Widok
Zdecydowanie odradzam Senator w Łodzi
Cena za szafę mocno wygórowana za zastosowane najtańsze materiały !
Montaż niezgodny z zamówieniem , różnice kilkucentymetrowe w stosunku do zamówienia! Wykonanie na bardzo niskim poziomie, pracownicy spowodowali dodatkowe szkody w mieszaniu . Żałuję że wcześniej nie przeczytałem opinii w necie bo potwierdzają, że Sentor to brak profesjonalizmu i całkowity przeżytek. Szukajcie nowych firm, które mają ciekawsze oferty i którym zależy na dobrze wykonanej pracy i dobrej opinii klienta.
Cena za szafę mocno wygórowana za zastosowane najtańsze materiały !
Montaż niezgodny z zamówieniem , różnice kilkucentymetrowe w stosunku do zamówienia! Wykonanie na bardzo niskim poziomie, pracownicy spowodowali dodatkowe szkody w mieszaniu . Żałuję że wcześniej nie przeczytałem opinii w necie bo potwierdzają, że Sentor to brak profesjonalizmu i całkowity przeżytek. Szukajcie nowych firm, które mają ciekawsze oferty i którym zależy na dobrze wykonanej pracy i dobrej opinii klienta.
Tak, Komandor (w Radomiu) to kpina z klienta. Zamówiłem wycenę (po podpisaniu już umowy) w Katowicach i z lepszych materiałów za szafę 220+150+65 z trzema lustrami dostałem cenę o około 800 PLN niższą niż w Radomiu. Dodatkowo zmniejszyli głębokość szafy o 3 cm. To skandal takie nabijanie klientów w butelkę
zapraszam:
Indeco Gdańsk Morena
Hipermarket "Carrefour"
Gdańsk, ul. Schuberta 102A
tel.: (58) 520 33 58
Indeco Gdańsk Matarnia
Park Handlowy "Matarnia"
Gdańsk, ul. Złota Karczma 26
tel.: (58) 305 11 42
Indeco Gdańsk Przymorze
Galeria Handlowa "E.Leclerc"
Gdańsk, ul. Obrońców Wybrzeża 1
Indeco Gdańsk Szadółki
Morski Park Handlowy
Gdańsk, ul. Przywidzka 8
tel.: (58) 520 33 58, 801 011 590
Indeco Gdynia Wzgórze
Centrum Handlowe "Wzgórze"
Gdynia, ul. Kazimierza Górskiego 2
tel.: (58) 624 33 68
Indeco Gdynia Obłuże
Centrum Handlowe Szperk (Nomi)
Gdynia, ul.Płk.Dąbka 338
Indeco Gdańsk Morena
Hipermarket "Carrefour"
Gdańsk, ul. Schuberta 102A
Indeco Gdańsk Matarnia
Park Handlowy "Matarnia"
Gdańsk, ul. Złota Karczma 26
tel.: (58) 305 11 42
Indeco Gdańsk Przymorze
Galeria Handlowa "E.Leclerc"
Gdańsk, ul. Obrońców Wybrzeża 1
Indeco Gdańsk Szadółki
Morski Park Handlowy
Gdańsk, ul. Przywidzka 8
tel.: (58) 520 33 58, 801 011 590
Indeco Gdynia Wzgórze
Centrum Handlowe "Wzgórze"
Gdynia, ul. Kazimierza Górskiego 2
Indeco Gdynia Obłuże
Centrum Handlowe Szperk (Nomi)
Gdynia, ul.Płk.Dąbka 338
ja wybrałam Komandora, choć był droższy o ok. 200zł Tylko i wyłącznie dlatego, iż facet z Indeco zamiast zrobić pomiar, powiedział cyt. " po co pani półki, lepiej kupić sobie kilka rurek, zamontować i powiesić wieszaki..." gdy nalegałam, żeby jednak zrobił pomiar i chcę na pewno półki, to z wielką łaską pomierzył zwykłą miarką, coś nabazgrał w zeszycie i nawet nie umiał powiedzieć jaki będzie mniej więcej koszt. Natomiast pan z Komandora, zrobił pomiar, wrzucił do laptopa, zrobił wizualizację garderoby i od razu podał całkowity koszt. Także nawet się nie zastanawiałam.
