Widok

Szkoła Rodzenia przy szpitalu na Zaspie

Witam :)
mam termin na samą końcówkę lutego, zdecydowałam się na szpital na Zaspie.
czy któraś z was chodziła do szkoły rodzenia przy szpitalu na Zaspie? Jeśli tak to proszę o porady, kiedy się najlepiej zapisać, i czy na zajęcie trzeba coś ze sobą zabierać.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosia w tej sprawie to uśmiechnij się do Monii. ona najbardziej doświadczona:)

Gosia to wygląda, ze będziemy rodzić razem. Ja chyba też wybiorę się na szkołe rodzenia do tego szpitala,ale nie wiem kiedy sie zaczyna kurs.,..

image
image
Musicie zadzwonić i się zapisać. Trochę się czeka na wolny termin. Numer telefonu będzie gdzieś w starych wątkach.
hej dziewczyny najlpiej około 28 tygodnia zaczac -zapisac sie około 24-26 tc starczy:)szkoła rewelacyjna bardzo przydatna:)...
od jutra zaczynam 28 tc, hmmmm to w sumie juz powinnam pomyslec o tym zeby zaczac chodzic do szkoly rodzenia

musze znalezc nr telefonu i zadzwonic :)
Właśnie, a moze któraś ma pod ręką telefon do szkoly na Zaspie?

Aguszka :)
Ja mam pod ręką. Tel. 058-768-44-46. Z tym że trzeba się osobiście pokazać zanim sie rozpoczną zajęcia, pani która zapisuje chce zajrzeć do karty ciąży i skierowanie sobie wziąć. I raczej nie da się tego przeskoczyć. Zapisy codziennie od 15 do 16 w pomieszczeniu Szkoły Rodzenia przy oddziale ginekologiczno - położniczym na parterze.

Gosia, najwyższy czas!;)

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Gosia - ja zaczełam 28 tydz. wczoraj:)))
a gdzie miesci sie szkola-w szpitalu?
kurde nie moge na razie podjechac bo do lekarza jade w sobote i dopiero wtedy mi pewnie da skierowanie na szkole....powiedzial, ze przed 28 tyg nie da:(

image
image
zapytaj w informacji najlepiej:)droga jest banalnie prosta i opisana,na przeciwko wejscia masz szklane drzwi,idziesz prosto po znakach na oddział ginekologiczny (tez sa tam oznakowania SR)jak skrecisz juz w lewo(znowu szklane dzrwi oklejone matowa pleczna folia z opisami ze tu jest SR itp) na ten oddział to drzwi gdzie siedzi połozna i zapisuje to pierwsze przy windzie.Ja dzis mam wykład wiec moze jesli sie dziś zapiszesz to bedziesz na tym wykładzie;)bo na ćwiczenia mozna czekac czasami około tygodnia,az stworza grupe nowa,ale na pewno do 30 tc zaczniesz cwiczenia:)
Teraz są zapisy na grupę na grudzień ćwiczenia rozpoczynaja się 19 grudnia w poniedziłaki o 17 zawsze są wykłady od połowy grudnia będą zapisy na styczeń ja juz chodze z mężem na wykłady a w grudniu zaczynamy ćwiczenia:) jest naprawdę fajnie polecam kolezanka która juz urodziła skończyła szkołę rodzenia na zaspie i bardzo ja sobie chwali tak jak i poród w szpitalu:)
ja tez polecam:)ćwiczenia juz skonczyłam i na prawde duzo daja,jak bedzie w praktyce powiem w styczniu jak urodze maluszkę moja kochana:)
A jak to wygląda ze skierowaniem. Chodzę do lekarza prywatnie i jak to wówczas wygląda?

Ja miałam skierowanie od lekarza rodzinnego bo tez chodze do gin. pryw. bez problemu wystawił a w szkole rodzenia tez nie było problemu
a ja miałam od prywatnego skierownie:)tez problemu nie było:)...tymbardziej ze lekarza dobrze znaja połozne;)
mam wizytę 14 grudnia i wtedy poproszę lekarza o skierowanie do SR. na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział, że wszystkie sprawy ze szpitalem i SR omówimy w grudniu :)

a powiedzcie jak to jest, czy bez skierowania nie można się zapisać na zajęcia?
Można. Ja poprosiłam i zarezerowali mi miejsce, a skierowanie potem doniosłam. Położne są naprawdę ok. Uważam, że warto chodzić do szkoły rodzenia.
dziewczyny, a po co te skierowanie? ja bytałam moja doktor i mowila ze teraz wszystkie szkoly sa prywatne i ze nie trzeba zadnych skierowan. czy na zaspie sie cos placi?

a ja sie do tej szkoły nie mogę za nic w świecie dodzwonić :( już dwa dni próbuje i nikt nie odbiera telefonu, a chciałabym się tam zapisać :)