Widok

Szwy rozpuszczalne - jak długo?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, przy porodzie byłam nacinana. Mam szwy rozpuszczalne. W niedzielę mijają 4 tygodnie a one nadal są + supełek :) Mam do Was pytanie, jak długo Wam się rozpuszczały?
Z góry dziękuję za odp i pozdrawiam,
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi zeszły po 4 tygodniach mniej więcej, zaczeły odpadać podczas kąpieli... A w środku po ok 5-6 tygodniach... Jak dla mnie strasznie kiepsko, bo szwy zaczeły wydzielać nieprzyjemny zapach....na szczęście mam już to za sobą ;)
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
niby one są rozpuszczalne ale czasem bardzo ciężko się rozpuszczają nestety, pamiętam w pierwszej ciąży to z 6 tyg. Teraz miałam malutki szew i dopiero niedawno mi się rozpuścił
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
bylam w szpitalu 10 dni i po tygodniu sciagneli mi szwy te zewnetrzne a powiedzialy ze tamte sie rozpuszcza... wrocilam do domu tak mnie ciagnely te szwy i bolaly ze szok..po jakims tygodniu przyszla do nas polozna i ona mi je sciagnela do konca byl
y takie wielkie sluply ze w szoku bylam i powiedziala mi ze to napewno nie byly szwy rozpuszczlne.. na 2 dzien juz nic nie bolalo...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi sie długo rozpuszczały, miałam dwa, jeden zniknął po niecałych 2 miesiącach, a ten drugi tydzień później. W sumie to nie pamiętam dokładnie, ale myślałam że sie nigdy nie rozpuszczą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo niektóre szwy rozpuszczalne są "rozpuszczalne" tylko z nazwy - tak naprawdę - rozpuszczają się tylko w jakiejś tam części, a potem wysuwają się, kruszą i odpadają.
Pamiętam, że bardzo się zdziwiłam, kiedy znajdywałam to nitkę, to supełek. Ale moja lekarka twierdziła, że to normalne.
No i też strasznie długo miałam te szwy - chyba do końca połogu.
Ja po CC nawet po kilku tygodniach znajdowałam kawałki "żyłki" wystające ze skóry :/
image
image
ja mam jeden zewnętrzny i supełek ale nadal jest. Nie przeszkadza mi to, ale tak się zastanawiam. Wewnątrz też mam, ale nie wiem co tam się dzieje :) Wizytę kontrolną mam dopiero w styczniu, więc jeśli mi nie rozpuszczą same, to pewnie wtedy mi zdejmie :) Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

do góry