Widok

Szkoły z historią: II LO w Gdańsku

Opinie do artykułu: Szkoły z historią: II LO w Gdańsku.

To tu pytano o polską bombę atomową, zdawano pierwszą na Wybrzeżu powojenną maturę i organizowano studniówki na sali gimnastycznej. W pierwszym odcinku cyklu Szkoły z historią prezentujemy II Liceum Ogólnokształcące w Gdańsku .- Panie profesorze, dlaczego Polska nie ma bomby atomowej? Z uporem maniaka, co tydzień na lekcjach przysposobienia obronnego pytał o to nasz kolega. Była końcówka lat osiemdziesiątych i takie pytanie stawiało naszego drogiego profesora w trudnej sytuacji. Odpowiadał ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zabawne, ze ktoś krytykuje dyrektora i mu wolno, ale skrytykować krytyka już mi nie wypada... Obrzucać błotem fajnie, ale jak samemu sie oberwie to boli. Życzę wielu owocnych dni spędzonych na wyrzygiwaniu swoich frustracji w necie. Na jakikolwiek temat, w końcu nie ważne czy sie na czymś znasz czy nie. Prawda? Studentka bez"elementarnej kultury" jak wspomniałas. Całusy i miłego duszenia sie zolcia. :))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lis

ale Lis byl uczciwy i sprawiedliwy, chociaz potrafil rabnac w leb....;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Daszuta.

haha, za mojej pamieci Daszuta mial Skode 100mb...:)

Dobra szkoła

Sprawny, zaangażowany dyrektor, coraz lepsza kadra. Mam porównanie bo sama jestem Dwojkowiczka. Pozdrawiam W. Nocnego i spółkę! Trzymajcie sie ciepło, a pan Kujawa od PO to moje najzabawniejsze i najcieplejszy wspomnienie. A malkontenci na drzewo!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 21

oj... Rozumiem, że ma Pani dyplom lekarza specjalisty aby stawiac taką diagnozę?

a o Kakarece rzeczywiście wszyscy mówili dobrze...
ja sama jestem z "epoki Tetera"...
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 1

Głupoty

Ależ bzdury wypisujecie i uczciwego człowieka obrażacie!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ales pełen jadu

Głupoty piszesz straszne, a nie znasz człowieka. Niech Ci te bzdury staną w gardle i udusza. Będzie jednego debila mniej!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

no cóż, w II był wysoki poziom i nieporównywalny do olewactwa w Topolówce...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

dziurawiłam tarcze na strzelnicy...

jakoś mój karabinek KBKS miał dziwny rozrzut ;-)
a Pan Kujawa przymykał oko ;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

kończyłam w 2005 roku "dwójkę" i nie zauważyłam ani grama narkotyków jakichkolwiek, a poziom nauki - bardzo wysoki. Maturę miała zdaną bardzo wysoko, głównie dzięki lekcjom w szkole.

Choć jeśli jesteś nauczycielem w tej szkole i tak się wypowiadasz, to rzeczywiście spadła na psy. Tylko jak Ty się tam dostałeś?!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Butt Head to Michal L?

Pozdrawiam. I "sila" ze tak powiem ;)

Michal, to Ty??? Pozdrawiam, Ania l.

Lifszycowa :-)

prof. Lifszyc była postrachem wszystkich, ale nauczyc umiała.Na historii, jako jedna z nielicznych nie mialam najmniejszych kłopotów ze statystyką. Fakt, że w szkole była zołzą, prywatnie natomiast miłą i gościnna osobą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prof. Drzycimska cudo po prostu

Fantastyczna nauczycielka, wyjątkowy pedagog, kapitalny człowiek. Trzymam kciuki Pani prof. Serdecznie pozdrawiam. Dziękuję za wszystko co Pani dla mnie zrobiła.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Narkotyki

Ciekawe skąd takie informacje o narkotykach?? To chyba problem nie tylko tej szkoły??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Święta racja

W tamtych czasach komunistycznych świń w II LO nie brakowało, a ta byłą wyjątkowo obrzydliwą kreaturą i na dodatek kompletny brak wiedzy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wacek najpierw był dyr Szkoły Podstawowej nr 24 do której również chodziłem

Jak przeszedłem do liceum, przeszedł i on ale już tylko jako nauczyciel geografii. Na pewnej lekcji padło pojecie: przemysł kluczowy. Wacek pyta się naszej koleżanki: co to jest przemysł kluczowy, co wyrabia ? Na to koleżanka: jak to co? KLUCZE. A innym razem na lekcję Wacka przyszła praktykantka. I chyba zaskoczona była tym, że od razu miała poprowadzić lekcję. Dziewczyna po prostu nie był przygotowana. Nic nie mogła z siebie wykrztusić z siebie. My lejemy pod ławkami. na co Wacek dolał oliwy do ognia mówiąc: bądźcie ciszej bo nie słychać co pani mówi....
do góry