Widok
Szkoła rodzenia Gdynia opinie /Super Mama/ Iwona Guć
Witam! Zastanawiam sie nad szkoła rodzinia Super Mama w Gdyni. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
Interesująca jest dla mnie opcja „ Kurs weekendowy (3 tyg) przy wyborze naszej położnej POZ
290 zł„ przy czym „Wizyta domowa przy wyborze naszej położnej POZ
bezpłatnie,
Porada laktacyjna przy wyborze naszej położnej POZ
bezpłatnie
Zdjęcie szwów przy wyborze naszej położnej POZ
bezpłatnie
Towarzyszenie przy porodzie przy wypisze naszej położnej 1000 zł”
Ciekawi mnie czy waszym zdaniem te dodatkowe opcje są tego warte?
Rozważam tez szkole rodzenia pani Iwony Guć .
Interesująca jest dla mnie opcja „ Kurs weekendowy (3 tyg) przy wyborze naszej położnej POZ
290 zł„ przy czym „Wizyta domowa przy wyborze naszej położnej POZ
bezpłatnie,
Porada laktacyjna przy wyborze naszej położnej POZ
bezpłatnie
Zdjęcie szwów przy wyborze naszej położnej POZ
bezpłatnie
Towarzyszenie przy porodzie przy wypisze naszej położnej 1000 zł”
Ciekawi mnie czy waszym zdaniem te dodatkowe opcje są tego warte?
Rozważam tez szkole rodzenia pani Iwony Guć .
Korzystałam z bezpłatnej oferty szkoły i nie polecam! Zajęcia mało merytoryczne, nic ponad to co sama przeczytalam w internecie. Wizyty po porodzie: na pierwszej podpisujesz masę dokumentów m.in. potwierdzenie z góry, że wizyt było 10 bo przecież swoją kasę muszą wyciągnąć. A potem? Raptem trzy wizyty, wyproszene, z przekładaniem terminów bądź spóźnieniami po dwie godziny.
także nie polecam super mamy, wiedza ze średniowiecza, cały jeden wykład poświęcony jest diecie matki karmiącej, gdzie notuje się czego jeść nie wolno, a przecież już dawno wiemy, że takiej diety nie ma.położna , która wykłady prowadziła bardzo wesoła, zabawna sympatyczna, pełna energii, ale już na wizytach domowych zmęczona, mało komunikatywna, niepotrafiąca doradzić, nie potrafiła rozpoznać kolki u dziecka, nie pomogła z przystawieniem do piersi, czynności ograniczały się do zważenia i sprawdzenia czystości.
Potwierdzam, Pani Iwona Guc przychodzi na pierwsza wizytę patronażowa na której prosi o podpisanie wszystkich 8 wizyt mówiąc ze to na wszelki wypadek (niektóre mogłyby być teleporadami). Kiedy zadzwoni się do niej z prośba o druga wizytę to twierdzi ze więcej wizyt nie ma i ewentualnie można z noworodkiem przyjść do niej, bo ona nie ma czasu dojeżdżać. Nie polecam
Także nie polecam supermamy. Po pierwszych zajeciach zrezygnowalismy, dużo ludzi, spotkanie na sali gimnastycznej w podstawówce, jakiś totalny chaos w organizacji, wykład- zero konkretów, takie biadolenie o niczym. Chodziliśmy w końcu na weekendowy kurs do bobasa w Gdyni. Super polecam panią Basię (jesli jeszcze prowadzi te zajecia, bo miała chyba później problemy ze zdrowiem), Grupa to 5-6 par, kameralna atmosfera, kobieta z dużym doświadczeniem i naprawde skarbnica konkretnej wiedzy. Kurs trwał 4 weekendy, kosztował chyba 400 zł, to było 4 lata temu.