Widok

Szkoły z historią: II LO w Gdyni

Opinie do artykułu: Szkoły z historią: II LO w Gdyni.

Do szatni uczniowie chodzili na czworakach, na wagary do nieistniejącego już kina, a eksperymentalne lekcje łyżwiarstwa szybkiego odbywały się na skutym lodem boisku. W kolejnym odcinku cyklu "Szkoły z historią" prezentujemy dzieje II Liceum Ogólnokształcącego w Gdyni .Miała smukłą figurę i rude włosy. Wielu uczniów czekało, aż pojawi się w szkole i zmiękczy serce nauczyciela chemii. - Miała na imię Basia i była wiewiórką. A że profesor bardzo troszczył się o wiewiórki, uczniowie to ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kto pamięta..

A kto pamięta paru absolwentów / maturzystów z roku 1966..?
Wojtka Klima,którego syn Michał /Michael/ Klim był czołowym pływakiem w Australii!
Bardzo ładne dziewczyny Janinę Bołejszo i Krysię Szulecką
Andrzeja Piszczatowskiegoaktora
Pozdrawiam..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anrzej Piszczatowski był chyba o 2 lata starszy
Czy ktoś chodził do II LO w Gdyni w latach 19731977? Bardzo miło wspominam te czasy, prof. Rylskiego od fizyki, który jest bardzo dobrym nauczycielem i wspaniałym człowiekiem.
54 szt
Nieslychana bzdura. Jestem absolwentem kolejarskiej podstawowki i wychowankiem dzielnicy. Do II LO p. Tymecka nie chciala mnie przyjac, oznajmila mojej Matce, ze Kaszubi powinni zlozyc papiery do LO na Oksywiu, na co moja Matka Jej odpowiedziala nie. O dziwo zostalem przyjety.
Nieslychana bzdura. Jestem absolwentem kolejarskiej podstawowki i wychowankiem dzielnicy. Do II LO p. Tymecka nie chciala mnie przyjac, oznajmila mojej Matce, ze Kaszubi powinni zlozyc papiery do LO na Oksywiu, na co moja Matka Jej odpowiedziala nie. O dziwo zostalem przyjety.
do góry