę. Pozdrawiam
Basiula - nie przesadzaj, nikt nie użył słowa "kradzież". Dobrze wiesz o co chodziło - plakat i pracę mojej koleżanki! I fakt nie zapytania. Chodziło nam o zwykłą przyzwoitość. To nie idzie o "moją" akcję, ale o Klub Osiedlowy Apteka. Gdybym miała coś przeciwko temu, nie odpisywałabym Ci przecież na wiadomości i nie podpowiadała jak się zabrać za całe wydarzenie.
POWODZENIA:-) Im więcej takich akcji, tym lepiej! Mam nadzieję na kolejne:)
POWODZENIA:-) Im więcej takich akcji, tym lepiej! Mam nadzieję na kolejne:)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Nie wiem czy mi się uda. Sprawdzam :)
[/url]
[/url]
UDAŁO SIĘ :) Hihi...
No to teraz szczegóły:
Zapraszamy 23 września (piątek) od 16 do 19.
Od dziaj zbieram zapisy. Ilość miejsc ograniczona (w pon będę wiedziała ile). Techniczne szczegóły przekażę Wam w pon wieczorem bo dopiero w pon obejrzę salę.
Ps. Może mój plakat nie wygląda jakoś super ale przepraszam - nie mam czasu ani zdolności nad nim siedzieć :) Najważniejsze, żeby spotkanie sie udało.
Aha, jedna sprawa - na plakacie nie mogłam zawrzeć słowa "sprzedaż". Ale będziemy mogły prowadzić również tą formę :)
Pozdrawiam i w razie pytań zapraszam do kontaktu. No i do zapisów!
[/url]
[/url]
No to teraz szczegóły:
Zapraszamy 23 września (piątek) od 16 do 19.
Od dziaj zbieram zapisy. Ilość miejsc ograniczona (w pon będę wiedziała ile). Techniczne szczegóły przekażę Wam w pon wieczorem bo dopiero w pon obejrzę salę.
Ps. Może mój plakat nie wygląda jakoś super ale przepraszam - nie mam czasu ani zdolności nad nim siedzieć :) Najważniejsze, żeby spotkanie sie udało.
Aha, jedna sprawa - na plakacie nie mogłam zawrzeć słowa "sprzedaż". Ale będziemy mogły prowadzić również tą formę :)
Pozdrawiam i w razie pytań zapraszam do kontaktu. No i do zapisów!
[/url]
[/url]
Kochane!
Bardzo dziękuję za maile. Proszę jednak (nie napisałam tego wcześniej) żeby przy rezerwowaniu miejsca podać imię i nr telefonu. W razie potrzeby kontaktu łatwiej się zdzwonić.
Dane techniczne czyli jak ze stolikami, czy będzie można rozwiesić ciuszk i inne rzeczy przekażę Wam w poniedziałek po spotkaniu z p. kierownik Klubu.
Pozdrawiam i zapraszam!
[/url]
[/url]
Bardzo dziękuję za maile. Proszę jednak (nie napisałam tego wcześniej) żeby przy rezerwowaniu miejsca podać imię i nr telefonu. W razie potrzeby kontaktu łatwiej się zdzwonić.
Dane techniczne czyli jak ze stolikami, czy będzie można rozwiesić ciuszk i inne rzeczy przekażę Wam w poniedziałek po spotkaniu z p. kierownik Klubu.
Pozdrawiam i zapraszam!
[/url]
[/url]
Hmmmm... Chciałabym przyjść jako sprzedająca, i kupująca pewnie też. Ale zamawiać miejsce? A jak zapomnę albo co mi wypadnie?
Dziewczyny, rzeczy mam niewiele ale dość fajne butki domowe, rozmiary 2, 21 i 22, trochę zabawek, pewnie jakieś pojedyncze ubranka (dziewczęce i unisex, po córce).
Najwyżej wezmę dużą torbę, kartkę ze spisem i cenami, i pospaceruję lub stanę gdzieś z boku.
Dziewczyny, rzeczy mam niewiele ale dość fajne butki domowe, rozmiary 2, 21 i 22, trochę zabawek, pewnie jakieś pojedyncze ubranka (dziewczęce i unisex, po córce).
Najwyżej wezmę dużą torbę, kartkę ze spisem i cenami, i pospaceruję lub stanę gdzieś z boku.
Dziewczyny, widziałam dzisiaj salę. Jest duża, są stoły i myślę że sporo z nas się zmieści. W sumie ciężko powiedzieć ile ale damy radę :) Problem jest tylko jeden - bardzo by nam się przydała męska pomoc tego dnia :) Przepraszam, że nie będzie to tak super zorganizowane ale ja też pracuję a poza tym tam do 15 są jakieś zajęcia dla emerytów. Dlatego dopiero przed 16 nas wpuszczą ale trzeba będzie jeszcze rozstawić stoły. Właśnie do tego przydaliby się jacyś panowie. Mojego męża nie ma w Polsce dlatego zwracam się do Was z pytaniem - czy Wasi mężowie, partnerzy, bracia, koledzy będą mogli nam pomóc (tu znak zapytania ale mi nie działa :)). Myślę że spokojnie wystarczyłoby 2 lub 4 panów bo więcej to zamieszanie będzie. Dziewczyny, liczę na Was :) Niestety nie bardzo gdzie jest powiesić wieszaczki więc wszystko będzie musiało być na stołach.
