Widok
ja miałam, bylam bardzo pozytywnie nastawiona ! niestety ku mojemu zaskoczeniu przy ormalnych czynnościach domowych, wycieranie kurzu, odkurzanie, prasowanie porobiły mi sie odpryski po 2 dniach! wydałam 60 zł- byłam zła jak cholera, moim zdaniem to albo mi to źle nałozyła albo miała stare produkty albo jest to dla dziewczyn ktore nie sprzątają...juz wolę co drugi dzień malowac paznokcie
trzeba moczyc je w acetonie- tak mi powiedziała manicurzystka, natomiast m i porobiły się duże odpryski wię c po prostu je podwazyłam pilnikiem i sama sie odkleiła warstwa lakieru...nawet nie musiałam sie szczególnie męczyć- paznokcie miałam mniej znioszczone niż po akrylu, ale generalnie wszyskie musiałam dość mocno skrócić...
Dziewczyny a moze ktoras z Was jest zainteresowana zrobieniem sobie paznokci w Akademii Paznokcia w Pruszczu??? Tam odbywaja sie szkolenia i codziennie potrzebuja nowych modelek :) I co najwazniejsze, nie trzeba placic ani zlotowki, a jest to swietna okazja, zeby spedzic czas w milym ,, babskim ,, gronie. Ja chodze do nich juz prawie rok i zawsze mam swieze, ladne pazurki. Co lepsze dziewczyny szukaja rowniez modelek na depilacje, przedluzanie rzes, maniciure, pediciure, opalanie natryskowe etc...Moge podac numer kontaktowy do nich :)
dziewczyny a jak szukacie hybrydowych w Gdyni to polecam p.Renatkę - ma zakład przy Kauflandzie na morskiej tam gdzie solarium Hellada i sklep z kosmetykami. Robi lakierami firmy SHELLAC :) koszt z tego co pamietam to 65 zł. Ja byłam bardzo zadowolona - 14 dni spokojnie trzymały.
A i ma bardzo duzy wybór kolorów :)
A i ma bardzo duzy wybór kolorów :)
Ja raz zrobiłam i po 3 dniach zaczął mi cały schodzić, normalnie sobie posciagałam, bo wszedzie odstawał. Teraz wlasnie ide jutro jeszcze raz do kogo innego i zobacze co z tego bedzie. Kiedys robiłam akryl mi zel, przez dlugi czas i nigdy mi nic sie nie działa, wiec nie sadze, zeby to było przez moje paznokcie hehehe
mi też za długo sie nie trzymały. ładny efekt utrzymał się do 2 dni potem było widać ryski na paznokciach a trzeciego dnia juz mi zaczął odpryskiwać mino że za dużo nie robiłam, nie sprzątałam ani nie myłam naczyć... chciałam sobie zrobic na wyjazd, ale ciesze sie w sumie ze teraz mi to się stało a nie na wyjazdzie, bo bym średnio wyglądała.
ja też się nad takimi pazurkami zastanawiam - przed wyjazdem robię i z głowy ;)
już nawet wysłałam do Męża maila, czy mi kupi groupona o tego:
http://www.groupon.pl/oferty/trojmiasto-extra/colet-gdansk/453300 ;)
ale czytałam, że usuwanie tylko w salonie...
płaci się za to oddzielnie czy wliczają w cenę malowania?
już nawet wysłałam do Męża maila, czy mi kupi groupona o tego:
http://www.groupon.pl/oferty/trojmiasto-extra/colet-gdansk/453300 ;)
ale czytałam, że usuwanie tylko w salonie...
płaci się za to oddzielnie czy wliczają w cenę malowania?
mój Mąż też się zastanawia ;) w sensie czy mi kupić :)
salon jest malutki, niepozorny, ale mam nadzieję, że chce się po prostu wypromować; zawsze chciałam do niego zajść, bo jest na ulicy, na której kiedyś mieszkałam i może się załapię na tego groupona...
salon jest malutki, niepozorny, ale mam nadzieję, że chce się po prostu wypromować; zawsze chciałam do niego zajść, bo jest na ulicy, na której kiedyś mieszkałam i może się załapię na tego groupona...
niby ważne przez 5 miesięcy...
ale ja nie kupiłam, bo nie mamy kasy teraz na takie rzeczy :(
a co myślicie o robieniu tego w domu?
ale ja nie kupiłam, bo nie mamy kasy teraz na takie rzeczy :(
a co myślicie o robieniu tego w domu?
no ja się właśnie zastanawiam nad zakupem lampki i lakierów do frencza, ew. jakiegoś bordowego, bo lubię takie kolory.
Na allegro widziałam nawet taki zestaw za 140 zł: lampka, 3 lakiery, topcoat, waciki, patyczki, preparat do zmywania, oliwka itp. Podejrzewam, że to kiepska jakość. Niestety gdzieś ta aukcja zniknęła...
Ja miałam robione tym lakierem Shellac i potwierdzam, że się trzyma. Manicurzystka u której je robiłam opowiadała, że klientki mówią, że miały inne hybrydy i im się tak lakier nie błyszczał i nie trzymał tak długo. ona sama poszła do innego salonu zobaczyć jak to jest u innych i mówiła, że ten shellac najlepszy.
Na allegro widziałam nawet taki zestaw za 140 zł: lampka, 3 lakiery, topcoat, waciki, patyczki, preparat do zmywania, oliwka itp. Podejrzewam, że to kiepska jakość. Niestety gdzieś ta aukcja zniknęła...
Ja miałam robione tym lakierem Shellac i potwierdzam, że się trzyma. Manicurzystka u której je robiłam opowiadała, że klientki mówią, że miały inne hybrydy i im się tak lakier nie błyszczał i nie trzymał tak długo. ona sama poszła do innego salonu zobaczyć jak to jest u innych i mówiła, że ten shellac najlepszy.
[/url][/url]
ja mam właśnie frencza w sumie sprzed 3 tygodni, rewelacja! tyle, że się jedne paznokieć złamał, no bo wiadomo, że to jednak własne. On już wcześniej był osłabiony o czym mówiła kosmetyczka.
Trochę lakier jest popękany wzdłuż na końcówkach kciuków i wskazujących, ale ja mam bardzo długie paznokcie, więc wiecznie o coś zaczepiam.
Ja mam robione Shellackiem i połysk jest cały czas. Na nogach mam bordowe już 5 tydzień i nadal super, tym bardziej, że rosną mi powoli.
Ktoś tu wyżej pytał o spiłowywanie: do hybryd paznokci się NIE PIŁUJE, tylko lekko poleruje.
Trochę lakier jest popękany wzdłuż na końcówkach kciuków i wskazujących, ale ja mam bardzo długie paznokcie, więc wiecznie o coś zaczepiam.
Ja mam robione Shellackiem i połysk jest cały czas. Na nogach mam bordowe już 5 tydzień i nadal super, tym bardziej, że rosną mi powoli.
Ktoś tu wyżej pytał o spiłowywanie: do hybryd paznokci się NIE PIŁUJE, tylko lekko poleruje.
[/url][/url]
ja robilam shellac manicure, ale w londku, ewelacja , efekt mial btc 2 tyg i byl, mialam b.krotkie paznokcie, ja mialam pomalowane na strawberry freeze czy cos takiego, b.jasny roz, sis miala coral colour , lakiery shellaca.
moje dlonie sa czesto w rekawiczkach bo praca itp, i lakier nie odpryskiwal itp, tym co po 1h odpada, to sa zle materialy itp, choc ja uwazam ze shellac jest najlepszy...
moje dlonie sa czesto w rekawiczkach bo praca itp, i lakier nie odpryskiwal itp, tym co po 1h odpada, to sa zle materialy itp, choc ja uwazam ze shellac jest najlepszy...
"Tym" odpada po 1 godzinie, bo niestety nie miałam manicure shellac, tylko chyba jakieś badziewie!
