Widok

TRWAŁE KWIATY DO UPIĘCIA WE WŁOSY

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moje drogie mam taki dylemat-nie będę miec welonu za to wymyśliłam sobie żeby we włosy wpiąc żywe kwiaty?? Jakie są na tyle trwałe, że wytrzymają tak długo bez wody???
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podobno wbrew pozorom :) storczyki
Ja wlasnie te kwiaty bede miala, we wlosach i w bukiecie:)
image

Słuchajcie a czy któraś obecnych Żon miała może takie mniejsze gerberki??
image
Klara przed sekunda ogladalam watek suknie na sprzedaz i tam Rechotka miala - slicznie to wyglada, takie dziewczece :)
image

Hej dziewczyny ja miałam żywe róże upięte....Ale jestem fryzjerką i wierzcie wiem z doświadczenia że jak kwiaty są spryskane lakierem to wszystkie długo trzymają( oprócz delikatnych polnych, maki, niezapominajki). Ważne aby nie miały zbyt krótkiej łodyżki aby było za co wpiąć(wsuwką,żabką) Pozdrawiam.
image

image
no ale strorczyk to chyba najpewniejszy jeśli chodzi o trwałość, też myśle o stroczyku we włosach, a macie może jakieś fotki taki fruzyr?
Ja pozwole sie tak dolaczyc do tematu, bo mam dokladnie taki sam problem.. poszlam do kwiaciarni i babeczka odrzucila wiekszosc moich kwiatow - faworytow, mowiac ze szybko oklapna :(
Trotka - mam pytanko do Ciebie w zwiazku z tym lakierowaniem kwiatkow ;) w jednej z kwiaciarni powiedziano mi, ze eustoma stanowczo sie nie nadaje do wpiecia we wlosy bo bardzo szybko oklapnie i bedzie to brzydko wygladalo :( co w takim razie zrobic, zeby eustoma ktora bardzo chcialabym miec we wlosach nie klapla ??
Sylver - moze tutaj cos znajdziesz:
http://images.google.pl/images?ndsp=20&um=1&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&q=fryzury+z+kwiatami&start=0&sa=N
a ja chce mieć czerwone gerbery i welon wpięty od dołu.. ciekawe czy wypali..
image
Dziewczyny storczyk wytrzyma nawet dwa dni tylko trzeba go odpowiednio przygotować dać się dużo napić najlepiej z odrzywką do kwiatów a potem końcówkę zamoczyć w wosku np ze świecy to zabezpieczy go przed utratą wody. Tak samo róża. Innych kwiatów nie sprawdzałam ale same możecie wcześniej kupić w kwiaciarni jeden kwiat napoić potem skrócić i zabezpieczyć woskiem położyć i zobaczyć ile wytrzyma.
Ślubne dekoracje.
Winietki,księgi ślubne, dekoracje kościoła, sali, wiązanki ślubne.
slubnedekoracje@op.pl
http://www.slubnedekoracje.com

a ja chce mieć czerwone gerbery i welon wpięty od dołu.. ciekawe czy wypali..
image
ja miałam eustomę i wyjęłam ją z włosów ok. 21-22ej :) bo klapła.
ale w kościele i na początku wesela - pierwszy taniec i te sprawy było ok :)

tyko że ja mialam też welon - mgiełkę - i zadnych więcej ozdób, tylko jedną eustomę przy upięciu welonu.
Rzeczywiście jedne kwiaty są bardziej inne mniej trwałe,ale jeżeli jest to kwiat z grupy tych mniej wytrzymałych to przygotowuję klientce kilka sztuk i są wpinane we włosy w momencie , kiedy poprzedni straci urok. Trzena jednak pamiętać ,że trudniej jest w upały z kwiatami słabszymi. Generalnie jednak gama do wyboru jest na prawdę spora, w tym też gerberki.
Pozrawiam
image
STUDIO FLORYSTYCZNE GLORIOZA
KOMPLEKSOWA OPRAWA ŚLUBÓW www.glorioza.net
email;edussa@wp.pl tel;(+48)693 126 042
Ja planuje mieć wpięte we włosy dwie kalie. ;)
image
image
gerbery też się trzymaja długo!! szczególnie spryskane lakierem. wytrzymały do 4 rano... bo je potem zdjęłam. fakt nie były już pierwszej świeżości ale wyglądały dobrze.
wiem, bo miałam czerowne gerbery, 3 sztuki hihi. zreszta, nieskromnie mówiąc fryzura się baaardzo bodobała.
no Twoja fryzurka nawet jest jako przykład w wątku o warkoczach :) i naprawdę śliczna :)

mi się marzą storczyki ale one są ciut za kruche chyba... sama nie wiem
PRZEPRASZAM ZA WSZYSTKIE KŁAMSTWA
No właśnie większość twierdzi, że storczyki są jednymi z najbardziej wytrzymałych kwiatów. Też się nad nimi zastanawiam.
image
image
moja mama ma w domu mini hodowle storczykow, co chwile dokupuje kolejne i zastanawiam sie czy ich nie wykorzystac jako dekoracji sali weselnej (będzie teoretycznie juz przystrojona tylko możemy dorzucić świeże kwiaty) ale z reguły same kwiaty łatwo się łamią :( może w próbnej sprawdze trwalośc storczyków i wtedy będzie mi latwiej się zdecydować :)
taaak?? o mamo nie wiedziałam, aż muszę zobaczyć...hihi
nooo :) jesteś "na topie' i to zupełnie zasłużenie :)
tez slyszalam, ze storczyki.

ja mialam roze i pod koniec wesela ok. 3 nad rane oklapla...
image

image
ja-dwisia - to mnie nie pocieszylas :( heh.. chyba przejde sie jeszcze do jakiejs innej kwiaciarni i wybadam sprawe :)

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Rodzic - opinia (5 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...

Olivier R - ocena (3 odpowiedzi)

Profesjonalne przygotowanie do egzaminu i każdego jego aspektu, miła atmosfera podczas jazd i...

Jacek - ocena (3 odpowiedzi)

Szkoła nie warta czasu i nakładu finansowego. Totalny brak kontaktu z wychowawcą i dyrekcją...

do góry