Widok

Szkoła kosmetyczna

Szukam dobrej szkoły kosmetycznej po której będe cos umiała i bede mogla pracowac w salonie kosmetycznym. Czy jest szkoła w której można nauczyć się i roli manicurzystki i kosmetyczki? Waham się pomiędzy Gdańską szkoła kosmetyczno-fryzjerską w Gdańsku - www.gskf.pl,
akademie prenier w Gdańsku - www.akademieprenier.pl i La femme w Gdyni. Czy ktoś tam chodzi(ł)? Jak uczą czy na pracowniach można się czegoś nauczyć? Czy dużo jest praktyki? Która z nich byłaby najlepsza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej!

Wiesz ja właśnie skończyłam szkołę policealną w Gdyni na Żeromskiego. Jeszcze do niedawna nazywana była szkołą medyczną... bardzo dobry poziom nauczania, aby zdać trzeba się uczyć.
Praktyki miałam w ekskluzywnym salonie kosmetycznym, w którym pracowałam, obecnie nadal w zawodzie w innym miejscu.
Dodam,że szkoła jest bezpłatna gdyż jest to szkoła państwowa!

Pozdrawiam i powodzenia w podejmowaniu decyzji:)

Ja polecam zrobić kosmetykę w cosinusie, szkoła jest za darmo a po niej zdaje się egzamin zawodowy ;) Szkoła dobrze do niego przyucza :D

Inne tematy z forum Nauka

Kursy, szkolenia - paznokcie (6 odpowiedzi)

Witam ;-) Czy ktoś z Was robił może w trójmieście kursy, szkolenia na stylizacje paznokci )np....

Język angielski, szkoła policealna, jaki poziom? (9 odpowiedzi)

Muszę iść do jakiejś szkoły na język angielski. Na szkołę językową funduszy nie mam, dlatego...

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

do góry