Nie wiem jak Wy ale ja się stresuję, mam nadzieję że jednak wybaczycie mi wszelkie niedociągnięcia :) A jak teraz się uda, to na wiosnę przed Piastusiem większy piknik zrobimy ;) (już obgadywałam to z panią kierownik:)). W razie pytań proszę pisać bądź dzwonić.
Anna - myślę że nikt się nie obrazi jak będziesz z ciuszkami dla 7latka :) Prawda dziewczyny (tu znów znak zapytania ale nie działa :))
[/url]
[/url]
Nie wiem jak Wy ale ja się stresuję, mam nadzieję że jednak wybaczycie mi wszelkie niedociągnięcia :) A jak teraz się uda, to na wiosnę przed Piastusiem większy piknik zrobimy ;) (już obgadywałam to z panią kierownik:)). W razie pytań proszę pisać bądź dzwonić.
Anna - myślę że nikt się nie obrazi jak będziesz z ciuszkami dla 7latka :) Prawda dziewczyny (tu znów znak zapytania ale nie działa :))
[/url]
[/url]
Witam,
cieszę się ze w Trójmieście promowane są ekologiczne i ekonomiczne wymiany dziecięcych rzeczy, jeśli Wam wciąż one zalegają w szafach, lub czegoś poszukujecie to zapraszamy serdecznie na
SZAFING 1 PAŹDZIERNIKA
W SOBOTĘ 11-15
NA PORĘBSKIEGO 21/5
ZAKONICZYN
zapisy:
Aga 519 051 064
Justyna 501 349 088
cieszę się ze w Trójmieście promowane są ekologiczne i ekonomiczne wymiany dziecięcych rzeczy, jeśli Wam wciąż one zalegają w szafach, lub czegoś poszukujecie to zapraszamy serdecznie na
SZAFING 1 PAŹDZIERNIKA
W SOBOTĘ 11-15
NA PORĘBSKIEGO 21/5
ZAKONICZYN
zapisy:
Aga 519 051 064
Justyna 501 349 088
skąd będziesz jechała?
to jest klub osiedlowy między falowcem na Jagiellońskiej, a falowcami na Piastowskiej :) z takim wielkim placem zabaw :) patrząc od Jagiellońskiej - tuż za kościołem Św. Józefa.
autobus 139 i 199 z Oliwy z pętli - wysiadasz w połowie falowca, na przeciwko tego kościoła.
139 z dworca SKM na Przymorzu oraz 199 z Suchanina/Wrzeszcza - wysiadasz tuż za kościołem, koło przychodni.
na Piastowskiej zatrzymują się autobusy 117 i 143 - z Sopotu.
to jest klub osiedlowy między falowcem na Jagiellońskiej, a falowcami na Piastowskiej :) z takim wielkim placem zabaw :) patrząc od Jagiellońskiej - tuż za kościołem Św. Józefa.
autobus 139 i 199 z Oliwy z pętli - wysiadasz w połowie falowca, na przeciwko tego kościoła.
139 z dworca SKM na Przymorzu oraz 199 z Suchanina/Wrzeszcza - wysiadasz tuż za kościołem, koło przychodni.
na Piastowskiej zatrzymują się autobusy 117 i 143 - z Sopotu.
ewciak...hmm...będzie nas - zgłoszeń mam 16, ciężko stwierdzić ile możesz tego wziąć...weź wszystko a jak będzie za mało miejsca to nie wystawisz wszystkiego :) ja nadal liczę że po prostu damy radę :)
uciekam z pracy więc nie będzie mnie ani na mailu ani na forum, jakby co to pod telefonem! do zobaczenia!
[/url]
[/url]
uciekam z pracy więc nie będzie mnie ani na mailu ani na forum, jakby co to pod telefonem! do zobaczenia!
[/url]
[/url]
dopiero wyszłam z kuchni ;) (piekłam na jutrzejszy piknik bułki drożdżowe z serem i parówkami ;) wczoraj robiłam je pierwszy raz i wyszły pyyyycha)
również dziękuję za miłe popołudnie :D fajnie było Was poznać ;) chociaż szkoda, że nie wiem kto był kim ;) (jeśli chodzi o nicki)
na następny raz obowiązkowe plakietki/naklejki z imieniem i nickiem ;P
hehehe :D
no i tak jak rozmawiałyśmy - trzeba będzie porozwieszać więcej ulotek :) więc każda zainteresowana sprzedażą Mama(lub każda chcąca pomóc) - wydrukuje kilka ulotek, porozkleja w sąsiednich klatkach, sklepach, przedszkolach czy żłobkach ;)
pomyślałam jeszcze - że jeśli któraś z Was jeździ z dzieciaczkiem do OWI - to może tam też zagadać i pozwolą powiesić ogłoszenie?
również dziękuję za miłe popołudnie :D fajnie było Was poznać ;) chociaż szkoda, że nie wiem kto był kim ;) (jeśli chodzi o nicki)
na następny raz obowiązkowe plakietki/naklejki z imieniem i nickiem ;P
hehehe :D
no i tak jak rozmawiałyśmy - trzeba będzie porozwieszać więcej ulotek :) więc każda zainteresowana sprzedażą Mama(lub każda chcąca pomóc) - wydrukuje kilka ulotek, porozkleja w sąsiednich klatkach, sklepach, przedszkolach czy żłobkach ;)
pomyślałam jeszcze - że jeśli któraś z Was jeździ z dzieciaczkiem do OWI - to może tam też zagadać i pozwolą powiesić ogłoszenie?