Ja ostatnio robiłam szafę w indeco i projektant dokonal wszystkich pomiarow bardzo dokladnie. Jeśli chodzi o koszt to rowniez podał dokładny koszt szafy.Wizualizację na laptopie zrobiono mi w indeco przy piewszej wizycie w salonie. Tą sama wycenę robilam w Komandorze, te same wymiary, elementy, materiały.Indeco bylo prawie o 1000 zł tańsze. Na wykonanie nie narzekam, dokładnie , solidnie i Panowie posprzatali po sobie bałagan.
nie jest problemem zrobić o 1000 zł taniej. Ważniejsze co za ten tysiąc dostajesz.
Zamówiłem w indeco trójmiasto szafę, wcześniej sprawdzałem też komandora. Fakt w indeco było taniej ale później okazało się, że nie policzyli i nie zamontowali olistwowania drzwi, wstawili 3 półki tam gdzie miało być 5. Jeśli w ten sposób maja być tańsi to zdecydowanie dziękuję.
Jakoś wolałem nie kusić się na kuchnie w tych firmach i zleciłem firmie stolarskiej. Różnica? Żadnych głupich uwag typu: po co to panu, my tego nie robimy. Przedstawione warianty i sugestie co do wykonania lub obniżenia ceny. Wszystko na luzie i bez pośpiechu.
Zamówiłem w indeco trójmiasto szafę, wcześniej sprawdzałem też komandora. Fakt w indeco było taniej ale później okazało się, że nie policzyli i nie zamontowali olistwowania drzwi, wstawili 3 półki tam gdzie miało być 5. Jeśli w ten sposób maja być tańsi to zdecydowanie dziękuję.
Jakoś wolałem nie kusić się na kuchnie w tych firmach i zleciłem firmie stolarskiej. Różnica? Żadnych głupich uwag typu: po co to panu, my tego nie robimy. Przedstawione warianty i sugestie co do wykonania lub obniżenia ceny. Wszystko na luzie i bez pośpiechu.
Ja tez posluchalam Pana z Komandora i do dzis szlag mnie trafia na ten milion półek.Wszystko sie gniecie.Nie dosc ze zle doradził to jeszcze mialam 3 wizyty po montazu bo ciagle drzwi opadały.Bylam ostatnio w Indeco i jak zobaczylam jakie maja kolory i to w duzo nizszej cenie niz komandor to strasznie pozalowalam wyboru.
Nie polecam indeco. Na stronie mają promocję minus 20 procent, a w punkcie w Wałbrzychu nic o tym nie wiedzieli. Potem ściemniali, że cena wyjściowa, którą mi zaprognozowali jest już z rabatem. Oburzeni, niegrzeczni, niesłowni. Kupię u konkurencji w tej samej cenie bez rabatów. Niech bujają garba i robią w konia innych
modernINDECO.
Wszystkich zainteresowanych oryginalnymi szafami INDECO w rozsądnej cenie zapraszamy na nasze ekspozycjie:
Gdynia: CH Tesco-Chylonia,
ul. Kcyńska 27.
Gdańsk: CH Tesco-Chełm,
ul. Cienista 30.(GALERIA-CHEŁM)
http://www.modernINDECO.pl
(58) 665-20-81, 509-582-801
Tak naprawdę to sukces jest ukryty nie pod logiem ale w ludziach. Efekt końcowy i zadowolenie zależy w 80% od ekipy monterskiej i projektanta.
Pozdrawiam.
Wszystkich zainteresowanych oryginalnymi szafami INDECO w rozsądnej cenie zapraszamy na nasze ekspozycjie:
Gdynia: CH Tesco-Chylonia,
ul. Kcyńska 27.
Gdańsk: CH Tesco-Chełm,
ul. Cienista 30.(GALERIA-CHEŁM)
http://www.modernINDECO.pl
(58) 665-20-81, 509-582-801
Tak naprawdę to sukces jest ukryty nie pod logiem ale w ludziach. Efekt końcowy i zadowolenie zależy w 80% od ekipy monterskiej i projektanta.
Pozdrawiam.
to już zdecydowanie wolę Komandora !!! przynajmniej sami robią usługi i nie masz ryzyka że trafisz na osztusta !!! który się chowa pod nazwą Indeco i oskubie cię na kasę i zostaniesz z niczym . Teraz sporo osób zostało tak oszukanych przez dużą firmę z Gdańska z ul.Marynarki Polskiej . Jeszcze w grudniu zbierali zaliczki wiedząc , że się nie wywiążą z umów a teraz szukaj wiatru w polu !!!
