Widok
Hej dziewczyny ja miałam żywe róże upięte....Ale jestem fryzjerką i wierzcie wiem z doświadczenia że jak kwiaty są spryskane lakierem to wszystkie długo trzymają( oprócz delikatnych polnych, maki, niezapominajki). Ważne aby nie miały zbyt krótkiej łodyżki aby było za co wpiąć(wsuwką,żabką) Pozdrawiam.
Ja pozwole sie tak dolaczyc do tematu, bo mam dokladnie taki sam problem.. poszlam do kwiaciarni i babeczka odrzucila wiekszosc moich kwiatow - faworytow, mowiac ze szybko oklapna :(
Trotka - mam pytanko do Ciebie w zwiazku z tym lakierowaniem kwiatkow ;) w jednej z kwiaciarni powiedziano mi, ze eustoma stanowczo sie nie nadaje do wpiecia we wlosy bo bardzo szybko oklapnie i bedzie to brzydko wygladalo :( co w takim razie zrobic, zeby eustoma ktora bardzo chcialabym miec we wlosach nie klapla ??
Trotka - mam pytanko do Ciebie w zwiazku z tym lakierowaniem kwiatkow ;) w jednej z kwiaciarni powiedziano mi, ze eustoma stanowczo sie nie nadaje do wpiecia we wlosy bo bardzo szybko oklapnie i bedzie to brzydko wygladalo :( co w takim razie zrobic, zeby eustoma ktora bardzo chcialabym miec we wlosach nie klapla ??
Dziewczyny storczyk wytrzyma nawet dwa dni tylko trzeba go odpowiednio przygotować dać się dużo napić najlepiej z odrzywką do kwiatów a potem końcówkę zamoczyć w wosku np ze świecy to zabezpieczy go przed utratą wody. Tak samo róża. Innych kwiatów nie sprawdzałam ale same możecie wcześniej kupić w kwiaciarni jeden kwiat napoić potem skrócić i zabezpieczyć woskiem położyć i zobaczyć ile wytrzyma.
Ślubne dekoracje.
Winietki,księgi ślubne, dekoracje kościoła, sali, wiązanki ślubne.
slubnedekoracje@op.pl
http://www.slubnedekoracje.com
Winietki,księgi ślubne, dekoracje kościoła, sali, wiązanki ślubne.
slubnedekoracje@op.pl
http://www.slubnedekoracje.com
Rzeczywiście jedne kwiaty są bardziej inne mniej trwałe,ale jeżeli jest to kwiat z grupy tych mniej wytrzymałych to przygotowuję klientce kilka sztuk i są wpinane we włosy w momencie , kiedy poprzedni straci urok. Trzena jednak pamiętać ,że trudniej jest w upały z kwiatami słabszymi. Generalnie jednak gama do wyboru jest na prawdę spora, w tym też gerberki.
Pozrawiam
Pozrawiam
moja mama ma w domu mini hodowle storczykow, co chwile dokupuje kolejne i zastanawiam sie czy ich nie wykorzystac jako dekoracji sali weselnej (będzie teoretycznie juz przystrojona tylko możemy dorzucić świeże kwiaty) ale z reguły same kwiaty łatwo się łamią :( może w próbnej sprawdze trwalośc storczyków i wtedy będzie mi latwiej się zdecydować :)
PRZEPRASZAM ZA WSZYSTKIE KŁAMSTWA