Ale fakt pozostaje faktem, że babka się nie spisała, bo oprócz dobrych preparatów też trzeba mieć jeszcze umiejętności, a ona ich po prostu nie ma. Podejrzewam, że nie zrobiła nawet żadnego kursu w tym celu!
Ale fakt pozostaje faktem, że babka się nie spisała, bo oprócz dobrych preparatów też trzeba mieć jeszcze umiejętności, a ona ich po prostu nie ma. Podejrzewam, że nie zrobiła nawet żadnego kursu w tym celu!
Ja robię w salonie Jaśminowy ogród na Wiszących Ogrodach.
http://www.jasminowyogrod.pl/
W sumie nie byłam zadowolona z pierwszego manicure, bo miałam zadziorki, ale malowanie było ok i lakier bordowy trzymał świetnie przez 2 tyg. Z pedicure byłam zadowolona.
Nie znalazłam nic satysfakcjonującego w okolicy, więc stwierdziłam, że pójdę jeszcze raz. Tym razem było super.
Za komplet ręce i nogi jednym lakierem 170 zł, a za frencha na ręce płaciłam 80 zł. Wiem, że french 10 zł drożej niż jednolity kolor.
http://www.jasminowyogrod.pl/
W sumie nie byłam zadowolona z pierwszego manicure, bo miałam zadziorki, ale malowanie było ok i lakier bordowy trzymał świetnie przez 2 tyg. Z pedicure byłam zadowolona.
Nie znalazłam nic satysfakcjonującego w okolicy, więc stwierdziłam, że pójdę jeszcze raz. Tym razem było super.
Za komplet ręce i nogi jednym lakierem 170 zł, a za frencha na ręce płaciłam 80 zł. Wiem, że french 10 zł drożej niż jednolity kolor.
[/url][/url]
do ajeczka:
napisz proszę czy pamiętas zmoże która z pań(imię) robiła Ci manicure za drugim razem?Sama mieszkam na Wiszących ogrodach i mialabym blisko, a nie chciałabym źle trafić;)
z innej beczki- jesteś z Wiszących ogrodów? bo widzę, że mamy dzieci w tym samaym wieku (moja mała 5 paźziernika będzie miała 3 latka)?
napisz proszę czy pamiętas zmoże która z pań(imię) robiła Ci manicure za drugim razem?Sama mieszkam na Wiszących ogrodach i mialabym blisko, a nie chciałabym źle trafić;)
z innej beczki- jesteś z Wiszących ogrodów? bo widzę, że mamy dzieci w tym samaym wieku (moja mała 5 paźziernika będzie miała 3 latka)?
Mała Misia: obie panie są w porządku. Manicure za każdym razem robiła mi ta ciemniejsza w kucyku, a blondynka w okularach (chyba właścicielka) robiła mi pedicure. Wydaje mi się, że ta w kucyku jest lepsza, bo raz mi blondynka zaczynała manicure, ale akurat przyszła ta druga i blond poprosiła ją, żeby mi kreski frencha namalowała, bo jej to lepiej wychodzi. W efekcie i tak całość robiła mi ta w kucyku. Myślę, że ma większą wprawę, skoro tamta jej oddaje malowanie.
Niestety nie wiem jak mają na imię.
Fryzjerki tam to Ania i Bożena, te co były w Semiramidzie. Tu akurat bardziej mi pasowała Ania.
Mieszkam na Wiszących, ale nie mam dzieci: Vika to skrót od Viva La Musica - mojego wymarzonego psa :)
Z Wiszących jest tu Effcia i chyba Dotyk Anioła, jakoś tak. Effcia ma chłopca w podobnym wieku i prowadzi klub kangura, ją znam osobiście :)
Mieszka nas tu kilka, musiałabyś poszukać wątku o Wiszących...
Niestety nie wiem jak mają na imię.
Fryzjerki tam to Ania i Bożena, te co były w Semiramidzie. Tu akurat bardziej mi pasowała Ania.
