Widok

Szukam krawcowej!

Wesele Chylonia Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Szukam "dobrej" krawcowej z trójmiasta lub okolic, która uszyłaby suknię ślubną. Niestety sukienki w salonach to głównie gorsety bez ramiączek lub na bardzo cieniutkich a nie wszyscy mogą coś takiego założyć na siebie. A swoją drogą suknie w salonach też mają niezłą cenę! Więc jak znacie jakąś krawcową to proszę dajcie namiary! Marzy mi się suknia z koronkowymi rękawami :) a czas goni! Pozdrawiam wszystkich na forum!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
image

To fragment suknii Koleżanki.
Krawcowa z Gdyni Chylonii.
Koszt sukienki z halką ok. 1200zł.

Pozdrawiam
Sorki... tu link do większej wersji:

image

Pozdrawiam
Bardzo ładna ta sukienka! Właśnie czegoś takiego szukam! :) A masz może jakieś więcej namiary na tą krawcową? I dzięki za odpowiedź!
Wera25
ja jestem krawcowa i szyje sobie samam suknię na ślub ale nie wiem czy chciałabys szyc u kogoś prywatnie czy wolisz w jakimś sprawdzonym salonie .

sama sobie- Ty to masz fajnie :) Mi to jest ostatecznie obojętne gdzie dam uszyć ważne żeby było dobrze :) A masz już na kącie jakieś uszyte suknie ślubne?
poszukaj wątku o krawcowej: pracownia lanetti
ja osobiscie polecam

image
ślubne szyłam w szkole ale nie mam zdjęc ale mozesz u mnie zobaczyc inne suknie wieczorowe np.
ja swoja szykuje na 24 czerwca wiec bedziesz ja mogła obejzec jak chcesz

Ja mam bardzo dobra krawcowa.Uszyla mi moja sukienke i jestem zachwycona-szybko,z pomyslem i tanio.Mieszka w Rumi.Jesli ci to nie przeszkadza,to odpisz.
Super! a moglabyś mi przesłać foto sukienki, którą ona szyła i namiary na tą krawcową?
Mam info od Koleżanki:

Krawcowa jest na rynku w Chylonii (przy stacji SKM Gdynia Chylonia).
Trzeba wejść w alejke jak najbliżej torów i po stronie przy torach jest maly boksik w którym urzęduje krawcowa.
Na tym rynku jest tylko jedna krawcowa slubna- nie sposób się pomylić :)

Pozdrawiam
Dziękuję Wiesiu :) to jej tam poszukam przy okazji!
Fotki nie mam,ale jest wzorowana na Pronovias model Ruby lub La sposa 5848.Wyszla cudnie i jest uszyta z bardzo dobrego materialu.
Moniu... mogłabym prosić o namiary do tej krawcowej z Rumii???
napisz w mailu ile cię wyszła robocizna i materiał i jeśli masz swoje zdjątko tej sukienki to mi prześlij na maila...
Będę dźwięczna :D
Pozdrawiam.

Acha, byłam u krawcowej w Chylonii, moja sukienka jest prościutka, tylko na jednej podszewce i nie rozkloszowana.. ona mi powiedziała, że chce za szycie i materiał 1400 zł. To jakies ździerstwo...

A masz jakieś namiary na tą krawcową? A jaki w przybliżeniu poniosłaś koszt tej sukienki?
1400 za prościutką sukienkę to faktycznie żadna rewelacja, ale ja tam też się wybiorę pogadać to zobaczymy jaki mi wystawi kosztorys :)
namiary na krawcową z Rumii? :)
moja sukienka razem z bolerkiem kosztowala 1200 zl,ale miala sporo drogiej koronki.Krawcowa liczy 600 zl za uszycie + cena materialu.Ma u siebie probki,ale tez mozesz sama kupic.Namiary na priv.
Moniapp czy mogłabyś mi także wysłać coś więcej na temat Twojej krawcowej? z góry dziękuję i pozdrawiam cieplutko!!!
Mam już wstępny projekt jednak bez rękawów, teraz tylko ktoś kto mi to ładnie uszyje :)