Widok

TWORZYMY LISTĘ!

listę pracodawców którzy:

A: wstawiają wciąż nowe ogłoszenia na to samo stanowisko!
B: macie złe doświadczenia z pracy u takiego pracodawcy, np. nie płaci, zła atmosfera pracy itp.

A: Zappio, Plichta (moi rekordziści!) :P obie firmy szukają wciąż recepcjonistek - mile widziane opinie dot. pracy w tych firmach :)

B: Marella (salon w CH GB) do dziś czekam na umowę zlecenie za przepracowany okres, w trakcie mojej krótkiej pracy przewinęło się 4 pracowników, nie polecam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
A: European Active Projects, konsultant/konsultantka ds. rekrutacji. Praca na pół roku, ogłoszenia pojawiają się cyklicznie co kilka miesięcy. Stała rotacja

B: zła atmosfera, zarobki, niewypłacalni ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest już taka lista . Zobacz *Gdzie nie warto dzwonić*
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Vinotti- niby firma w porzadku, ale cyklicznie pojawiaja sie ogloszenia dotyczace naboru na pracownikow.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
w Vinotti pracownik musi wyorbić normę sprzedaży, jeśli tego nie zrobi jest zwalniany. Meble tej firmy są wysokiej jakości ale drogie dlatego grupa klientów nie jest zbyt bogata i pracownik musi miec duży dar przekonania zeby sprzedać produkt.

Sama osobiście byłam świadkiem gdzie weszłam do salonu i mimo spędzonych 20 min nikt z obsługi się nie zaintersował klientem i został zwolniony bo był na okresie próbnym.

Poza tym zeby sprzedać produkt trzeba go znać, Vinotti ma bogatą ofertę i dużo trzeba się nauczyć zanim podejmie się pracę.

Jeśli ktoś ma chęci i chce pracować w takiej firmie to będzie zadowolony tylko musi dac na początku dużo od siebie.
A awans w tej firmie to nie problem i wynagrodzenie również jest adekwatne do ilości obowiązków. :))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
szukać wgoogle?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tu na forum wcześniejszy temat...Masz chyba email .Sprawdz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
plichta szuka ciagle nowych, on zwykle przejmuje pracownikow innych dealeów kilka miesiecy i czlowiek jest wypluty. pracowało tam moich dwóch kolegów, jeden jeszcze tam jest , wymagania duze i ciagle podkrecanie śrubki
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aga M. a możesz napisać jakich stanowisk to się tyczy ? przynajmniej jeśli chodzi o tych dwóch kolegów, którzy już nie pracują :)
Kto sie podpina pod mój nik????*****aaa***Ale Aga możesz odpowiedzieć. Pozdrówka. orginal aaa
specjaliscie ds sprzedazy samochdów. na sekretarke ciagle rzeczywiscie sa ogloszenia
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
INGLOT-> czy był tydzień przez ostatni rok bez ogłoszeń że szukają sprzedawcy/ wizażysty?
wysyłałam tam kilka razy aplikacje i mimo że mam doświadczenie to nawet nie zaprosili na rozmowe- handlują danymi osobowymi czy nie mam odpowiedniego kształtu nosa wg ich standardów bo nie trybię
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam się ciągle te ogłoszenia od Inglota się pojawiają, niestety sama tak wysłałam CV
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinia została zablokowana przez moderatora
@lol - Tobie jakaś terapia by się przydała:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 26
Tobie też :)
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1
Firma Open Direct,
Stanowisko: Asystentka,
Obowiązki: Przyjdź, podaj, pozamiataj i wyjdź.
Wynagrodzenie: słabe
Atmosferta w pracy: Na początku wszytko jest cacy, a potem wychodzi szydło z worka. Jeden na drugiego donosi i wieje zmimnym powietrzem.
Plichta - byłam dzisiaj na rozmowie - Kasjerka Recepcjonistka - na rozmowę pomimo umówionej godziny czekałam ponad półtorej hehehe, sama rozmowa to jakaś totalna pomyłka, człowiek przeprowadzajacy rozmowę to jakiś niewypał (nie wiem kim był - nie przedstawił się a szkoda), rozmowa to 50% czasu odpoczynku czyli żadnych pytań weszłam usiadłam a Pan odchylił głowę do tyłu i chyba bardzo potrzebował odpoczynu bo na dobre 5 minut zamknął oczy i chyba myślał ( :) ). Na sam koniec zostałam poinformowana że w firmie jest ogromna rotacja - nic dziwnego, i że szuka ideału (co kolwiek to znaczy).
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
tego idealu szuka od 3 lat, wyslalam jakos wtedy cv:) nie czekalabym tyle czasu, bo to zenada, a to myslenie 5 min trzeba bylo Pana obudzic:)
image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdalni testerzy stron internetowych - ogłoszenie ukazuje się z przerwami 2-3 dniowymi, jedyna zmiana to dzielnica miasta. Łudzą zapłatą za wykonanie zadań testowych. Po wykonaniu zadania kontakt się urywa!
Jest jeszcze about you, pośrednicy, którzy wciąż na to samo stanowisko rekrutują: pracownik biurowy oraz specjalista ds. logistyki. Od kilku miesięcy bez przerwy wznawiają ogłoszenie.