Jarosław piszesz że oszust okradł klientów Indeco, napisz co było dalej... firma Indeco SA zrealizowała wszystkie umowy które podpisał ten oszust, nawet gdy pobrał 100% zaliczki ( było takich przypadków sporo bo ludzie płacili mu z góry !!! w zamian za rabat dodatkowy ). Ekipy Indeco Trójmiasto pomontowały wszystkie zabudowy w ciągu 3 tygodni od momentu jak wyszło to oszustwo i nikt nie musiał dodatkowo nic dopłacać. Dobrze wiesz że większość firm wypięła by się tyłkiem na tych ludzi odsyłając ich na policję. A tu masz, przyjęli na klatę, wyłożyli kasę i ludzie dostali swoje szafy i kuchnie. Trzeba przyznać że firma porządna i koniec.
Odradzam Indeco. Zupełnie inne wyceny niż z centrali firmy. Długi czas oczekiwania na montaż (2 tygodnie czekania na telefon, miesiac na montaz..) kpina z klienta. Jak przyjechali monterzy to nie wiedzieli jak wiercić.. Porażka. Sam musiałem poprawki zrobić bo nie bede czekał pół roku na pseudoserwis..
my mamy Komandora z jednego prostego względu. Chodzi o listwy w półkach wewnątrz szaf, w Indeco oferują jedynie zwykłe prasowane, którego z mojego doświadczenia rozklejają się, a wiadomo że szafy nie kupujemy na 2lata. W komandorze te listewki są na klik, nachodzą od dołu i od góry na półkę, dzięki czemu nie ma możliwości pękania, rozwarstwienia i rozklejania się.
pierwsze słyszę, a wiem o czym mówię bo pracuję u autoryzowanego przedstawiciela Indeco.
Nigdy żaden klient z takim problemem się nie pojawił.
żeby była jasność to wypowiadam się tylko za swoją firmę modernIndeco.
Dodam że, nasze punkty sprzedaży mieszczą się jedynie w marketach: Tesco Gdańsk Chełm i Tesco Gdynia Chylonia.
inne ekspozycje Indeco mieszczące się w innych centrach handlowych nie należą do mojej firmy, więc nie wiem z jakiego rodzaju reklamacjami oni mają do czynienia
Nigdy żaden klient z takim problemem się nie pojawił.
żeby była jasność to wypowiadam się tylko za swoją firmę modernIndeco.
Dodam że, nasze punkty sprzedaży mieszczą się jedynie w marketach: Tesco Gdańsk Chełm i Tesco Gdynia Chylonia.
inne ekspozycje Indeco mieszczące się w innych centrach handlowych nie należą do mojej firmy, więc nie wiem z jakiego rodzaju reklamacjami oni mają do czynienia
Witam . Nie zgodze sie ze stwierdzeniem , ze komandor nie jest znany poza Polska . Sam jestem wlascicielem jednego z punktow na terenie irlandii a takich salonow jest tu 25.. Komandor na dzien dzisiejszy jest sprzedawany w 32 krajach. I nie jest to tylko Europa . mozna to spawdzic np na stronach Komandor Kanada , komandor Irelnd itp.
Jesli chodzi o produkcje profili to wiekszosc z nich jest produkowana w Pl. I taka mala sugestia Jesi chodzi o jakosc .. Jako jedyna znana jest mi marka Senator a to z tego wzgledu ,ze jest lub byla obecna równiez na irlandzkim rynku dziala co prawda pod inna nazwa ale produkt Senator . Wiem gdyz na obecna chwile na moim magazynie zalega jakies 14 par drzwi na osprzecie z Logo SENATOR .. Na szczescie moje gdyz dla nas to dodatkowa sprzedaz lecz na nieszczescie dla klientow , ktozy zakupili te produkty a po trzech latach urzytkowania musieli zakupic komletnie nowe drzwi tory gdyz te z Senatora poprostu zaczely wypadac s prowadnic .. NIe wiem jak zachwuja sie ich systemy z profili aluminium , zakladam ze chyba dobrze , bo wszystkie drzwi , ktore wymienialismy sa na profilach stalowych .. Opinia ta dotyczy systemow montowanych trzy , cztery lata temu wiec moze sie cos zmienilo ...
