Widok

Szkocja czy ktoś tam mieszka ?

Witam was drogie kobietki .Mam pytanie czy ktoś wie jak jest w Szkocji ? tzn czy ktoś wyemigrował i mieszka sobie tam ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tinker Belll jest w Szkocji - zagadnij ją.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
może jednak ? Nawet w pobliżu potrzebuję wskazówek typu ile mniej więcej za pokój liczą sobie ,jak z praca wiadomo nie ma to jak od kogoś kto był się dowiedzieć ,lub kto tam jest
Potrzebuję pomocy mój m szuka roboty z kolegą ,mają tam miejscówkę na parę dni tylko we wrześniu ,a potrzebujemy pilnie roboty tzn on i to zagranicą ,jak ktoś może wie coś więcej ,proszę pisać .
Ja mieszkam w Szkocji, dokładniej w Glasgow. Z pracą różnie bywa, zależy czego szukasz. Cena wynajmu pokoju waha się pomiędzy 200 a 300 funtów - w zależności od standardu i odległości od centrum. W innych częściach Szkocji ceny napewno sie różnią. W razie czego pisz z chęcią odpowiem na Twoje pytania
Dzięki Sadyl, uważnie czytasz;)

Mieszkam w Szkocji, blisko Edynburgha. Jeśli mają jakiś konkretny fach to mogą pracować np jako spawacz, joiner(stolarz),budowy, jest też trochę ogłoszeń z IT - oczywiście trzeba znać język. Konkurencja spora. Bez konkretnego fachu zostają fabryki i praca w sprzątaniu. Może ewentualnie sklepy - ale znów angielski się kłania.

Jest taka fabryka mięsa w Broxburn, niby ją zamykają. Ale ciągle pojawiają się ogłoszenia o pracę. Pracuje tam wielu Polaków, i nie trzeba zbytnio znać języka:
http://www.emito.net/ogloszenia/Broxburn/Praca-w-Anglii-Szkocji-Walii-Irlandii-Polnocnej

Polecam też portal
http://www.indeed.co.uk

Minimalna pensja to jest jakieś 800 +. Na pokój jak napisano wyżej jakieś 200-300 funtów. My na 3 osoby na jedzenie, chemię wydajemy ok 150 f(tygodniowo). Ale poznałam rodziny 2+2 które żyją za 70 - ale sklepy z wyprzedażami mają obcykane w małym palcu. Wyprzedaże tutaj to nie tylko żywność z krótkim terminem ważności, to np, sprzedaż 2 rzeczy w cenie jednej. (nie liczę alko i papierosów). Doliczyć też trzeba dojazdy.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)

Inne tematy z forum Kobieta

dobry adwokat rozwód gdańsk (79 odpowiedzi)

Szukam dobrego adwokata, który przeprowadzi mnie przez rozwód z orzeczeniem o winie w Gdańsku....

Adwokat Rozwód Gdansk (4 odpowiedzi)

Witajcie, polecacie kogos rzetelnego?

Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ??? (408 odpowiedzi)

Witam, Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ???? Jak...

do góry