Dość podejrzane.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poza tym pośredniaki jeszcze nie podają o jaki kołchoz się rozchodzi.
Każde stanowisko można ładnie opisać np "konserwator powierzchni płaskich" :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Biuro Rachunkowe M. Kowalski,biuro prowadzi ojciec z synem. ani jeden ani drugi nie ma poszanowania do ludzi, atmosfera poniżej minimum.. ogłoszenie co 2-3 tyg nowe, ponieważ pracownicy nie wytrzymują psychicznie.. zwykłe wykorzystywanie ludzi. nie polecam..
Donna Marzia Cucina Toscana - nic dodać, nic ująć. Rotacja ludzi maksymalna, w ciągu miesiąca przewija się nawet do 5 osób, jak nie więcej. Wyrzucają za nic, niezła harówka, momentami nie ma nikogo na zmianę, bo jesteś jedyną osobą na stanowisku. Jak się utrzymasz dłużej niż 2 miesiące, to masz szczęście albo trzymasz po prostu język za zębami, bo od zaplecza pracownicy nieźle wyzywają na parę włochów, którzy są właścicielami. Do tego trudno się porozumieć z nimi, bo kobieta mówi tylko po włosku, więc jak nie ma w pobliżu kogoś kto zna włoski, jest problem. Wszystko ładnie i idealnie wygląda, ale tylko z perspektywy klienta.
A: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/kierowca-kat-c-badania-ogl5726515.html
Robert "Wolf" żadnej umowy nie daje, nie dba o formalności, dokumenty, dostarczanie wymaganych dokumentów kierowcom. Płaci na czas(podobno).
M-bruk,właściciel to klasyczny przyklad niereformowalnego ....Siedziba w W.-Kochanowskiego 5.Unikać jak ognia!
Hostel Zappio zgadzam się NIE DAJĄ UMOWY, NIE PŁACĄ NADGODZIN,
Odradzam hotel ORLE w Sobieszewie.
Mój facet tam pracował 3 miesiące jako palacz- konserwator. Traktowanie pracownika jak niewolnika i dorzucanie roboty, która powinna być wykonywana przez kogoś innego moim zdaniem (np. sprzątanie po ognisku w lesie). Myślę, że na stanowisku palacz-konserwator prace typu właśnie sprzątanie- po imprezce prezesów hotelu- w lesie, czy noszenie chleba do kuchni chyba powinien ktoś inny wykonywać..?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście. Powinno być oddzielne stanowisko pracy, zwłaszcza jeśli opis stanowiska nie uwzględniał tych obowiązków.
Bardzo często pojawia się ogłoszenie P.Magdaleny Grabary dotyczące pracy w firmie kosmetycznej oraz opiekunki do dziecka
Rynek pracy pozwala w tej chwili na to, by nie szanować pracownika i wykorzystywać go do maximum. Obiecuje się dobrą pensję i umowę po okresie próbnym, w czasie którego zleca się obowiązki jak dla trzech osób, człowiek zapi****** aby się wykazać zaangażowaniem, po czym po 3 miesiącach otrzymuje podziękowanie z wypowiedzeniem bo juz swoje osioł zrobił i można szukać kolejnego frajera za 1200zł który będzie robił na 2 etaty w nadziei na lepszą przyszłość. Sposób na tanią siłę roboczą, ale gdzie tu znaleźć odrobinę szacunku do drugiego człowieka? Kiedy w końcu pracodawcy w tym kraju zrozumieją, że dobry pracownik to nie zło konieczne a kluczowa wartość dla firmy?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.nuzle.pl/ramka/?h=qnBCDVsHz0854j9BYKzeWu8pzEHrNFedo8Vve9fi12g=

Znowu Pani Magdalena, tym razem nowy e-mail, wciąż ta sama śpiewka: absolwentka, inteligentna, opiekunka do dziecka lub sprzedawca kosmetyków
INFOS - pracownik ds. monitoringu płatności (chyba tak to nazywają)
restauracja Shanghai - kelnerka
Często pojawia się też ogłoszenie pracy charakterze ekspedientki:

"Zatrudnię ekspedientkę z aktualną książeczką sanepidowską do sklepu monopolowego. Praca zmianowa od poniedziałku do piątku oraz co drugi weekend. CV ze zdjęciem proszę przesyłać na adres rafalgdansk33@wp.pl"
cukiernia sowa w Gdańsku, ciągle rotacja pracowników(były pracownik)
~~ Hotel Renusz Sobieszewo - chamskie traktowanie pracowników, ciagłe zmiany na recepji

~~ Transcom - korporacja - słabe zarobki, nerwy na maksa .

~~ Villa Akme Gdańsk - 16 godzinne zmiany, szefowie czepiajacy sie o wszystko

Ale wszystko zależy od Ciebie:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prima Moda -sprzedawca
Inglot
Sąd rejonowy w sopocie wydział cywilny - od lipca 14 osob do wymiany, stuknięta kierowniczka.
czy mowa o kierowniczce Grażynie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
TransBud Reda ciągle szukają pracownika biurowego byłam na dwóch dniach próbnych zadzwonili że chcą mnie zatrudnić potem wstawili nowe ogłoszenie i już nie zadzwonili :)
A za te dwa dni próbne ile zapłacili?
Askar,nie placą,żucają byle gdzie byle dziury zapchac
Hotel Nadmorski - Hadex
śmieszne zarobki
brak umowy o prace

Inne tematy z forum Praca

PRCiP (45 odpowiedzi)

witam pracował ktoś? cieżko sie dostać? Jak zarobki?

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (16 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

do góry