Anna - to dobrze kojarzę :D
Madziulka - wpadłaś jako kupująca i uciekłaś? ;)
jakbyś mogła - to zapytaj w ośrodku czy przy następnej takiej akcji będzie można powiesić u nich plakat albo zostawić kilka ulotek :)
przyznawać się - kto tam jeszcze był ;) Basiula, Ewciak, Mawina, Anna, Madziulka i ja - a reszta?
Madziulka - wpadłaś jako kupująca i uciekłaś? ;)
jakbyś mogła - to zapytaj w ośrodku czy przy następnej takiej akcji będzie można powiesić u nich plakat albo zostawić kilka ulotek :)
przyznawać się - kto tam jeszcze był ;) Basiula, Ewciak, Mawina, Anna, Madziulka i ja - a reszta?
masz rację viki - następnym razem będzie lepiej :) ważne, że pierwsze koty za płoty :) mi się też podobało chociaż nie pogadałam z Wami za wiele bo Zuzka całą uwagę na sobie skupiała :) ale następnym razem może tatuś się nią zajmie
Agusia - pociąg robił furorę :) gdyby nie on to Zuźce już dawno by się nudziło. Ale jaki grzeczny był Damian! i jak fajnie się z Zuzą bawił :) następnym razem można dzieciakom kącik zorganizować (wtedy wzięlibyście swoje) i by się bawiły razem :)
[/url]
[/url]
Agusia - pociąg robił furorę :) gdyby nie on to Zuźce już dawno by się nudziło. Ale jaki grzeczny był Damian! i jak fajnie się z Zuzą bawił :) następnym razem można dzieciakom kącik zorganizować (wtedy wzięlibyście swoje) i by się bawiły razem :)
[/url]
[/url]
kuponu nie wykorzystałam więc go komuś oddam ok? czy może go chcesz? była promocja na romery za ok 750zł więc bardziej się opłacało - kupiliśmy krowę :))
Dopiero dziś zajarzyłam skąd Cię znam :))
Następnym razem wpadnę z małą i nie będę się spieszyć, dzis jeszcze musiałam zajechać do pracy a mąz już kila razy dzwonił bo mała marudna hehe stąd ten mój pośpiech :)
Dopiero dziś zajarzyłam skąd Cię znam :))
Następnym razem wpadnę z małą i nie będę się spieszyć, dzis jeszcze musiałam zajechać do pracy a mąz już kila razy dzwonił bo mała marudna hehe stąd ten mój pośpiech :)
hej ;)
alez sie tu rozkrecilo ;) fajnie
juz sie melduje jesli chodzi o mnie. ja bylam z damianem, tym co tak smigal pociagiem przez cala sale i pewnie rozladowal baterie we fontannie ;/
tez nam sie podobalo, choc moglo byc lepiej ;) bo jak mowilam, ze wiecej pewnie wydam niz zarobie ;) ale to nic, licze na to, ze nastepnym razem bedzie duzo lepiej w tej kwestii.
jak na I raz bylo super, cala organizacja i klimat. dzieki dziewczyny
alez sie tu rozkrecilo ;) fajnie
juz sie melduje jesli chodzi o mnie. ja bylam z damianem, tym co tak smigal pociagiem przez cala sale i pewnie rozladowal baterie we fontannie ;/
tez nam sie podobalo, choc moglo byc lepiej ;) bo jak mowilam, ze wiecej pewnie wydam niz zarobie ;) ale to nic, licze na to, ze nastepnym razem bedzie duzo lepiej w tej kwestii.
jak na I raz bylo super, cala organizacja i klimat. dzieki dziewczyny
Hej hej hej! Witam Was po weekendzie! Fajnie, że tak się wątek rozwinął :)
No to ja już wszystko wiem, kto był kim i gdzie stał :) A do tego wczoraj spotkałam emi w Galerii Przymorze :)
Tak sobie myślę, sprzedających było Was w końcu tylko 10 (choć zapisało się 17. I zobaczcie, ledwo Wy się pomieściłyście na tych stołach. Na przyszłość chyba więc nie ma co robić większych zapisów. Najpierw spróbuję dowiedzieć się czy może mają więcej stołów ale wątpię.
A co do terminu to teraz się zastanawiam... Czy 14.10 to nie za wcześnie? A może pod koniec miesiąca 28.10? Tylko pod koniec miesiąca to tak jak rozmawiałyśmy - z kasą krucho. Jak myślicie? Jak się dogadamy tutaj to podjadę do Piastusia pogadać.
Wiola - jak Wojtek? Miejmy nadzieję, że już lepiej. Teraz się zacznie prychanie i kichanie - Zuza dziś rano z jakimś katarem wstała :/ Gorzej bo jak się rozchoruje (tfu tfu...) to nie mam jej z kim zostawić :/ Ale liczę na to, że jakoś przeżyjemy tą zimę :)
[/url]
[/url]
No to ja już wszystko wiem, kto był kim i gdzie stał :) A do tego wczoraj spotkałam emi w Galerii Przymorze :)
Tak sobie myślę, sprzedających było Was w końcu tylko 10 (choć zapisało się 17. I zobaczcie, ledwo Wy się pomieściłyście na tych stołach. Na przyszłość chyba więc nie ma co robić większych zapisów. Najpierw spróbuję dowiedzieć się czy może mają więcej stołów ale wątpię.
