Widok

Szkoła Rodzenia Wejherowo

Wejherowo Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej:)nie moge znaleźć żadnych opini o szkle rodzenie w wejherowie więc założyłam temat.Może któraś z Was tam chodziła? Lub coś słyszała? Chodzi mi o to czy podaja tam praktyczne informacje bo na zabawy psychologiczne to nie mam ochoty:) Z góry dziekuje za info;)

image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, jest nowa szkoła rodzenia "Super Mama" na osiedlu 1000-lecia PP. Prowadzą ją położne ze szpitala w Wejherowie.
Czy mozesz napisać cos więcej o tych szkołach rodzenia??
Ale dawno tu nikogo nie było. A w Wejherowie się wiele pozmieniało... i szkół rodzenia przybyło :) Już nie tylko przy szpitalu można się szkolić na super mamę ;)
waśniue a ile za poród rodzinny, bo nawet nie wiem, bez sr i z sr

image
zajecia sa na sali do rehabilitacji, musicie iść na wprost od głównego wejscia w stronę ginekologi i położnictwa i w połowie korytarza po prawej stronie są duże drzwi oszklone..to tam. ja płaciłam 200 za SR ale wtedy rodzinny poród jest tańszy

image

RoDka doczekała sie swojego Nowo(RoDka)
a jak wygląda to finansowo?

image

image
na terenie szpitala jest tam gdzieś sala gimnastyczna i mamy się tam spotkać na godz 17 w kazdy poniedzialek począwszy od 4 ;) no to Alis zapewne się spotkamy :))

image
no to ja tez zaczynam 4 sierpnia, tylko z tego wszystkiego zapomnial;am sie spytac na ktora to jest hyhyhy. A to w szpitalu czy gdzies obok ?? Ja to chyba ze skleroza sie urodzilam ;)

ćwiczenia sa bardzo fajne, na poczatku jest leciutko ale pod koniec juz troszke cięzko z coraz większym brzusiem, położna namawia do regularnych ćwiczeń w domku...najlepszy jest 10-15 minutowy relaks na końcu ćwiczeń hmmm az się nie chce wstawać i isc na wykład :)))))

image

w najbliższym czasie zaczynają sie 4 sierpnia a potem 19:) ja ide od 4:)
no to fajnie że można się praktycznych rzeczy dowiedzieć i że są ćwiczenia :) heh bo jak na razie moja kondycja sięga dna :/.

image
058 57 27 565

http://www.ceynowahosp.com.pl/pl2014.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
no to super, musze jeszcze tylko nr tel skombinowac :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie ma wcześniejszych zapisów, po prostu dzwonisz i pytsz kiedy zaczyna się kurs i po prostu przychodzisz na pierwsze zajęcia, wtedy się zapisujesz i płacisz
a zapusa sie trzeba osobiscie, czy mozna telefoncznie ?? Jesli tak, to moze znacie jakies namiary ??? tez juz musze zaczac chodzic, bo czas ucieka :) a tez nie mam co robic :)

Ja chodziłam na SR w Wejherowie. W ostatni wtorek byłam na ostatnich zajęciach. 9 spotkan w każdy wtorek. Najpierw godzinka ćwiczeń, poźniej "wykład'. zajecia prowadzone w bardzo fajnej atmosferze, szczególnie ćwieczenia, troszkwe wyciisku było ale był tez relaks no i uczymy sie oddychać :))). Na wykłądach omawialiśmy najpierw ciąże, później po kolei fazy porodu, było spotkanie zlekarzem który omawaiał porody patologiczne (zapewnił Nas ze apewno nie ma nas w tym odsetku ;))) było spotkanie z z neonantologiem, później omawialiśmy etapy laktacji i karmienia naturalnego, był filmik jak karmić i jak pielęgnowac dzidziusia i na ostatnich rozmawialiśmy o połogu. Najważniejsze na tych zajeciach teoretycznych to duzo duzo pytan, najlepiej przygotowac je sobie szybciej. Ogólnie byłam bardzo zadowolona no i teraz ćwicze sama w domku

image

ja trzy tygodnie temu zakończyłam kurs
ogólnie jestem bardzo zadowolona, oprócz teorii zawsze były również ćwiczenia, no i jest możliwośc oswojenia się ze szpitalem, sala porodową i położnymi

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej Iza dziękuje:)
Majls ehh ja to bardziej z nudow się zapisuje :d i tak nie mam co robić a tak to to będe mieć zxaplanowane wycieczki na 8 tygodni:D
Też tam będe rodzić i szkołe polecił mi dr Maciejewski powiedział że jak chce to warto:)

image
majls?ciekawi mnie jakie masz zdanie o porodówce w Wejherowie.napiszesz kilka słów?bylabym wdzięczna.bede tam rodzic na początku grudnia.
Ja nie uczęszczałam do żadnej Szkoły rodzenia, a rodziłam w Wejherowie, na porodówce i tak położna mówi ci co masz robić, a co robie z mała to mój instynkt, jak na razie jest ok, rodziłam 5 godzin (z przyjemnością wrócę na porodówkę), a mam super zdrową i wypielęgnowana córeczkę - wiedza gazetowa, internetowa i książkowa.

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam!

Ja rodziłam w Wejherowie rok temu i chodziłam do tamtejszej szkoły rodzenia. Zajęcia są co tydzień chyba przez 8 tygodni. My z mężem za późno zaczęliśmy chodzić więc Pani, która prowadzi tą szkołę poświęcała nam swój prywatny czas po zajęciach i nadrabialiśmy, żeby zdążyć przed porodem ;) Informacje podawane są tylko i wyłącznie praktyczne - korzystać z nich można przez kilka lat życia malucha. Bardzo fajna atmosfera, przed każdymi zajęciami krótkie ćwiczenia. Zdecydowanie polecam! Przyda się na pewno, szczególnie rodzącym w Wejherowie.

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Permanentny ból głowy.. :( (44 odpowiedzi)

Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu. Zawsze...

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (18 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

do góry