Widok
moja mama ma w domu mini hodowle storczykow, co chwile dokupuje kolejne i zastanawiam sie czy ich nie wykorzystac jako dekoracji sali weselnej (będzie teoretycznie juz przystrojona tylko możemy dorzucić świeże kwiaty) ale z reguły same kwiaty łatwo się łamią :( może w próbnej sprawdze trwalośc storczyków i wtedy będzie mi latwiej się zdecydować :)
PRZEPRASZAM ZA WSZYSTKIE KŁAMSTWA
Dziewczyny storczyk wytrzyma nawet dwa dni tylko trzeba go odpowiednio przygotować dać się dużo napić najlepiej z odrzywką do kwiatów a potem końcówkę zamoczyć w wosku np ze świecy to zabezpieczy go przed utratą wody. Tak samo róża. Innych kwiatów nie sprawdzałam ale same możecie wcześniej kupić w kwiaciarni jeden kwiat napoić potem skrócić i zabezpieczyć woskiem położyć i zobaczyć ile wytrzyma.
Ślubne dekoracje.
Winietki,księgi ślubne, dekoracje kościoła, sali, wiązanki ślubne.
slubnedekoracje@op.pl
http://www.slubnedekoracje.com
Winietki,księgi ślubne, dekoracje kościoła, sali, wiązanki ślubne.
slubnedekoracje@op.pl
http://www.slubnedekoracje.com
Rzeczywiście jedne kwiaty są bardziej inne mniej trwałe,ale jeżeli jest to kwiat z grupy tych mniej wytrzymałych to przygotowuję klientce kilka sztuk i są wpinane we włosy w momencie , kiedy poprzedni straci urok. Trzena jednak pamiętać ,że trudniej jest w upały z kwiatami słabszymi. Generalnie jednak gama do wyboru jest na prawdę spora, w tym też gerberki.
Pozrawiam
Pozrawiam
Ja pozwole sie tak dolaczyc do tematu, bo mam dokladnie taki sam problem.. poszlam do kwiaciarni i babeczka odrzucila wiekszosc moich kwiatow - faworytow, mowiac ze szybko oklapna :(
Trotka - mam pytanko do Ciebie w zwiazku z tym lakierowaniem kwiatkow ;) w jednej z kwiaciarni powiedziano mi, ze eustoma stanowczo sie nie nadaje do wpiecia we wlosy bo bardzo szybko oklapnie i bedzie to brzydko wygladalo :( co w takim razie zrobic, zeby eustoma ktora bardzo chcialabym miec we wlosach nie klapla ??
Trotka - mam pytanko do Ciebie w zwiazku z tym lakierowaniem kwiatkow ;) w jednej z kwiaciarni powiedziano mi, ze eustoma stanowczo sie nie nadaje do wpiecia we wlosy bo bardzo szybko oklapnie i bedzie to brzydko wygladalo :( co w takim razie zrobic, zeby eustoma ktora bardzo chcialabym miec we wlosach nie klapla ??
Hej dziewczyny ja miałam żywe róże upięte....Ale jestem fryzjerką i wierzcie wiem z doświadczenia że jak kwiaty są spryskane lakierem to wszystkie długo trzymają( oprócz delikatnych polnych, maki, niezapominajki). Ważne aby nie miały zbyt krótkiej łodyżki aby było za co wpiąć(wsuwką,żabką) Pozdrawiam.