A co do terminu to teraz się zastanawiam... Czy 14.10 to nie za wcześnie? A może pod koniec miesiąca 28.10? Tylko pod koniec miesiąca to tak jak rozmawiałyśmy - z kasą krucho. Jak myślicie? Jak się dogadamy tutaj to podjadę do Piastusia pogadać.
Wiola - jak Wojtek? Miejmy nadzieję, że już lepiej. Teraz się zacznie prychanie i kichanie - Zuza dziś rano z jakimś katarem wstała :/ Gorzej bo jak się rozchoruje (tfu tfu...) to nie mam jej z kim zostawić :/ Ale liczę na to, że jakoś przeżyjemy tą zimę :)
[/url]
[/url]
Hej
Ja na spotkaniu miałam czarną bluzkę i zielony szalik - to dla tych którzy mnie nie znali wcześniej :-)
Wojtek już na szczęście lepiej, temperatura minęła, jeszcze lekki kaszel i gile z nosa, choć do żłobka go nieposłałam jeszcze.
Basiula dla Zuzki zdrówka!!!
Agusia przypominam się o przepis na chleb z piekarnika i te bułeczki drożdzowe z parówką, widziałam zdjęcia - ale muszą być pyszne :-)
Czapka i rękawiczki idealne, spodobały sie Wojtkowi bo nie chciał ich ściągnąć i chodził tak po domu :-)
Ewciak spodnie jeszcze ciut zadługie ale do zimy jeszcze troszkę więc damy radę :-)
Co do spotkania mi też lepiej pasuje 21.
Tylko więcej reklamy - może faktycznie artykuł na Trójmieście przydał by się.
Ja na spotkaniu miałam czarną bluzkę i zielony szalik - to dla tych którzy mnie nie znali wcześniej :-)
Wojtek już na szczęście lepiej, temperatura minęła, jeszcze lekki kaszel i gile z nosa, choć do żłobka go nieposłałam jeszcze.
Basiula dla Zuzki zdrówka!!!
Agusia przypominam się o przepis na chleb z piekarnika i te bułeczki drożdzowe z parówką, widziałam zdjęcia - ale muszą być pyszne :-)
Czapka i rękawiczki idealne, spodobały sie Wojtkowi bo nie chciał ich ściągnąć i chodził tak po domu :-)
Ewciak spodnie jeszcze ciut zadługie ale do zimy jeszcze troszkę więc damy radę :-)
Co do spotkania mi też lepiej pasuje 21.
Tylko więcej reklamy - może faktycznie artykuł na Trójmieście przydał by się.
[url=http://www.maluchy.pl]
[/url
[/url
hehe ja tez wpadne ale tym razme nie ostatnia:):) bede miala wiecej miejsca na ciuchy:) jakby co to tez sie pisze fajnie bylo sie spotkac i poznac:) fakt i tak nie zapamietalam was po nick:(
ps. ale tym razem wezme juz cukier:) bo ta gorzka herbata nie weszla:) wiktoria z laldy gaga:) dla ciebie tez wezme, a i poprosze te mega dobre cynamonowe ciacha:)
ps. ale tym razem wezme juz cukier:) bo ta gorzka herbata nie weszla:) wiktoria z laldy gaga:) dla ciebie tez wezme, a i poprosze te mega dobre cynamonowe ciacha:)
Proszę oto przepis na ciastka.
http://mojewypieki.blox.pl/2010/11/Cynamonowe-palmiery.html
Robiłam je w 2 wersjach - z cukrem zwykłym i brązowym i tym ostatnim smakuje lepiej.
Robi się je naprawdę szybko, trzeba tylko pamiętać, żeby w połowie pieczenia przewrócić je na 2 stronę.
Smacznego!!!!
http://mojewypieki.blox.pl/2010/11/Cynamonowe-palmiery.html
Robiłam je w 2 wersjach - z cukrem zwykłym i brązowym i tym ostatnim smakuje lepiej.
Robi się je naprawdę szybko, trzeba tylko pamiętać, żeby w połowie pieczenia przewrócić je na 2 stronę.
Smacznego!!!!
[url=http://www.maluchy.pl]
[/url
[/url
Kurcze, nie wiedziałam (nie dosłyszałam) że te ciastka były pieczone :) Pycha były! Przepis drukuję :)
Kupiłam właśnie Zuzi rajtuzy na allegro. Mam nadzieję, że będą dobre.
A dzisiaj założyłam małej te legginsy imitujące jeansy i golfik w paski fioletowe. Wyglądała bosko ;) Mam nadzieję że jeszcze coś wychaczę na następnym spotkaniu ;)
Miłego dzionka dziewczyny!
[/url]
[/url]
Kupiłam właśnie Zuzi rajtuzy na allegro. Mam nadzieję, że będą dobre.
A dzisiaj założyłam małej te legginsy imitujące jeansy i golfik w paski fioletowe. Wyglądała bosko ;) Mam nadzieję że jeszcze coś wychaczę na następnym spotkaniu ;)
Miłego dzionka dziewczyny!
