Widok
mój bracki ma mieszkanie w tbs,
ładne, dość duże jak na 2 pokoje,
czynsz wysoki, opłaty wysokie szczególnie zimą za gaz (ogrzewanie gazowe), bloki nowe, osiedle przyjemnie, trzeba było wpłacić kaucję ok. 4000, mieszkanie nie ma możliwości wykupienia,
płaci dość dużo, ale i tak mniej jakby miał wynajmować takie samo mieszkanie
ładne, dość duże jak na 2 pokoje,
czynsz wysoki, opłaty wysokie szczególnie zimą za gaz (ogrzewanie gazowe), bloki nowe, osiedle przyjemnie, trzeba było wpłacić kaucję ok. 4000, mieszkanie nie ma możliwości wykupienia,
płaci dość dużo, ale i tak mniej jakby miał wynajmować takie samo mieszkanie
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
tak w skrócie to czynsze sa wysokie( nawet 800zł plus opłaty), jakosc srednia (ale to nie tylko w tbsie akurat), czasem spora czesc trzeba wplacic(zalezy od tbsu), dlugo sie czeka na liscie, oni decyduja ile dostaniesz pokoi w zaleznosci od tego czy ma sie dzieci i jakiej plci sa(to chyba tez zalezy od tbsu), ogolnie ciezko mlodym ludziom w dzisiejszych czasach...my wynajmujemy...
Ja co prawda nie mieszkam w TBS-ie, ale orientuje się w tym temacie troszkę. Sprawa wygląda tak, że "czynsze" sa dość wysokie... np moja znajoma płaci 550,- za 38 m2. Niestety na dzień dzisiejszy nie ma możliwości przekształcić tego prawa w prawo własoności. Pojawił sie jednak w ministerstwie pomysł nowelizacji ustawy. Podobno chą znowelizować tą ustawę. Czy prace nad nią sie już rozpoczeły to nie wiem... nawet jeśli to może to jednak troszkę potrwać.