Widok

TŁUSTA CERA, SKÓRA, RATUNKU!!

Witam jestem posiadaczką tłustej cery i skóry. Bardzo szybko przetłuszczają mi się włosy, świecę się na twarzy . Cóż mam począć? Jakie tabletki, witaminy, herbatki, bądź specyfiki zażywac? Bardzo proszę o pomocne rady.
pozdrawiam hania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
nie wiem ile Masz lat.... ale na pierwszy rzut oka Masz problemy na poziomie hormonalnym. Proponuje wizyte u endokrynologa lub ginekologa-endokrynologa.

Pozdrawiam :)
Hania - po pierwsze porządna pielęgnacja cery: rano i wieczorem żel do mycia twarzy, tonik, odpowiedni krem. W żadnym przypadku mleczko!
Po drugie używaj fluidu odpowiedniego do swojej cery.
Po trzecie na pewno pomagają (ale dopiero przy dłuższym i regularnym stosowaniu) preparaty takie, jak Belissa.
Po czwarte, zastanów się, czy w twojej diecie nie jest za dużo czegoś, co do problemów ze skórą będzie doprowadzać.

Pozdrawiam.
Niestety tonik w moim przypadku nie działa, podkład tez jest mało skuteczny ( revlon colorstay). W tym przypadku trzeba zadziałać wewnetrznie. Wybieram sie do ginekologa-endokrynaologa, ale jakoś wybrać nie moge...
Zanim wytoczysz działa ciężkiego kalibru, może wybierz się do dermatologa? Cuda potrafi zdziałać lek przygotowywany na zamówienie, ale zdiagnozować, co ci potrzeba, może tylko lekarz. :)

Polecam Skinoren maść (jest na receptę) - jest bardzo wydajna, starcza na długo, i przepięknie leczy skórę z problemami.

Z rzeczy, które mi przychodzą do głowy jeśli chodzi o środki zaradcze - zabieg kosmetyczny oczyszczanie twarzy mechaniczne plus potem od razu peeling kawitacyjny plus na koniec maska algowa. Skóra na dłuższy czas się po czymś takim uspakaja.
Witam ,
Sosna to nie sa dziala ciezkiego kalibru... to jest rozsadne podejscie do problemu. Objawy ewidentnie wskazuja na problemy hormonalne. Zadne masci, balsamy, zele i inne specyfiki tutaj nie pomoga, a wizyta u kosmetyczki jest tylko ratunkiem doraznym.....
Deramtolog tez niewiele zdziala, z prostego powodu nie ma specjalizacji endokrynologa. Osobiscie uwazam, ze szkoda czasu i pieniedzy na "lecze sie sama"
Hania hormony to nie tylko jajniki, tarczyca..... to rowniez przysadka mozgowa, nerki itd. Pisze o tym dlatego, ze samo zrobienie badan zajmie Ci sporo czasu..... wizyta u specjalisty, skierowanie, dpowiedni dzien cyklu....
Leczenie hormonalne jest skomplikowane i zajmuje nawet KILKA lat. Dlatego tak wazna jest SZYBKA wizyta u specjalisty.

Pozdrawiam :)
Magda ma rację, tym bardziej, że problem nie dotyczy samej twarzy, ale również ramion pleców, dekoltu. Skóra w tych miejscach jest tłusta i ma skłonności do wyprysków. Juz zobyłam jakiś kontakt do gin-endok. myśle że w najblizszym czasie wybiorę się tam;)
Lepiej umówić się już teraz, na wizytę czeka się dość długo np. w LUX MEDzie ok. 3 tyg.
imageimage
Skoro tak to wygląda, zapewne macie rację.
Natomiast nawet w przypadku podjęcia leczenia hormonalnego - każda z nas chce się czuć zadbana i "ratować" się, choćby doraźnie, aby zachować dobre samopoczucie.
Słusznie piszecie, że takie leczenie może potrwać X miesięcy, a przecież chcemy wyglądać ładnie.

Inne tematy z forum Zdrowie

Afrodyzjaki. Jakie znacie? Jakie polecacie? (8 odpowiedzi)

Wiem, że s,a afrodyzjaki w pigułkach, perfumach itd ale chciałem zapytac o afrodyzjaki naturalne...

Polecicie jakieś dobre męskie perfumy? (18 odpowiedzi)

W cenie do max 200 złotych ( na pewno nie dam za perfumy 5 stów jak zdarza sie niektorym)....

Czy można się pozbyc trądziku różowatego na stałe? (3 odpowiedzi)

Czy naprawdę da się "pozbyć" trądziku różowatego, czy to tylko chwilowe zaleczanie? U mnie objawy...

do góry