[/url]
[/url]
Dziewczyny polecam napisać do działu marketingu trojmiasto.pl :)
JA napisałam jak była pierwsza Damska Szafa w Gdyni i dodali wydarzenie na stronę :)
Linka do tego mozecie zawsze umieścić na FB lub rozesłać mailem
JA napisałam jak była pierwsza Damska Szafa w Gdyni i dodali wydarzenie na stronę :)
Linka do tego mozecie zawsze umieścić na FB lub rozesłać mailem
Dziewczyny, przepraszam że milczałam ale miałam małe zamieszanie w pracy i w ogóle do pupy :/
No ale jestem już...
Niestety 21.10 też odpada bo ja nie mam z kim zostawić małej. Czy pasuje Wam 28.10? Jeśli tak to podejdę do Piastusia pogadać z nimi. Wiem że to koniec miesiąca ale naprawdę nie mam co z Zuzą zrobić wcześniej a tak mąż będzie już na miejscu. W następnym miesiącach powinno być lepiej bo chyba mąż już będze na stałe więc się nią zajmie.
Dajcie znak czy Wam pasuje i będziemy myśleć dalej.
Pozdrawiam!
[/url]
[/url]
No ale jestem już...
Niestety 21.10 też odpada bo ja nie mam z kim zostawić małej. Czy pasuje Wam 28.10? Jeśli tak to podejdę do Piastusia pogadać z nimi. Wiem że to koniec miesiąca ale naprawdę nie mam co z Zuzą zrobić wcześniej a tak mąż będzie już na miejscu. W następnym miesiącach powinno być lepiej bo chyba mąż już będze na stałe więc się nią zajmie.
Dajcie znak czy Wam pasuje i będziemy myśleć dalej.
Pozdrawiam!
[/url]
[/url]
Ja z chęcią się pojawię jako sprzedająca i sama cos wyhacze cieplejszego na zimę. Na poprzednie spotkaniu nie mogłam być bo młody przeziębił się. Mi pasuje 21. Teraz to bardzo dobry okres na taki kiermasz bo trzeba cieplejsze ciuchy ubierać. Sama jeszcze będąc w ciąży kupiłam kombinezon na zimę dla dziecka i 3 tygodnie temu był za ciasny a dziś jest na styk...
Dziewczymy, dzwoniłam i niestety żebyśmy mogły na plakacie napisać że sprzedajemy to musimy zapłacić 36zł za godzinę czyli jak ostatnio byłyśmy 3h to wyszłoby 108zł :/ Trochę dużo moim zdaniem ale ja nic na to nie poradzę.
Ogólnie bardzo chętnie udostępnią pomieszczenie tylko jeszcze nie wiadomo czy ten 4 listopad by im pasował bo reklamują wykładzinę i nie wiadomo kiedy ktoś do tego przyjdzie.
Ale największym problemem jest teraz ta kasa...Co robimy?
[/url]
[/url]
Ogólnie bardzo chętnie udostępnią pomieszczenie tylko jeszcze nie wiadomo czy ten 4 listopad by im pasował bo reklamują wykładzinę i nie wiadomo kiedy ktoś do tego przyjdzie.
Ale największym problemem jest teraz ta kasa...Co robimy?
[/url]
[/url]
basiula ja myślę że jeśli każda sprzedająca zajęła by jeden stolik no max 1,5 to by można było na 12 do 15 osób podzielić kwotę, czyli by wyszło tak od 7 do 9 zł. Ja mogę nawet 10 zł zapłacić tylko trzeba bardziej akcje rozreklamować aby tych kupujących było więcej :) Tak jak obiecałam jeśli prześlesz mi na maila plakat to go mogę wydrukować i po Sopocie popowieszać. Szkoły, przedszkola, punkty opieki dla dzieci i przychodnie lekarskie, sopocki dom kultury, pływalna, aquapark i może jeszcze gdzieś :)
Tylko skąd mieć pewność że wszystkie sprzedające które się zapiszą przyjdą? Ostatnio miałam zapisów na 20 miejsc a przyszło Was tylko 10. Ja nie jestem sprzedająca więc nie chcę potem świecić oczami przed innymi mamami, które przyjdą i będą musiały płacić więcej bo te 108zł trzeba będzie zapłacić.
Reklama to wiemy - w większej ilości miejsc trzeba plakat porozklejać.
[/url]
[/url]
Reklama to wiemy - w większej ilości miejsc trzeba plakat porozklejać.
[/url]
[/url]
Przypominam - ja jeszcze nie zbieram zapisów dziewczyny. Więc to że wpiszecie tutaj nic nie daje. Okej, więc mamy rozwiązaną kwestię kasy. A teraz pytanie które już zadawałam - czy któraś z Was będzie mogła zostać do końca? Bo ja nie będę mogła. A którąś z Was będę musiała przedstawić p. Ewie. Któraś się pisze? Mówimy o 4.11.
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
hejka,
wstepnie ja bym mogla podejsc z Toba Basiula, bo mam nie daleko ;) mysle, ze kwestia z uregulowaniem i zaklepaniem miejsca poprzez konto, to dobry pomysl. mysle, ze kilka dziewczyn wiecej tez by moglo wejsc, trzeba by dobrze zorganizowac sale, bo jeszcze kilka stolow wedlog mnie by wlazlo ;) pod sciana lub w drugim rzedziie na srodku. tylko czy mozna by wziasc z innej salki?
wstepnie ja bym mogla podejsc z Toba Basiula, bo mam nie daleko ;) mysle, ze kwestia z uregulowaniem i zaklepaniem miejsca poprzez konto, to dobry pomysl. mysle, ze kilka dziewczyn wiecej tez by moglo wejsc, trzeba by dobrze zorganizowac sale, bo jeszcze kilka stolow wedlog mnie by wlazlo ;) pod sciana lub w drugim rzedziie na srodku. tylko czy mozna by wziasc z innej salki?
