Widok

Szkoły z historią: VIII LO w Gdańsku

Opinie do artykułu: Szkoły z historią: VIII LO w Gdańsku.

Dawniej mieściło się w budynkach XVII-wiecznego dworu, a zasłynęło dzięki matematyce, długodystansowym biegom i po wypowiedzi byłej uczennicy w czasie ceremonii wręczenia Fryderyków. W kolejnym odcinku cyklu "Szkoły z historią" prezentujemy dzieje VIII Liceum Ogólnokształcącego w Gdańsku .Oszczepy nie raz przelatywały na ulicą, pchano też kule i rzucano dyskami. Świętością były jednak biegi - miłość legendy "Ósemki", profesora Eugeniusza Bulińskiego. - Kiedy tylko znikał śnieg, co najmniej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

komentarz ze szkołą w sopocie też dotyczy mnie .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Radek z kl a zapewne. Stare czasy w damskim gronie.

Pamiętam stoły i gumy na parkiecie i scenie. Sporo tego było. Ciekawe czy jest jeszcze radio Łosiem.

jakie garniturki ?

Coś Ci się pomyliło.
To były mundurki harcerskie a nie komunijne garniturki
i nie z trzeciej a z siódmej - ja wtedy byłem w piątej.
a ósemkę kończyłem
za czasów: Gulgowskiej, Sajdak, Śniegowskiego, Nitschke , Bulaja, "Suchej", Chwalany, grażdanki Kazimierskiej, Ordona który zastąpił redaktora Tomasza Wołka, "Łysej" , "Rozali", "Lumena", Bulczakowej, Gil-owej, Mazurowej, .... a także Pani Trudzi i woźnego którego nazwiska nie pamiętam (coś mi się kołacze po głowie nazwisko Jażdżewski ale to pewnie było w Szk. Podst. 12).
A i jeszcze należy przypomnieć Stacha - Stacheckiego dzięki któremu w szkole nadal funkcjonują "witraże" w drzwiach wejściowych. Wszystkie robiła moja klasa na obchody 200 lecia KEN i nadania imienia szkole.
Są (czy nadal tam są) "histerycznie- historyczne" i aż dziw bierze że przez 40 lat nikt ich nie powybijał. Cała nadzieja w graffiti.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kaśka a nie Katarzyna

W VIII LO Kaśka była uczennicą. Fajna laska adorowana przez kolegów lubiana przez koleżanki. Nie potrzebnie zmieniła kolor włosów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

u nas to samo

albo miał oklepane żarty albo chodziliśmy do tej samej klasy :). Mimo tego kiepskiego żarciku bardzo go lubiłam, dobrze uczył i tłumaczył.

Ja też robiłam maturę w 1999, klasa z rozszerzonym francuskim u pani Rozalii. Bardzo fajna szkoła!

df

:) Znam ją osobiście , pozdrawiam Adrian Witkowski hahaaha :D Kopła mnie w tyłek na facebooku za spoufalanie się :D Uwielbiam ją człowieka .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

przepraszam ,że ją krytykuje ,ale zablokowała mnie na facebooku , a ja ją lubię :( . Fajna babka ,ale duża różnica wieku między nami .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oj matmę poprawię :) . Ale tęsknię za nią :D Ona chyba nie wie że latałem po imprezach na akademikach UG ,zamiast się uczyć do matury :D

a różnica wieku między nami jest 21 lat ja ,a ona jest dwa lata młodsza od mojej mamy .

tata prowadzi firmę ochroniarską , uczę się na behapowca :D

A matura to wcale nie bzdura .

Adamowicz mnie lubi ,a ona chyba ma ze mnie bekę .

sdf

z 8 mam wspólne tyle że poznałem panią Kasię Hall ,a ona zna moich nauczycieli z VII i z prywatnej :D I mi powiedziała " nie daj się zaszufladkować " .... Ech . Będę tęsknił.

Ogólnie to tak - uwielbiam historię ,a jakoś od klasy drugiej gimnazium matma idzie mi jak krew z nosa ...

Ogólnie zrobię tak . Poprawię maturę i jak ją spotkam to jej wszystko opowiem . Bo wie że niezły był ze mnie agent :D

ad

i nie zapomnę akcji z Nią w Ferberze i tekstu " Podwieść Cię do Sopotu " ? Szkoda ,że nie skorzystałem :) Zawszę będę ją bardzo lubił , mimo że mogłaby być moją mamą :)

Przekażcie jej , że ją uwielbiam ,ale jest mi cholernie przykro że mnie tak potraktowała :( .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry