Widok

TBS- ktos mieszka??

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny mam pytanie do tych ktore maja takie mieszkanie. Jak to dokladnie wyglada?? ile sie placi?? czy to mieszkanie kiedys stanie sie wasze wlasnosciowe czy nie??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
chociaz ogrzewanie ma gazowe, bo moja kuzynka ma na prad! to dopiero duzo sie placi...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój bracki ma mieszkanie w tbs,
ładne, dość duże jak na 2 pokoje,
czynsz wysoki, opłaty wysokie szczególnie zimą za gaz (ogrzewanie gazowe), bloki nowe, osiedle przyjemnie, trzeba było wpłacić kaucję ok. 4000, mieszkanie nie ma możliwości wykupienia,
płaci dość dużo, ale i tak mniej jakby miał wynajmować takie samo mieszkanie

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak w skrócie to czynsze sa wysokie( nawet 800zł plus opłaty), jakosc srednia (ale to nie tylko w tbsie akurat), czasem spora czesc trzeba wplacic(zalezy od tbsu), dlugo sie czeka na liscie, oni decyduja ile dostaniesz pokoi w zaleznosci od tego czy ma sie dzieci i jakiej plci sa(to chyba tez zalezy od tbsu), ogolnie ciezko mlodym ludziom w dzisiejszych czasach...my wynajmujemy...
bo tak sie zastanawiamy czy nie pomyslec o tych Tbsach? ale rozne slyszalam opinie ze sie nie oplaca ze drogo itp a inni chwala. No ale chyba lepsze to niz wynajmowanie od kogos:)

Ja co prawda nie mieszkam w TBS-ie, ale orientuje się w tym temacie troszkę. Sprawa wygląda tak, że "czynsze" sa dość wysokie... np moja znajoma płaci 550,- za 38 m2. Niestety na dzień dzisiejszy nie ma możliwości przekształcić tego prawa w prawo własoności. Pojawił sie jednak w ministerstwie pomysł nowelizacji ustawy. Podobno chą znowelizować tą ustawę. Czy prace nad nią sie już rozpoczeły to nie wiem... nawet jeśli to może to jednak troszkę potrwać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0