Dziewczyny, jutro będę wiedziała czy 4.11 mogą dać nam salę. Emi, nadal jesteś chętna żeby tam ze mną pójść? I musiałabym mieć pewność, że wpłacicie pieniądze żebyśmy potem nie świeciły oczami.
Myślę, że sprzedających i tak będzie sporo tutaj, że trochę zmienię plakat i nie będzie tam danych do zapisów a jedynie zaproszenie na przyjście i kupowanie.
Dziewczyny, dlatego proszę Was o zapisywanie się jako SPRZEDAJĄCE. Stołów niestety więcej nie mają więc tylko ok 10 - 11 z Was się tam zmieści. No chyba że macie swoje stoliki bo miejsca żeby je ustawić jest więcej. Od dziś zbieram zapisy na 4.11. Zapisanie się jest jednoznaczne z opłatą ok. 11zł za te 3h (jak będę pewna że udostępnią nam salę to podam konto do wpłat.Dlatego proszę o przemyślane zapisy. Wiem że 10 miejsc to mało ale nic na to nie poradzę.
Zapisy przyjmuję TYLKO na maila: garpik@wp.pl.
Jeśli nie udostępnią nam sali, trzeba będzie zmienić termin (11.11 nie pracują) i wtedy te zapisy też będą ważne. Tylko się je uaktualni.
Pozdrawiam!
[/url]
[/url]
Myślę, że sprzedających i tak będzie sporo tutaj, że trochę zmienię plakat i nie będzie tam danych do zapisów a jedynie zaproszenie na przyjście i kupowanie.
Dziewczyny, dlatego proszę Was o zapisywanie się jako SPRZEDAJĄCE. Stołów niestety więcej nie mają więc tylko ok 10 - 11 z Was się tam zmieści. No chyba że macie swoje stoliki bo miejsca żeby je ustawić jest więcej. Od dziś zbieram zapisy na 4.11. Zapisanie się jest jednoznaczne z opłatą ok. 11zł za te 3h (jak będę pewna że udostępnią nam salę to podam konto do wpłat.Dlatego proszę o przemyślane zapisy. Wiem że 10 miejsc to mało ale nic na to nie poradzę.
Zapisy przyjmuję TYLKO na maila: garpik@wp.pl.
Jeśli nie udostępnią nam sali, trzeba będzie zmienić termin (11.11 nie pracują) i wtedy te zapisy też będą ważne. Tylko się je uaktualni.
Pozdrawiam!
[/url]
[/url]
Dziewczyny, termin 18.11 jest wolny ale na maila dostałam tylko 3 zgłoszenia. A musimy pamiętać o zrzutce na opłatę 108zł. Jak nie zbierze się nas ok 10 to pewnie znów nic nie wyjdzie.
Chętnych na sprzedawanie na 18.11 (a co się z tym wiąże na zapłatę ok 11zł wpisowego) zapraszam do zapisów ALE TYLKO NA MAILA garpik@wp.pl
[/url]
[/url]
Chętnych na sprzedawanie na 18.11 (a co się z tym wiąże na zapłatę ok 11zł wpisowego) zapraszam do zapisów ALE TYLKO NA MAILA garpik@wp.pl
[/url]
[/url]
Dziewczyny tak jak pisałam ja rezygnuję. Zgłoszeń mam 4 więc nie rezerwowałam sali. Ja nie mam czasu na takie "może zrobimy, może nie". Rozumiem sprzedające że nie chcą płacić za wstęp (dlatego tak mało zgłoszeń) ale inaczej nie umiem załatwić. Pozdrawiam i jak będziecie coś organizować to dajcie znak - jako kupująca na pewno przyjdę!
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
Szkoda, że nic z tego nie wyszło. Niestety 18.11. nie dam rady, a szkoda bo mam mnóstwo fantastycznych ubranek dla chłopczyka od 0-12msc i trochę większych. Ubranka są cudne, tylko po synku, z Anglii (niedawno wróciliśmy do Polski). Naprawdę szkoda. Gdyby ktoś był zainteresowany, zapraszam. Istnieje możliwość obejrzenia ubranek. Mieszkam na Ujeścisku.
Pozdrawiam wszystkie forumki.
Pozdrawiam wszystkie forumki.
