Widok
Szkoła Podstwowa nr 4 Pruszcz Gdański
Czy są tu mamy które mogą mi coś o tej szkole powiedzieć? Mieszkam bardzo blisko tej szkoły i moja córka będzie do niej prawdopodobnie chodziła. Ostatnio ktoś mi powiedział, że szkoła jest fatalna:-( będę wdzięczna za wszystkie opinie. Mam jeszcze rok zanim córka pójdzie do szkoły więc mogę jeszcze starać się o inną szkołę.
Interesuje mnie czy szkoła jest jakkolwiek przystosowana do maluszków, córka rocznik 2008 więc jako 5 latek do zerówki. Czy szkoła nadaje się dla takich maluchów? waham się czy w przyszłym roku zostawić ją jeszcze w przedszkolu
Interesuje mnie czy szkoła jest jakkolwiek przystosowana do maluszków, córka rocznik 2008 więc jako 5 latek do zerówki. Czy szkoła nadaje się dla takich maluchów? waham się czy w przyszłym roku zostawić ją jeszcze w przedszkolu
To zależy, czy chodzi ci o tzw. małą 4, czy dużą? Moje dzieci chodzą do małej czwóreczki, w tym synek (5-ciolatek) do zeróweczki. Ja tą szkołę bardzo chwalę, bo jest tu mało dzieci, zerówki dwie i po dwie klasy od I do III. To fajnie, że jest to szkoła specjalnie dla małych dzieci, wychowawczynie bardzo miłe, przed szkołą nowiutki plac zabaw i małe boisko. Szkoła wyremontowana i czysta. Ja do dużej 4 bym maluszka nie posłała, bo to kołchoz, zeróweczki, dzieci od I do VI i jeszcze gimnazjum. Moje dzieci uwielbiają chodzić do tej szółki.
Pruszczanka to jestem ciekawa gdzie poslesz swoje dziecko jak skonczy trzecia klase ktory ,,kołchoz'' wybierzesz ? A moze prywatna ??
Moje dziecko chodzi do duzej 4 i jakos nie narzekam przyzwyczail sie bardzo szybko i daje sobie tam swietnie rade Dzieci moze jest i duzo ale niestety jest to wina ze w jedynce zrezygnowali z podstawowki. Moje dziecko tez poszlo do szkoly jako 5 latek teraz jest w drugiej klasie i tez nie narzeka.
Moje dziecko chodzi do duzej 4 i jakos nie narzekam przyzwyczail sie bardzo szybko i daje sobie tam swietnie rade Dzieci moze jest i duzo ale niestety jest to wina ze w jedynce zrezygnowali z podstawowki. Moje dziecko tez poszlo do szkoly jako 5 latek teraz jest w drugiej klasie i tez nie narzeka.
Przed duza czworka tez jest nowy plac zabaw :)
Ja mam nadzieje ze dyrektor sie szybko zmieni to i zacznie sie wiecej dziac w duzej czworce :)
no niestety w tym roku nie ma swietlicy dla 5 latkow do tej pory byla nie wiem co sie stalo moze dla tego ze duzo 5 latkow przyszlo do szkoly i nie bylo miejsc swietlica jest czynna od 7-17 Moj syn jako 5- latek korzystał ze swietlicy.
Wiesz co chyba zadna szkola pod wzgledem ilosci takich maluszkow nie ma przystosowanej swietlicy.
Mirakula, każdy ma prawo do swojej opini. Dla mnie szkoła podstawowa razem z gimnazjum, gdzie w jednym budynku uczą się 5ciolatki razem z dziećmi, z młodzieżą 16letnią to jest kołchoz. Od IV klasy poślę dziecko do tego kołchozu i nie będę z tego zadowolona, a na prywatną szkołę mnie niestety nie stać. Teraz miałam wybór, czy posłać synów do dużej szkoły, czy małej, wyboru dokonałam i myślę, że pozytywnie. Kolorowanka, chyba rejonizacja nie ma nic tu wspólnego, bo dzieci z mojego bloku chodzą też właśnie do dużej 4, podobnie dzieci z ul. Kasprowicza, gdzie teoretycznie bliżej mają do dużej 4, chodzą do małej 4. A tobie Mirakula dużo spokoju życzę.
Pruszczanka ja jestem spokojna ii to bardzo :) Pewnie duzym minusem jakim jest w malej 4 jest to ze nie maja swojej stolowki i musza chodzic na obiady do innej szkoly. Jesli chodzi o dzieci 5- latki to nie poruszaja sie same po szkole spedzaja czas tylko w klasach na ostatnim pietrze i nie maja stycznosci z uczniami z gimnazjum dopiero od 1-3 dzieci maja przerwy i rownierz spedzaja je na korytarzu na ostatnim pietrze gdzie nie ma zadnych starszych dzieci