Widok

TŁUSTA CERA, SKÓRA, RATUNKU!!

Witam jestem posiadaczką tłustej cery i skóry. Bardzo szybko przetłuszczają mi się włosy, świecę się na twarzy . Cóż mam począć? Jakie tabletki, witaminy, herbatki, bądź specyfiki zażywac? Bardzo proszę o pomocne rady.
pozdrawiam hania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
nie wiem ile Masz lat.... ale na pierwszy rzut oka Masz problemy na poziomie hormonalnym. Proponuje wizyte u endokrynologa lub ginekologa-endokrynologa.

Pozdrawiam :)
Hania - po pierwsze porządna pielęgnacja cery: rano i wieczorem żel do mycia twarzy, tonik, odpowiedni krem. W żadnym przypadku mleczko!
Po drugie używaj fluidu odpowiedniego do swojej cery.
Po trzecie na pewno pomagają (ale dopiero przy dłuższym i regularnym stosowaniu) preparaty takie, jak Belissa.
Po czwarte, zastanów się, czy w twojej diecie nie jest za dużo czegoś, co do problemów ze skórą będzie doprowadzać.

Pozdrawiam.
Niestety tonik w moim przypadku nie działa, podkład tez jest mało skuteczny ( revlon colorstay). W tym przypadku trzeba zadziałać wewnetrznie. Wybieram sie do ginekologa-endokrynaologa, ale jakoś wybrać nie moge...
Zanim wytoczysz działa ciężkiego kalibru, może wybierz się do dermatologa? Cuda potrafi zdziałać lek przygotowywany na zamówienie, ale zdiagnozować, co ci potrzeba, może tylko lekarz. :)

Polecam Skinoren maść (jest na receptę) - jest bardzo wydajna, starcza na długo, i przepięknie leczy skórę z problemami.

Z rzeczy, które mi przychodzą do głowy jeśli chodzi o środki zaradcze - zabieg kosmetyczny oczyszczanie twarzy mechaniczne plus potem od razu peeling kawitacyjny plus na koniec maska algowa. Skóra na dłuższy czas się po czymś takim uspakaja.
Witam ,
Sosna to nie sa dziala ciezkiego kalibru... to jest rozsadne podejscie do problemu. Objawy ewidentnie wskazuja na problemy hormonalne. Zadne masci, balsamy, zele i inne specyfiki tutaj nie pomoga, a wizyta u kosmetyczki jest tylko ratunkiem doraznym.....
Deramtolog tez niewiele zdziala, z prostego powodu nie ma specjalizacji endokrynologa. Osobiscie uwazam, ze szkoda czasu i pieniedzy na "lecze sie sama"
Hania hormony to nie tylko jajniki, tarczyca..... to rowniez przysadka mozgowa, nerki itd. Pisze o tym dlatego, ze samo zrobienie badan zajmie Ci sporo czasu..... wizyta u specjalisty, skierowanie, dpowiedni dzien cyklu....
Leczenie hormonalne jest skomplikowane i zajmuje nawet KILKA lat. Dlatego tak wazna jest SZYBKA wizyta u specjalisty.

Pozdrawiam :)
Magda ma rację, tym bardziej, że problem nie dotyczy samej twarzy, ale również ramion pleców, dekoltu. Skóra w tych miejscach jest tłusta i ma skłonności do wyprysków. Juz zobyłam jakiś kontakt do gin-endok. myśle że w najblizszym czasie wybiorę się tam;)
Lepiej umówić się już teraz, na wizytę czeka się dość długo np. w LUX MEDzie ok. 3 tyg.
imageimage
Skoro tak to wygląda, zapewne macie rację.
Natomiast nawet w przypadku podjęcia leczenia hormonalnego - każda z nas chce się czuć zadbana i "ratować" się, choćby doraźnie, aby zachować dobre samopoczucie.
Słusznie piszecie, że takie leczenie może potrwać X miesięcy, a przecież chcemy wyglądać ładnie.

Inne tematy z forum Zdrowie

Endometrioza (48 odpowiedzi)

Hej Kochane Forumki :) Mam małe pytanie ponieważ niewiele znalazłam na ten temat na forum :(...

Łuszczyca skóry głowy co pomaga naprawdę, a nie tylko na chwilę? (4 odpowiedzi)

Zaczynam powoli tracić cierpliwość. Stosuję różne szampony, kremy, maści coś działa na chwilę,...

Przedwczesny wytrysk czy macie swoje sposoby? (8 odpowiedzi)

Często mam tak, że jak poznam jakąś fajną laskę, dochodzi do czegoś więcej to mam duży problem z...

do góry