Widok

Szkoła Podstawowa nr 44 czy 76? I dlaczego?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie :)

Piszcie co wiecie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia dajesz jednak synka do szkoły? Moja córka od września chłodzi do 76 jestem bardzo zadowolona i żałuję że do zerówki jej tam nie posłałam tylko zostzwiłam w przedszkolu.
Pati84 - żałuję, że zostawiliśmy Go w przedszkolu. Bo jest w grupie nie wiadomo jakiej... 7 pięciolatków, reszta 4-latków... (czy jakoś tak)
Gdyby ktoś nas o tym poinformował przed wakacjami, to przenieślibyśmy Go do zerówki szkolnej. Jak dla mnie dzieciaki mają rok w plecy. Chociaż nauczycielki starają się robić dwa programy, to uważam, że i tak dzieciaki się "cofają" do poziomu młodszej większości.

Teraz będziemy się starali odroczyć pierwszą klasę. Ale zerówka już szkolna. W przyszłym tygodniu idziemy na diagnozę.

Pati - co Ci się podoba w szkole? Jest osobna świetlica, łazienka dla najmłodszych klas? Dzieci są jakoś oddzielone od starszych uczniów? Dają radę wysiedzieć na "zajęciach" do 15:20?(patrzyłam plan lekcji na stronie)
Jak tam jest z posiłkami? Niby obiady, a rozpiska jeszcze na śniadanie i podwieczorek...
Jak dzieci sobie radzą z obsługą "około-basenową"?
Jak zajęcia dodatkowe? Jest coś ciekawego? Czy wszystkie klasy są integracyjne?
Agusia je też żałuję że zostawiłam córkę w przedszkolnej zerówce ( te same przedszkole Jacek i agatka), bo teraz córka poszła do pierwszej klasy w szkole i tam prawie wszystkie dzieci to kontynuacja i pani była bardzo ambitna , dzieci umiały już pisać i cztać , a w przedszkolu tego nie uczyli. Musieliśmy nadrabiać w domu świetlica dla dzieci do trzeciej klasy. Prawie wszyscy chodzą na obiady. Rozpiska śniadania i podwieczorek to dla przedszkola specjalnego, oddzielili dwie sale i zostało tam przeniesione przedszkole specjalne z zaspy bodajże.
Jedna zmiana to plus , najdłużej córka ma do 14:20, basen komputerowe zajęcia podział na grupy. W klasie 22 dzieci to maks, w integracyjnej jest 15.
Agusia napisz czy to prawda że w naszym starym przedszkolu zmieniła się dyrekcja? Wyszło na plus czy minus bo niewiem do jakiego przedszkola zapisać młodsze dziecko , czy nie zmienić na te na jagiellońskiej? Czy pani Alicja jest teraz nauczycielką czy zastępcą dzięki
Pati - priv :)

Inne tematy z forum Przymorze Małe

Partnera do gry w badmintona (6 odpowiedzi)

Szukam partnera do gry w badmintona.

Willa Krzywoustego (6 odpowiedzi)

W okolicy, w której powstaje Willa Krzywoustego znajduje się bogato rozwinięta infrastruktura -...

Słupska 63 (7 odpowiedzi)

Apartamenty powstają na Przymorzu, przy mało ruchliwej uliczce, z której korzystają głównie...

do góry