Tak jeszcze w kwestii organizacyjnej:
myślę, że dobrze by było, gdyby każda sprzedająca napisała tu mniej więcej co ma do sprzedania (ciuszki + rozmiar, zabawki itd)
Nie będę się bawić w rejestrację i zapisy- kto przyjdzie, ten będzie :)
Tak dla lepszej atmosfery spotkania możecie pomyśleć o jakiś łakociach :)
myślę, że dobrze by było, gdyby każda sprzedająca napisała tu mniej więcej co ma do sprzedania (ciuszki + rozmiar, zabawki itd)
Nie będę się bawić w rejestrację i zapisy- kto przyjdzie, ten będzie :)
Tak dla lepszej atmosfery spotkania możecie pomyśleć o jakiś łakociach :)
A gdzie konkretnie w gdanku i ile miejsca zeby nie okazalo sie ze pozniej nie bedzie miejsca i druga sprawa kto bedzie wiedzial ze taka akcja jest, bo niestety z doswiadczenia juz jak bylam dwa razy to niestety bylo bardzo malo osob kupujacych, tylko fakt mozna bylo sobie pogadac na zywo nie tylko pisanie i miedzy sobie kupic lub sprzedac bo niestety reklama to polowa sukcesu w sprzedazy i niestey osoby pozniej tez nie przyjezdzaja jak pislay ze bedziemy i kupimy takze wlan
Snie jak organizacyjnie jak z stolami, ile miejscs itp moze cos napiszesz coby kazdy wiedzial jak to bedzie wygladac dzieki
Snie jak organizacyjnie jak z stolami, ile miejscs itp moze cos napiszesz coby kazdy wiedzial jak to bedzie wygladac dzieki
Miejsca mam sporo- w sumie prawie 40m2, tylko nie wszystko jeszcze wyremontowane, ale myślę, że spokojnie damy radę :)
Nie prowadzę sklepu ani targowiska więc nie mam takich warunków. Mam dwie ławy i dwa stoliki. Mam kapy i koce- jeśli nie będzie Wam to przeszkadzało możemy położyć ciuszki na podłodze. Prawdopodobnie będę miała już złożony regał i półki- na zabawki, książeczki i inne małe rzeczy. Na korytarzu jest barierka- można na niej powiesić ubranka na wieszaczkach.
Ewciak, cieszę się, że Ty masz doświadczenie w tych kwestiach- mogę liczyć na Twoją pomoc w organizacji?
Nie prowadzę sklepu ani targowiska więc nie mam takich warunków. Mam dwie ławy i dwa stoliki. Mam kapy i koce- jeśli nie będzie Wam to przeszkadzało możemy położyć ciuszki na podłodze. Prawdopodobnie będę miała już złożony regał i półki- na zabawki, książeczki i inne małe rzeczy. Na korytarzu jest barierka- można na niej powiesić ubranka na wieszaczkach.
Ewciak, cieszę się, że Ty masz doświadczenie w tych kwestiach- mogę liczyć na Twoją pomoc w organizacji?
Witam ja chętnie przyjadę jako sprzedająca.
Zostało mi trochę nowych butelek, karuzelki,rożków ,zabawek
po likwidacji sklepu.
Mam używany bujaczek-leżaczek za 30zł i nosidełko na brzuch dla niemowlaka.
Przywiozę trochę sukienek w rozmiarze 86-116cm dla dziewczynek
na jakieś uroczystości lub na święta.
Zostało mi trochę nowych butelek, karuzelki,rożków ,zabawek
po likwidacji sklepu.
Mam używany bujaczek-leżaczek za 30zł i nosidełko na brzuch dla niemowlaka.
Przywiozę trochę sukienek w rozmiarze 86-116cm dla dziewczynek
na jakieś uroczystości lub na święta.
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
Ewciak, jak masz jakieś sugestie jak to lepiej rozwiązać, to śmiało pisz.
Z racji Twojego doświadczenia daję Ci wolną rękę w kwestii reklamy.
Ja udostępniam darmowe miejsce.
Na obecność osób kupujących bardziej liczą sprzedające niż ja, bo "ja tu tylko sprzątam" :D
Wydaje mi się, że w takich sprawach, to najlepsza jest poczta pantoflowa- każdy może powiedzieć o wymianie swoim znajomym, sąsiadom itd.
Z racji Twojego doświadczenia daję Ci wolną rękę w kwestii reklamy.
Ja udostępniam darmowe miejsce.
Na obecność osób kupujących bardziej liczą sprzedające niż ja, bo "ja tu tylko sprzątam" :D
Wydaje mi się, że w takich sprawach, to najlepsza jest poczta pantoflowa- każdy może powiedzieć o wymianie swoim znajomym, sąsiadom itd.
Cześć!
Słuchajcie! Sobota zbliża się wielkimi krokami, a mnie tu dochodzą słuchy, że bardzo martwicie się o niedobór kupujących.
Moja propozycja jest taka: może bezpieczniej będzie przełożyć nasze spotkanie na późniejszy termin i intensywniej skupić się na dotarciu do potencjalnych kupujących? Chciałabym żeby wszyscy byli zadowoleni i nie było pretensji, że przyjedziecie z tobołami i z nimi będziecie musiały wrócić...
W końcu co się odwlecze, to nie uciecze :) Lokal stoi i się nie zawali (mam nadzieję !)
Słuchajcie! Sobota zbliża się wielkimi krokami, a mnie tu dochodzą słuchy, że bardzo martwicie się o niedobór kupujących.
Moja propozycja jest taka: może bezpieczniej będzie przełożyć nasze spotkanie na późniejszy termin i intensywniej skupić się na dotarciu do potencjalnych kupujących? Chciałabym żeby wszyscy byli zadowoleni i nie było pretensji, że przyjedziecie z tobołami i z nimi będziecie musiały wrócić...
W końcu co się odwlecze, to nie uciecze :) Lokal stoi i się nie zawali (mam nadzieję !)
" Cześć!
Zapraszam na zajęcia ogólnorozwojowe i edukacyjne dla dzieci i młodzieży w Gdańsku! "
a to wiadomość z wczoraj...
Zapraszam na zajęcia ogólnorozwojowe i edukacyjne dla dzieci i młodzieży w Gdańsku! "
a to wiadomość z wczoraj...
Co do plakatu można by zrobić coś na podobieństwo tego ubiegłorocznego co widnieje też w tym wątku powyżej ;)
http://imageshack.us/a/img836/4241/84598442.png
http://imageshack.us/a/img836/4241/84598442.png
Przygotowałam wstępnie plakat, ale oczywiście można go zastąpić innym :) wygląda to mniej więcej tak:

oraz linki do udostępniania:
http://imageshack.us/photo/my-images/196/plakatin.jpg/
http://imageshack.us/a/img196/5605/plakatin.jpg

oraz linki do udostępniania:
http://imageshack.us/photo/my-images/196/plakatin.jpg/
http://imageshack.us/a/img196/5605/plakatin.jpg
Z własnego doświadczenia tylko podpowiem, że jeśli na 3-4 dni przed imprezą nadal zastanawiacie się nad datą i nie macie porozklejanych plakatów informujących to nie wróżę dobrze. Nasze plakaty wisiały jakoś tydzień przed imprezą a i tak kiszka była jeśli chodzi o kupujące mamy :/
Centrum Teraz - moim zdaniem nie powinnaś pytać kiedy komu pasuje bo wiadomo że jednej będzie pasowała sobota, drugiej niedziela - nigdy nie dogodzisz wszystkim. Sama wybierz termin.
To tylko moje skromne zdanie.
Centrum Teraz - moim zdaniem nie powinnaś pytać kiedy komu pasuje bo wiadomo że jednej będzie pasowała sobota, drugiej niedziela - nigdy nie dogodzisz wszystkim. Sama wybierz termin.
To tylko moje skromne zdanie.
-basiula ,masz rację. Już przesunięcie terminu było
nie dobrym posunięciem, bo niektóre mamy miały
przygotowane rzeczy i takim ruchem ze strony
gospodarza się zraziły.
Centrum pisze......że oni tylko sprzątają
NIE ,wy organizujecie imprezę ,ustalacie
datę ,godzinę i rozwieszacie plakat przynajmniej
na 7 dni przed imprezą.(plakat jest super)
Wiadomo ,iż nie wszystkim będzie pasować
godzina lub termin ,ale po odbytej 1 imprezie
może być więcej mam ,lub mniej w zależności
od spostrzeżeń bywalczyń.
Życzę powodzenia ,niestety mi ten termin nie
pasuje ,ale jeżeli zrobicie 2 spotkanie chetnie
zarezerwuję sobie czas
nie dobrym posunięciem, bo niektóre mamy miały
przygotowane rzeczy i takim ruchem ze strony
gospodarza się zraziły.
Centrum pisze......że oni tylko sprzątają
NIE ,wy organizujecie imprezę ,ustalacie
datę ,godzinę i rozwieszacie plakat przynajmniej
na 7 dni przed imprezą.(plakat jest super)
Wiadomo ,iż nie wszystkim będzie pasować
godzina lub termin ,ale po odbytej 1 imprezie
może być więcej mam ,lub mniej w zależności
od spostrzeżeń bywalczyń.
Życzę powodzenia ,niestety mi ten termin nie
pasuje ,ale jeżeli zrobicie 2 spotkanie chetnie
zarezerwuję sobie czas
Ja już do CT pisałam na priv. Dokładnie to samo, że to ona (on?) jest gospodarzem i udostępniając lokal jest jednocześnie dla mam organizatorem. No chyba że jest inna mama odpowiedzialna za całą organizację. Ale jeśli nie to wszystko, począwszy od ustalenia daty, godziny spotkania poprzez plakaty aż do organizacji na sali w dniu spotkania należy do CT. Ja też niby tylko załatwiałam miejsce spotkania ale ilość stołów, ilość miejsca w ogóle, ile mam może się wystawić (bo przecież ilość miejsc też jest ograniczona)- to też należało do mnie. I chociaż sama nic nie sprzedawałam to przejmowałam się strasznie że tak mało mam przyszło kupować (chociaż myślałam że nasza reklama była ogromna - i na trojmiasto.pl i facebook i plakaty)
Ok. W sumie to macie rację- wszystkim się nie dogodzi. A dobre chęci nie wystarczą...
W takim razie z żalem muszę zrezygnować, bo nie mam możliwości zajęcia się pełną organizacją.
Basiula skorzystam z Twojej sugestii: jeśli się znajdzie chętna mama, to proszę bardzo niech się zajmie całą organizacją. Ja pozostaję tylko przy swojej deklaracji, że mogę Wam udostępnić lokal (nieodpłatnie).
pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie. Szkoda, że tak wyszło.
W takim razie z żalem muszę zrezygnować, bo nie mam możliwości zajęcia się pełną organizacją.
Basiula skorzystam z Twojej sugestii: jeśli się znajdzie chętna mama, to proszę bardzo niech się zajmie całą organizacją. Ja pozostaję tylko przy swojej deklaracji, że mogę Wam udostępnić lokal (nieodpłatnie).
pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie. Szkoda, że tak wyszło.