Mieszkam na Wiszących, ale nie mam dzieci: Vika to skrót od Viva La Musica - mojego wymarzonego psa :)
Z Wiszących jest tu Effcia i chyba Dotyk Anioła, jakoś tak. Effcia ma chłopca w podobnym wieku i prowadzi klub kangura, ją znam osobiście :)
Mieszka nas tu kilka, musiałabyś poszukać wątku o Wiszących...
[/url][/url]
powiem tak.... panie które sądzą ze dobrze kładą żele czy hybrydowe,są skandalicznie nieprofesjonalne wypowiadając sie zle o pracy innych stylistek!!!! spotykałam sie z takimi opiniami ,kiedy chodziłam do salonów jako klientka.teraz co rusz czytam ,że jakaś pani oczernia koleżanke po fachu lob robi jej złą reklamę.ale żadna nie bierze pod wzgląd ,ze nie u każdej osoby takie paznokcie czy inne mogą sie po prostu nie trzymać!!! składa sie na to szereg różnych czynników,od diety począwszy na nietolerancyjnej plytce paznokcia i ukrytej grzybicy kończąc!!!!! także mile panie TROSZKE WIECEJ TAKTU I SAMOKRYTYKI !!!!!!WASZE PAZNOKCIE TEZ MOGA ZACZĄĆ ODPADAĆ KLIENTKOM!!!!
170 zł za malowanie... to za tą samą cenę można kupić cały zestaw shellaca :) dwie bazy i kolor jakiś albo nawet i dwa :P i samemu robić :) mam koleżanki, które mają taki zestaw już ponad rok i nadal dobrze maluje, same sobie co dwa tyg odnawiają ze względu na odrosty, bo odprysków żadnych :) też się zastanawiam nad zakupem
jeśli sie zniszczyły to znaczy,że byłyście u złych kosmetyczek. Stan paznokcia pod hybrydą jeśli jest prawidłowo zdejmowana jest bardzo dobry. Wręcz jeszcze lepszy poniwaz paznocie nie sa narażone na działanie czynników zewnątrznych.
Sama obecnie robię sobie paznokcie hybrydowe oraz nie zauwazyłam pogorszenia ich stanu. Zdejmuję hybrydę bardzo uważnie tak aby nie uszkodzic wierzchniej warstwy paznokcia...
Na tej stronie na blogu jest wiele porad jak to robić w sposób odpowiedni https://reforma-polska.com
Sama obecnie robię sobie paznokcie hybrydowe oraz nie zauwazyłam pogorszenia ich stanu. Zdejmuję hybrydę bardzo uważnie tak aby nie uszkodzic wierzchniej warstwy paznokcia...
Na tej stronie na blogu jest wiele porad jak to robić w sposób odpowiedni https://reforma-polska.com
Ja jestem bardzo zadowolona, paznokcie w takim manicure przepięknie się prezentują :) Polecam lakiery hybrydowe zamawiać od Boska Nails, dobrze się je nakłada, długo trzymają i jest olbrzymi wybór kolorów
Czasami warto jest zastanowić sie nad samodzielnym robieniem paznokci hybrydowych Jesli ktos ma odpowiednią dozę precyzji to faktycznie może je sobie zrobić fajnie - najważniejsze to ćwiczyć tak aby nie zalewać skórek.
W sieci jest wiele filmików instruktażowych, które mogą pokazać, jak wykonać takie pazurki od A do Z. Kiedyś faktycznie trudno było dostać się do materiałów oraz do informacji. Obecnie nie ma już takiego problemu.
https://naturalnadrogeria.pl/czym-sa-bazy-hybrydowe
Od siebie polecam też ten artykuł - kilka porad jak wybrać odpowiednią bazę.
W sieci jest wiele filmików instruktażowych, które mogą pokazać, jak wykonać takie pazurki od A do Z. Kiedyś faktycznie trudno było dostać się do materiałów oraz do informacji. Obecnie nie ma już takiego problemu.
https://naturalnadrogeria.pl/czym-sa-bazy-hybrydowe
Od siebie polecam też ten artykuł - kilka porad jak wybrać odpowiednią bazę.