Widok

TEST OWULACYJNY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,
Czy jeśli na teście owulacyjnym wciąż jest tylko jedna kreska - a owulacja powinna być... oznacza że jej po prostu nie ma?
Moze znacie się na tym bardziej niż ja;-)

Robiłam przez 4kolejne dni - kiedy powinna być owulacja...i wciąż ta nieszczęsna jedna kreska;-(

Anulka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety, Anulkam, to oznacza, że owulacji nie ma.

Masz już dobrego lekarza?

Może jeszcze pomyśl o nauczeniu się NPR, te testy owulacyjne to czasem szukanie igły w stogu siana...
na pewno nie ma , ale czasem się tak zdarza, że występuje cykl bezowulacyjny, a następny jest już ok

image
mi ciągle też tak wychodziło, pomimo tego, że miałam objawy owulacji to na teście ciągle widniała jedna kreska. Powiedziałam o tym lekarzowi i kazał mi wyrzucić wszystkie testy owulacyjne. Pomimo tego, że na tescie była jedna kreska to zaszłam w ciąże :)
izka25 - pocieszyłaś mnie troszkę bo aż ciarki mnie przeszły;-)))

Tak na poważnie - to lekarza mam wciąż tego samego, po badaniu usg stwierdził, że cykle są owulacyjne i z owulacją nie ma problemu - gorzej z poziomem progesteronu..

chyba faktycznie mocniej zainteresuję się NPR...

i jak tu w tą ciążę zajść??;-)))

stosuję testy firmy Wondfo.....one podobno są skuteczne....
mam nadzieję, że jednak kreska się pojawi i ta nieszczęsna owulacja będzie wreszcie "owocna";-)

Anulka
podobno wysztkie testy są pewne, tylko dlaczego lekarz kazał mi wszystkie wyrzucić? Zamiast testów kazał mi mierzyć codziennie temperturę. Temperatura Ci wszystko pokaże:). Dokładnie wiedziałam kiedy mam "szczyt" kiedy nie, i wiedziałam już, że jestem wciązy (miałam przez kilka dni po "szczycie podwyższoną temp do 37 ) a test ciążowy tego jeszcze nie pokazal, dopiero kolejny pokazał dwie kreseczki.
MOŻE SIĘ FAKTYCZNIE PRZEKONAM DO MIERZENIA TEMPERATURKI....
POCZYTAM O TYM TROCHĘ - BO WSTYD SIĘ PRZYZNAĆ - ALE NIE MAM ZA WIELE POJĘCIA CO I JAK;-))
ALE DZIĘKUJĘ ZA POMOC;-)

Anulka
kupiłam testy owulacyjne http://allegro.pl/item220829456_testy_owulacyjne_10_szt_najtaniej_wysylka_w_24.html.

Ważne jest żeby wynik odczytywać najwcześniej po 5 minutach i zbierać testy, można sobie wówczas porównywać jak się zmienia wykres w poszczególnych dniach cyklu.

U mnie akurat dwie kreski były.

O ich skuteczności powiem jednakże za jakiś czas;)

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dr Kijuć czy to dobry lekarz? (81 odpowiedzi)

Co sądzicie o nim? Wiem, że tylko do niego w LX na następny tydzień jest dużo wolnych terminów,...

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

do góry