Widok

Szerokośc obrączek???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ile wynosi szerokośc wybranych czy też upatrzonych przez Was obrączek? Czy obrączka 6mm może byc wygodna (takie nam sie podobają)? Jakie macie doświadczenie w tej kwestii?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
szerokość zależy od waszych paluszków i upodobań.My mamy super obrączki 6mm i 22 g złota (złote i białe)
robiliśmy na zamówienie w V&M Art stronka :
www.vimart.prv.pl
ja nie lubię takich małych cienkich obrączek wwiec zdecydowaliśmy się na akie mocne i bardzo widoczne o bardzoorginalnym wzorze :)))
my mamy obrączki 6mm tytanowo-srebrne i do tego dosc grube (jakies 2mm, profil plaski). Ciezko mi wytlumaczyc jak wygladaja :(
Na poczatku troche mi przeszkadzaly. Szczegolnie jak sie z kims witalam. Teraz juz sie przyzwyczailam. Duzo zalezy od profilu. Do slubu koscielnego wybierzemy chyba znow szerokie, ale moze polokragle. Dlatego, ze jak teraz przymierzam standardowe 4 i 5 mm to wydaje mi sie jakby ich w ogole nie bylo.

My kupilismy tytanowo- złote Adama Hadysia, szerokie na 8 mm i grube na około 1,2 mm, wyglądaja pięknie, a dzieki temu, że boki maja zaokrąglone to nawet nie widac za bardzo tej szerokości.
image
image
my obraczek jeszcze nie mamy, ale planujemy takie 6-7mm z zoltego zlota. Ja w ogole nie lubie malych wyrobow. Wychodze z zalozenia, ze lepiej jedno a porzadne niz kilka malych :) dlatego przyznam szczerze, ze nie myslelismy o tych wezszych w ogole. zareczynowy pierscionek mam szeroki na 1,3cm i jeszcze do tego wysadzany kamieniami i nie przeszkadza mi zupelnie :) wiadomo, ze poczatkowo czujesz roznice, ale nie przesadzajmy-idzie sie szybciutko przyzwyczaic :))
image image
no no 1,3 niezle... Ja jednak wole doozo mniejsze...
chyba taki pierścionek szybko bym zgoobila... ja jak cos założe to nie moge zdejmowac... bo jak zdejmę to zaraz gdzieś zawieruszę...
Raz zdjelam pierścionek zaręczynowy... i nie mogłam znaleść... troszke cisnienie skoczyło :-)
na szczęście znalazłam...

A obrącczki mamy wybrane 2 modele i mamy ulotki z targow na 40% znizki :-)) takie niestandardowe... ale sniczniootkie oczywiscie z bialego zlota :-))

Pozdrawiam..

image
o własnie! ja tez poszukuje z białego złota.znalazłam w yes, ale slub dopiero we wrezsniu wiec nadal poszukuje. mogłabys mi podac namiary na jakis sklep internetowy lub stronke - jesli mozesz?
pozdrawaim!

image
www.vimart.prv.pl zrobią wam wszytsko co chcecie i sa bajeczni ja robiłam u nich :))
jestes pwna ze chcecie z białego złota?
mój kuzyn jest 5 lat po slubie i zaczął nosić srebrna bo tamta mu sie tak zniszczyła że szok i teraz żałują :((
myślę ze jak byście wybrali coś pół na pół to chyba i w przyszłośći bedziecie bardziej zadowoleni bo oni wygladaja teraz jakby wcale po slubie nie byli tylko taka sobie parka...
zniszczyla?? w jaki sposoob?? stala sie troszke zoltawa??
ja jednak nie loobie zoltego zlota...
W soomie to sie jeszce zastanawiamy nad mieszanymi...
Ale bardziej sie sklaniamy do bialego...

:-)) taka parka :-)) fajnie to ujelas... ale jak potem beda dziwić jak sie okaze ze my malzenstwo :-))

Pozdrawiam...

image
My tez skłaniamy sie ku obraczkom z białego złota, ewentualanie białe złoto z tytanem. Ja mam piercionek zareczynowy z białego złota i nosze go codziennie od 1,5 roku na palcu i nic sie nie dzieje. Byc moze dlatego, ze pokryty jest rodem.Podobno takie (te pokryte rodem własnie)łatwo sie nie ścieraja i nie żółkną.
Pozdrawiam!

image

Inne tematy z forum Wesele

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry