Widok
Szeregowce
Witam serdecznie. Wraz z mężem planujemy zakup domu w zabudowie szeregowej w Baninie. Uprzejmie proszę o opinie osób, które kupiły, bądź orientują się mniej więcej w firmach deweloperskich. Nie ukrywam, że trochę boimy się, nie jesteśmy też z Pomorza, a inwestowalibysmy oszczędności całego zycia. Czy słyszeliscie żeby takie firmy u Was zwinely się z kasą? Czy Banino to dobre miejsce aby osiedlic się na stałe?
Ja polecam mam od 7 niebo tylko nie polecam odbierać, pierw naprawa usterek, potem odbiór i naprawdę dobre wykonanie jak za te pieniadze. I naprawdę zajbies***. W Babinie też jest zarąbiś***. Sąsiadów akurat ja mam naprawdę super, a niestety mieszka tu dużo idiotów ale jak wszędzie ludzie z siebie wielkie nie wiadomo co robią. POLECAM !
Co do 7nieba to ostatnio maja problem z płynnością finansową i budowy im stoją.
Ale ogólnie radze ich obserwować bo maja całkiem spoko standard i do tego budują trochę na uboczu.
Chmara to dramat z drogami tz z ich permanentnym brakiem ale ogolnie ponoć poprawili jakośc wykonania.
Pozozstałych deweloperow nie znam wiec sie nie wypowiadam a jest ich sporo.
Ale ogólnie radze ich obserwować bo maja całkiem spoko standard i do tego budują trochę na uboczu.
Chmara to dramat z drogami tz z ich permanentnym brakiem ale ogolnie ponoć poprawili jakośc wykonania.
Pozozstałych deweloperow nie znam wiec sie nie wypowiadam a jest ich sporo.
no nie ma dróg, ale mozna kupic dom przy drodze z youmbów :P
ludzie wybierają Banino nie dlatego, że nagle zapałali miłością do tego miejsca ale ze względu na cenę i lokalizację w obrębie Gdańska....
jak się dobrzy wybierze dom to można być naprawdę zadowolonym pomimo wszystkich braków .... no i w porównaniu do np. Pępowa jest jakaś tam cywilizacja (sklepy, infrastruktura, szkoły, przedszkola... itp), takie małe miasteczko bez dróg i chodników :P
ludzie wybierają Banino nie dlatego, że nagle zapałali miłością do tego miejsca ale ze względu na cenę i lokalizację w obrębie Gdańska....
jak się dobrzy wybierze dom to można być naprawdę zadowolonym pomimo wszystkich braków .... no i w porównaniu do np. Pępowa jest jakaś tam cywilizacja (sklepy, infrastruktura, szkoły, przedszkola... itp), takie małe miasteczko bez dróg i chodników :P
Banino to bardzo fajne miejsce, ja nie żałuję przeprowadzki z Gdańska. Oprócz dużych deweloperów są też mniejsi, wg mnie niektórzy zdecydowanie z lepszym standardem wykonania. Obejrzeliśmy sporo domów przed zakupem naszego. Trzeba podjechać i zobaczyć na miejscu. Jest też biuro nieruchomości MM, mają spory wybór od "mniejszych" deweloperów. Nie kupujesz wtedy dziury w ziemi, tylko już prawie gotowy dom, albo wręcz "od ręki".
To na forum dużo jest jadu i nienawiści, w rzeczywistości, z sąsiadami żyje się fajnie :)
To na forum dużo jest jadu i nienawiści, w rzeczywistości, z sąsiadami żyje się fajnie :)