Jesli chodzi o produkcje profili to wiekszosc z nich jest produkowana w Pl. I taka mala sugestia Jesi chodzi o jakosc .. Jako jedyna znana jest mi marka Senator a to z tego wzgledu ,ze jest lub byla obecna równiez na irlandzkim rynku dziala co prawda pod inna nazwa ale produkt Senator . Wiem gdyz na obecna chwile na moim magazynie zalega jakies 14 par drzwi na osprzecie z Logo SENATOR .. Na szczescie moje gdyz dla nas to dodatkowa sprzedaz lecz na nieszczescie dla klientow , ktozy zakupili te produkty a po trzech latach urzytkowania musieli zakupic komletnie nowe drzwi tory gdyz te z Senatora poprostu zaczely wypadac s prowadnic .. NIe wiem jak zachwuja sie ich systemy z profili aluminium , zakladam ze chyba dobrze , bo wszystkie drzwi , ktore wymienialismy sa na profilach stalowych .. Opinia ta dotyczy systemow montowanych trzy , cztery lata temu wiec moze sie cos zmienilo ...
zobacz koniecznie też firmę jurpol-meble ... masz link http://www.jurpol-meble.pl/szafy-i-garderoby,21.html ... u mnie rewelacja ... naprawdę ... polecam
Witam, polecam zapoznać się z ofertą sklepu internetowego MS z Gdańska:
http://www.ms-ster.pl
można tam m.in. zamówić bardzo tanio wysokiej jakości szafy z drzwiami przesuwnymi na profilach firmy Sevroll. Najtańsza dwudrzwiowa szafa przesuwna już od 856zł. Dodatkowo można również zamówić wykonanie projektu przez projektanta w promocyjnej cenie już za 1,23zł. POLECAM
http://www.ms-ster.pl
można tam m.in. zamówić bardzo tanio wysokiej jakości szafy z drzwiami przesuwnymi na profilach firmy Sevroll. Najtańsza dwudrzwiowa szafa przesuwna już od 856zł. Dodatkowo można również zamówić wykonanie projektu przez projektanta w promocyjnej cenie już za 1,23zł. POLECAM
Dwóch stolarzy hmmm skoro ludzie mówią że nawet w firmach tak dużych jak Indeco czy Komandor są problemy z reklamacją to co mówić u takiego stolarza po którym za miesiąc może nie być śladu. Znajomy robił u stolarza owszem tanio i fajnie ale po roku padły mu wózki (stolarz mówił ze zrobił mu na podzespołach Indeco) oczywiście stolarza już nie było i zero kontaktu a w Indeco powiedzieli mu że takich wózków nigdy nie mieli u siebie. Więc ja bym tu raczej podwórkowych stolarzy nie polecał bo powiedzą że u płyta egera a wstawią płyty z Grajewa. Kuzynka ma Indeco zamawiała w Rumi w Auchan (chyba Indeco Trojmiasto) i jest bardzo zadowolona ponoć fajnie można się dogadać, cena mniejsza jak u komandora oczywiście no i ogólnie nie narzeka a szafa naprawdę ładna cichutko i delikatnie wszystko śmiga. więc polecam Indeco
Nie wybierajcie INDECO. Zamówiłam szafę 1,5 m-ca temu ze względu na to, że chcialam montaż z samego rana czekałam ok 2 tyg dłużej. W sobote montaz miał rozpocząć się ok godz. 10 rano. W tej chwili jest godz. 13,30 i jeszcze ich nie ma. Zadzwoniłam do Pana Krzysztofa, który jest koordynatorem i do Pani z ekspozycji. Pan Krzysztof twierdzi, ze to nie jest jego problem i ja swoje a on swoje a Pani z ekspozycji, że Pan Krzysztof nie pozwolił jej odbierac ode mnie telefonu. Super sprawa w czasach gdzie podobno zabiega się o klienta ale jak się okazuje tylko do podpisania umowy potem kliencie mamy cię w głębokim poważaniu. Pozdrawiam INDECO Trójmiasto
Czy tutaj bywaja tylko klienci z ..... Warszawy gdanska id ...Moze sie wypowie ktos ze slaska..... Bo widze ze totalny smietnik sie tu zrobil...Oczywiscie kto to robi...Rozkapryszeni warszawiacy :( czekam wiecej na opinie indeco ...Komandor kompletnie odpada...Sposrod 10 znajomych 6 ma komandora i az 5 niezadowolonych :( przeplacili i tandeta :( maskra ..Komandor dawno przereklamowany i widac ida w ilosc a nie jakosc :(((((
Hmm... nie zapomniałaś Nie Warszawianko, że to forum Trójmiasta? Nie dziw się więc, że przeważają tu wypowiedzi ludzi właśnie z tych miast ;) Wprawdzie nie wiem co Warszawa tu robi, ale z Gdańska bliżej do niej niż na Śląsk ;)
Co do mebli- tylko sprawdzone firmy robiące meble na zamówienie. Żadne Komandory, żadne Indeco.
Co do mebli- tylko sprawdzone firmy robiące meble na zamówienie. Żadne Komandory, żadne Indeco.
Nie wiem jak komandor wybrałem indeco dali lepszą cenę.
Z montażem nie było problemu poskładana dość sprawnie , gorzej z jakością po roku się rozpadła (szczerze to szafy sam jeszcze żadnej nie robiłem ,ale chyba lepiej by to zrobił) , zgłosiłem usterkę i cisza , ani me ani be nikt się nie odezwał, więc właśnie sobie przypomniałem że czas kogoś opier......ć. Następną szafę wezmę z komandora będę miał porównanie.
Z montażem nie było problemu poskładana dość sprawnie , gorzej z jakością po roku się rozpadła (szczerze to szafy sam jeszcze żadnej nie robiłem ,ale chyba lepiej by to zrobił) , zgłosiłem usterkę i cisza , ani me ani be nikt się nie odezwał, więc właśnie sobie przypomniałem że czas kogoś opier......ć. Następną szafę wezmę z komandora będę miał porównanie.
Na pewno NIE POLECAM Komandora. Po wpłacie wysokiej zaliczki (ponad 15 tys.) nie mogłam się skontaktować z projektantem. Umowę otrzymałam po niespełna miesiącu od wpłaty, gdy już zwątpiłam, czy aby moje pieniądze trafiły na właściwe konto. Dopiero po ponad 2 miesiącach odbył się montaż, który opóźniał się podobno z racji braku sprzętu za który zapłaciłam dwa miesiące wcześniej. Podczas montażu okazało się, że blat nie jest dopasowany, fronty niedolakierowane i krzywe, włącznik do świateł podszafkowych wraz z zasilaczem wisi sobie niedbale w szafce, krzywo osadzona kuchenka, odstające szuflady, krzywe cokoły lub ich brak. Tak wyglądała moja wymarzona kuchnia. Po ponad 4 miesiącach, po pisemnych wezwaniach do usunięcia usterek, moja kuchnia dopiero jako tako wyglądała, ale na pewno nie jest warta swojej ceny i tylu nerwów. Tym sposobem opóźniła się też przeprowadzka, bo kuchnia nie nadawała się do użytku. Do dzisiejszego dnia nie otrzymałam jednak faktury za sprzęt, gdyż panu monterowi nie po drodze, chociaż mieszkam blisko centrum Gdańska. Porażka!
Witam odradzam Indeco. Jest to firma dla której ważny jest montarz nowej szafy zabudowy i zadowolony klijent. Po okresie gwarancyjnym nie mamy NIC tak było w moim przypadku. Dwa dni przed pryjazdem montera na naprawe pogwarancyją pani poiformowała mnie że monter nie przyjedzie. Na pytanie kiedy zaczela zmieniać temat.
Witam,
ja po pozytywnych opiniach od znajomych polecam INDECO Wocław.Montaż szafy i pawlacza trwał 4 godziny , 2600 całkowity koszt , szafa o wysokości 240 , szerokości 1,50 m , kilka półek i dwa drążki w srodku , drzwi lakierowane , przesuwne.Bardzo dobrze wykonana i zmontowana szafa , mili Panowie .Naprawdę warto , ja zdecydowanie polecam!
Karolina Wrocław
ja po pozytywnych opiniach od znajomych polecam INDECO Wocław.Montaż szafy i pawlacza trwał 4 godziny , 2600 całkowity koszt , szafa o wysokości 240 , szerokości 1,50 m , kilka półek i dwa drążki w srodku , drzwi lakierowane , przesuwne.Bardzo dobrze wykonana i zmontowana szafa , mili Panowie .Naprawdę warto , ja zdecydowanie polecam!
Karolina Wrocław
Wiem, że temat wiekowy, ale mam pytanie. Nie ma mniejszych firm, które pomijają te cały koszty biurokracji i robią szafy taniej? Wiem, że jak się kupuje tanio, to kupuje się dwa razy, ale może ma ktoś namiar do kogoś kto robi takie zabudowy na własnej działalności? Będę wdzięczny za jakieś namiary. Pozdrawiam