Widok

Szkoła Rodzenia przy szpitalu na Zaspie

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam :)
mam termin na samą końcówkę lutego, zdecydowałam się na szpital na Zaspie.
czy któraś z was chodziła do szkoły rodzenia przy szpitalu na Zaspie? Jeśli tak to proszę o porady, kiedy się najlepiej zapisać, i czy na zajęcie trzeba coś ze sobą zabierać.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosia w tej sprawie to uśmiechnij się do Monii. ona najbardziej doświadczona:)

image

Gosia to wygląda, ze będziemy rodzić razem. Ja chyba też wybiorę się na szkołe rodzenia do tego szpitala,ale nie wiem kiedy sie zaczyna kurs.,..

image
image
Musicie zadzwonić i się zapisać. Trochę się czeka na wolny termin. Numer telefonu będzie gdzieś w starych wątkach.
hej dziewczyny najlpiej około 28 tygodnia zaczac -zapisac sie około 24-26 tc starczy:)szkoła rewelacyjna bardzo przydatna:)...
od jutra zaczynam 28 tc, hmmmm to w sumie juz powinnam pomyslec o tym zeby zaczac chodzic do szkoly rodzenia

musze znalezc nr telefonu i zadzwonic :)
Właśnie, a moze któraś ma pod ręką telefon do szkoly na Zaspie?

Aguszka :)
Ja mam pod ręką. Tel. 058-768-44-46. Z tym że trzeba się osobiście pokazać zanim sie rozpoczną zajęcia, pani która zapisuje chce zajrzeć do karty ciąży i skierowanie sobie wziąć. I raczej nie da się tego przeskoczyć. Zapisy codziennie od 15 do 16 w pomieszczeniu Szkoły Rodzenia przy oddziale ginekologiczno - położniczym na parterze.

image
Gosia, najwyższy czas!;)

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Gosia - ja zaczełam 28 tydz. wczoraj:)))
a gdzie miesci sie szkola-w szpitalu?
kurde nie moge na razie podjechac bo do lekarza jade w sobote i dopiero wtedy mi pewnie da skierowanie na szkole....powiedzial, ze przed 28 tyg nie da:(

image
image
zapytaj w informacji najlepiej:)droga jest banalnie prosta i opisana,na przeciwko wejscia masz szklane drzwi,idziesz prosto po znakach na oddział ginekologiczny (tez sa tam oznakowania SR)jak skrecisz juz w lewo(znowu szklane dzrwi oklejone matowa pleczna folia z opisami ze tu jest SR itp) na ten oddział to drzwi gdzie siedzi połozna i zapisuje to pierwsze przy windzie.Ja dzis mam wykład wiec moze jesli sie dziś zapiszesz to bedziesz na tym wykładzie;)bo na ćwiczenia mozna czekac czasami około tygodnia,az stworza grupe nowa,ale na pewno do 30 tc zaczniesz cwiczenia:)
Teraz są zapisy na grupę na grudzień ćwiczenia rozpoczynaja się 19 grudnia w poniedziłaki o 17 zawsze są wykłady od połowy grudnia będą zapisy na styczeń ja juz chodze z mężem na wykłady a w grudniu zaczynamy ćwiczenia:) jest naprawdę fajnie polecam kolezanka która juz urodziła skończyła szkołę rodzenia na zaspie i bardzo ja sobie chwali tak jak i poród w szpitalu:)
ja tez polecam:)ćwiczenia juz skonczyłam i na prawde duzo daja,jak bedzie w praktyce powiem w styczniu jak urodze maluszkę moja kochana:)
A jak to wygląda ze skierowaniem. Chodzę do lekarza prywatnie i jak to wówczas wygląda?

image
Ja miałam skierowanie od lekarza rodzinnego bo tez chodze do gin. pryw. bez problemu wystawił a w szkole rodzenia tez nie było problemu
a ja miałam od prywatnego skierownie:)tez problemu nie było:)...tymbardziej ze lekarza dobrze znaja połozne;)
mam wizytę 14 grudnia i wtedy poproszę lekarza o skierowanie do SR. na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział, że wszystkie sprawy ze szpitalem i SR omówimy w grudniu :)

a powiedzcie jak to jest, czy bez skierowania nie można się zapisać na zajęcia?
Można. Ja poprosiłam i zarezerowali mi miejsce, a skierowanie potem doniosłam. Położne są naprawdę ok. Uważam, że warto chodzić do szkoły rodzenia.
dziewczyny, a po co te skierowanie? ja bytałam moja doktor i mowila ze teraz wszystkie szkoly sa prywatne i ze nie trzeba zadnych skierowan. czy na zaspie sie cos placi?

a ja sie do tej szkoły nie mogę za nic w świecie dodzwonić :( już dwa dni próbuje i nikt nie odbiera telefonu, a chciałabym się tam zapisać :)
jak masz skierowanie to nie płacisz-twoja pani doktor wprowadziła Cie w bład...jak nie masz skierowania to płacisz wtedy:)....
moze warto pojechac i sie zapisac chyba zapisy sa od 15-16 codziennie..ale nie jestem pewna:/

hej
ja również chodziłam do SR w szitalu na zaspie i jestem z niej naprawde bardo zadowolona!! Pani Agnieszka super zajęcia prowadzi!!!! A naprawde się przydadzą!!!
Co do porodu położna i tak mówi co masz po kolei robi więc się nie martwcie dziewczyny. Trzeba byc dobrej mysli!!!
Ja sobie wmawiałam że poród niebedzie ciezki i tak było!!!
pozdrawiam przyszłe mamusie :)

image
Hania ja tez sobie tak wmawiam:)no to skoro pomaga;)to dalej bede tak myślała-zreszta tak nastawiaja na SR i położne i lekarze:)

Moja pani doktor wspominała, że chyba na zaspie szkoła jest bezpłatna, ale dla kobiet które tam rodzą. Nie była pewna, więc kazała mi się osobiście dowiedzieć. Ja cały czas się nastawiam, że tam będę chciała rodzić, ale nie wiem jak to będzie. mieszkam w gdyni, więc trochę mi tam daleko do tej szkoły...

nie tak tez nie jest:)ta twopja pani doktor starsznie miesza;)...jest tak jak pisałam-masz skierowanie to szkoła jest bezpłatna-ale wiekszy sens jest chodzic do SR tam gdzie rodzisz bo np zajecis typu"zwiedzanie traktu porodowego"sa przydatne yylko dla dziewczyn radzacych w danym szpitalu...no ale sporo informacji-znaczna wiekszosc-to informacje uniwersalne:)

dzięki za wszystkie informacje. moja kuzynka chodzi do SR przy szpitalu w Gdyni. posłucham jeszcze jej relacji i wówczas zdecyduje gdzie chodzić.

Inne tematy z forum Zaspa

DPD STREFA PACZKI - proszę o opinie (3 odpowiedzi)

Witajcie, na naszym osiedlu przy ul. Burzyńskiego na Zaspie od jakiegoś czasu jest punkt nadań i...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry