Widok

Sztuczne ognie zamiast oczepin

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chciałabym się dowiedzieć co sądzicie o ogniach sztucznych o pólnocy zamiast
oczepin? Czytałam poprzednie wątki na ten temat ,znam ceny wiem gdzie mozna zamówić fajerwerki , chciałabym jednak poznać wasze opinie na ten temat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli taki dodatkowy wydatek nie będzie stanowil problemu (dla mnie by stanowil) to super. Tylko dlaczego zamiast oczepin. No i zawsze sie zastanawialam jak sie ma taki pokaz do ciszy nocnej. Bo to chyba niezly huk jest, blyski i w ogole. Spytaj czy mozna po 22.00.

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
No my tak zrobilismy. Uwazalismy, ze to cos innego, a na pewno ladniejszego niz wulgarne zabawy oczepinowe. Oboje nie lubimy tych zabaw.
oczepiny to zdjęcie welonu i muszki oraz wybór 'zastępczej" pary mlodej. W ogole nie musi sie to wiązać z żadną zabawą, a tym bardziej wulgarną. ja myślę, że można sprytnie wcisnąć komu trzeba ten welon i muszkę, zatańczą jeden taniec i hajda na dwór oglądać sztuczne ognie.

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
Ino najpierw trzeba miec welon
Ja bardzo marzę o sztucznych ogniach, marzę bo 1 min pokazu kosztuje 400 zł, a potrzeba chyba 3 min. Ja bym chciała i oczepiny z zabawami i sztuczne ognie, tylko o której wtedy godzinie tort piętrowy miałby być podany, bo z reguły to po północy. A o ciszę nocną nie ma sie co martwić, bo firma organizująca taki pokaz fajerwerków dba o wszystkie pozwolenia.

dagp//chyba masz przykre doświadczenia z oczepin....ja byłam na tylu weselach..ale nie spotkałam się z wulgaryzmem....
Kto wam przygotowywał fajerwerki? czy może robiliscie to sami.
bez przesady:)zabawy masz takie, jakie sobie wybierzesz, nie muszą być wulgarne, czasami są niezłe jaja:)
oczepiny, to mianowanie panny młodej na mężatkę
a nie "wulgarne zabawy" wiec to nie ta para kaloszy

pozatym, na oczepinach można dozbierać kasy
czyli odbijany taniec z para młodą i zbieranie na wózek dla dziecka
(u nas jest taka tradycja, może u was nieznana)

.
Ja mam zarówno oczepiny jak i fajerwerki, z jednej strony oczepiny to jakaś tradycja z drugiej fajerwerki to największa niespodzianka.
nad pokazem sztucznych ogni sama sie zastanawiam i jesli pomysl uda sie zrealizowac(czyt.wystarczy kasy) to i tak nie zrezygnuje z oczepin i zgadzam sie z dziewczynami ,ze jest to mily obrzed

image
Kasa jest zazwyczaj problemem :) można natomiast zrobić tanszy i krótszy pokaz.

Już wiem żę będę miała zarówno fajerwerki jak i oczepiny.
koszt fajerwerków wyniesie 1200 zł ale wesele ma się tylko raz w życiu.
Nie znosze tego tańca za pieniądze. U nas tego nie było choć kapela namawiała nas do tego ale twardo się sprzeciwiliśmy. Rzucaliśmy tylko welonem/muszką. A co do sztucznych ogni to jestem za. Byłam na takim weselu ( i to się pamięta)

image
To chyba też zależy jak oczepiny wygladają , byłam niedawno na weselu gdzie wszyscy fantastycznie się bawili podczas oczepin.
Co do fajerwerków to bardzo bym chciała ,chyba jednak nie będziemy wydawać tyle kasy , z tego co słyszałam to kosztuje 4000 zł.
Opinia została zablokowana przez moderatora
Witam

Obejrzałam sobie te zestawy. Moim zdaniem ich cena w stosunku do tego jakie efekty ( i czas pokazu ) oferują jest astronomiczna. Za 1500zł można sobie zafundować dobrej jakości pokaz i to nawet z podkładem muzycznym, wykonany przez profesjonalistę. Osobiście wybrałabym tą drugą opcję, żeby mieć pewność, że w tym jedynym w swoim rodzaju dniu ta część uroczystości wypadnie równie dobrze jak i pozostałe. Ale oczywiście to mój punkt widzenia i każdy wybiera to co uważa za słuszne.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich
Koszt jest uzależniony od ilości odpalonych fajerwerków i czasu trwania pokazu. To może być 300 zł lub 3000 zł. Przykładowo zestaw za 1000 zł może trwać 4 minuty a inny za 2000 zł złożony z innych baterii bardziej intensywnych może trwać również 4 minuty lub można go wydłużyć.Po prezentacji efektów większość zainteresowanych wybiera opcję w przedziale 400 do 600 zł za minutę ze względu na efekty które można uzyskać w tym przedziale cenowym za minutę pokazu. Średni czas pokazu wynosi między 3 a 5 minut. To osoba zamawiająca pokaz decyduje po prezentacji efektów na jaki wariant wyda swoje pieniądze.Decydując się na pokaz należy wziąć pod uwagę iż strzelamy tylko do 22-ej , należy o tym fakcie poinformować policję i uzyskać zgodę właściciela terenu . WULKAN POKAZY 502...
Opinia została zablokowana przez moderatora
ja również będę miała fajerwerki i nie będę rezygnowała z oczepin. oczepiny to taka tradycja i szkoda by było z tego rezygnować. zresztą taki pokaz sztucznych ogni nie trwa przecież długo wiec spokojnie można dwie rzeczy zrobić:) ostatnio byłam na wesele gdzie były fajerwerki i było super:) fajny jest jeszcze pomysł z tymi lampionami do nieba..
image
image
nawet nie spojrzałam że wątek trochę stary;) ktoś się bardzo reklamuje po prostu;)
image
image

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry