Widok

Szybkowar - czy polecacie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie, polecacie szybkowar? Może któraś z Was go posiada? Czy można w nim robić tylko zupę? i ile trwa gotowanie zupy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja kumpela przynosiła do pracy i robiłysmy sobie zeberka z sosem.pyszota
image
u mnie w domu szybkowary są od zawsze :) ale jeszcze takie stare - przywożone chyba z ZSRR ;)

można np. szybciej ugotować warzywa na sałatkę(w całości), albo np. żołądki na galaretkę(które ogólnie długo się gotują), buraki, był czas, że w szybkowarze robiłam popcorn ;)

zupy nigdy nie gotowałam - więc się nie wypowiem :) ogólnie gotujemy w garnkach Zepter, szybkowary są używane sporadycznie
Moi rodzice maja szybkowar i non stop cos w nim gotuja, jedzenie jest o wiele szybciej przygotowane i mozesz robic w nich wszystko od zup, mies, warzyw itp itd bardzo duzo przepisow mozna znalesc w necie bo sama kiedys im szukalam, oni sa bardzo zadowoleni! POLECAM ale jezeli masz kupic to taki pozadny zeby dobrze trzymal cisnienie i zeby nie trzeba bylo zaraz uszczelki wymieniac.
A tu masz przykładowa strone z przepisami

http://www.ofeminin.pl/przepisy/przepisy-na-dania-z-szybkowaru-d9038c168847.html
zapomniałam - moja mama gołąbki robi wyłącznie w szybkowarze :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja gotuję prawie wszystko w szybkowarze Przykładowe czasy:
ziemniaki - 4 min.
gulasz - 30 min
zupa 25 min.
"rz" - to długa historia

zdecydowanie polecam

roponuje następujace szybkowary:
http://www.stalchem.sklepna5.pl/pokaz_podkat.php?idkat=11

Najtaniej opłaca sie zestawy - np berghoff:
http://www.stalchem.sklepna5.pl/towar/465/berghoff-coocco-szybkowary-73-litra-2800294-szybkowar-trojmiasto.html
Może macie jakiś nie używany bo brak mi pokrywek do moich 2 mam 4 i 6 litrowe ale tylko garnki .Chętnie bym odkupiła
ja uwielbiam mój szybkowar. wczoraj robiłam gulasz wołowy i zanim ugotowałam ziemniaki to mięsko już było mięciutkie i AROMATYCZNE. Zupy to chwilka , sama przyjemnośc dla zapracowanej mamy.
image
image
Rzaba, jestem pod wrazeniem , ziemniaki 4 minuty??
powiedzcie mi czy w takim szybkowarze starego typuy tez sie tak dobrze gotuje? czy macie raczej na mysli te nowoczesne. Z ciekawosci spojrzalam na allegro i nie sa to tanie rzeczy ... :)
u nas też szybkowary są w rodzinie od zawsze. tylko pamiętaj, że klejących zup się w nich nie gotuje- np krupniku- bo zapycha i grozi wybuchem;) hehe
image image
czy ktoś moze jeszcze polecić jakieś przepisy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziewczyny, a jaki polecacie szybkowar? na allegro pełno jest tego i nie znam się za bardzo a zawsze chciałam mieć takie cudo
image
bez szybkowara nie wyobrażam sobie życia makaron 4 min ,obiad robie w 10 min ,najlepsze są te z wkładką na parę ,kupiłam berghofa mam garnek duzy i patelnie ,do tego jedna przykrywka ,super sprzecik
Ja mam szybkowar Fagor Innova, właściwie komplet: dwa gary, wysoki i niski z jedną przykrywką szybkowarową, wkladką na parę i do makaronu. Z innych garnkow korzystam sporadycznie. Odnosnie zakupow, to z takimi no name bym jednak uwazala: istotna jest jakosc uszczelki i zaworu bezpieczenstwa. Podobno dobre sa Berghoff, Fagor, Tefal, Beem. Swój kupiłam na Allegro, ale przed zakupem "pomacalam" w sklepie stacjonarnym.

Z ziemniakami to prawda, tylko 4 min. Na krupnik tez jest sposob: nahpierw wrzucam co potrzebne bez kaszy I gotuje troche krocej niz 30 min, potem zdejmuję przykrywkę, dodaję kaszę I jeszcze chwilę gotuje bez przykrycia. Wlasciwie wszystkie przepisy, ktore znalam zmodyfikowalam pod szybkowar - dużo szybciej się gotuje, w dodatku ten smak i możliwość korzystania z naprawdę znikomej ilości soli!
"rz" - to długa historia

ja też mam fagor innova. polecam. kupiłam przez internet w euro agd.
podbijam, bo czas wymienić stare szybkowary na nowe :)

jakie najlepsze? jakie polecacie? gdzie kupić? gdzie najtaniej?
agusia, ja mam jak pisałam wcześniej fagor innova 8l.
rewelacja.
nie wyobrażam sobie bez niego życia.
po nowym roku zamierzam kupić mniejszy.
http://www.euro.com.pl/search.bhtml?keyword=szybkowar
czytałam, że mogłabym dokupić samą pokrywę szybkowarową do Zepterów ;P ale jej cena powaliła mnie na kolana ;)

czy ktoś wie coś lub ma doświadczenia z szybkowarami z Ikei i Lidla?

Asiunia - muszę zmierzyć jaką pojemność ma nasz stary, duży szybkowar :] bo nawet nie wiem ;)
KRUPNIK ---Włoszczyżnę gotuje sie 5 minut w szybkowarzeNa kaszę jest taki sposób .W małym garnuszku ugotować kaszę jak na sypko w ilości do 0,5- 1 szkl. kaszy, pogotować 15 minut i okręcić gorący garnek kocem a na drugi dzień lub po 2 godzinach gotować jarzyny w szybkowarze 5 minut . Okryć szybkowar dołożyć kaszę doprawić rozmieszać i zagotować .Zamknąć bez gotowania na 5 minut i gotowe.
Ja mam szybkowar Philipiaka - rewelacja, ale cena zabójcza. Gdybym nie dostała gara w prezencie, to bym tyle na pewno nie wydala. Ale jak jest to się cieszę i używam często.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

do góry