Widok

TYLKO NIE CARTALIA!!!!!!!!!!!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Tylko nie kupujcie w Cartalii!!!!!!!!!!!!!!!!!! oto nasza historia;) byłam na Targach Slubnych w Hali A-wfu i spodobały mi się zaproszenia oferowane przez Cartalię. Pani pięknie opowiadała i reklamowała, jak to w zwyczaju bywa i zapraszała do salonu. Ceny wyższe niż gdzie indziej,ale powiedzieliśmy sobie, że w końcu ślub się bierze raz w życiu. Wybraliśmy się tam 14 lutego 2008 roku. Ceny i wszystko się dowiedzieliśmy, Pani bardzo miła i uśmiechnięta, pokazała nam wszystko co chieliśmy, dostaliśmy przykładowe wierszyki, rodzaje czcionek itp. Wszystko fajnie. W świeta stwierdziliśmy że najwyższy juz czas zamowic zproszenia. Zrobiliśmy w sumie cały śrpodek, znaczy się mój Krzyśko sam zaprojektował, co by ułatwić zadanie Cartalii;) Wybraliśmy się tam dzisiaj czyli 25 marca 2008roku i co sie okazalo?????........ ceny niby się zmieniły, i za każde coś trzeba dopłacać: po 50 zł za wybranie okładki innej niż oni narzucają, dalej 20 zł za pracę grafika, której nie można odrzucić, bo inaczej się płaci kolejne 20 zl, oczywiście zmiana może być malutka, ale zawsze to zmiana.... a jeśli byście chcieli mieć inne zaproszenia i zawiadomienia tak jak w naszym przypadku i jeszcze inne zawiadomienia (bez personalizacji) to jest to kolejny koszt policzcie sobie sami bo ja juz sie w tym gubię, choć skończyłam ekonomię......;) właśnie szukamy innej firmy i chyba już znaleźliśmy i mają o niebo niższe ceny........ konkurecja jest w końcu bardzo duża. Najwyraźniej nie zawsze to co drogie musi być tylko drogie, może być jeszcze droższe;) Pozdrawiam wszystkich:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to rzeczywiscie troszke niefajnie wyszlo.
Przyznam sie, ze tez mialam "przeboje" z firmami oferujacymi zaproszenia... Tak, ze w koncu w akcie desperacji sami je zrobilismy. Efekt moze nie piorunujacy, ale ladnie wyszly, a koszt to ok 3.5 funta ;) (za wstazeczki)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Biorąc pod uwagę dzisiejszą konkurencję i to jak firmy przescigają się w oferowaniu usług dla klienta to rzeczywiście nieprawdopodobne. Ja na waszym miejscu postapiłabym tak samo. Wybór jest duży więc nie ma zmartwienia, z pewnością wybierzecie coś super dla siebie

www.printko.pl

polecam

image
dokładnie, niefajnie wyszło.....no ale cóż zrobić;) patrzyłam na printko też:) jutro cos zadecydujemy :)
ja też byłam w catalia, ale zrezygnowałąm właśnie ze względu na ceny, za personalizację gości miałam zaplacić 120zł dodatkowo, zamówiłam przez internet i jestem mega zadowolona. Im droższe wcale nie znaczy lepsze:)

My dzisiaj tez tam bylismy.Ja osobiscie polecam.Bardzo ładne wzory i bardzo duzy wybor.Najladniejsze zaproszenia jakie ogladalismy.Ceny tez przystepne.Polecam.

image
jednym słowem...ile ludzi tyle opinii :):) ja rowniez sie tam wybieram :)

Jeszcze raz POLECAM!!!Naprawde warto.

image
Ja tez mialam zamawialam zaproszeienia i wszyscy goscie sie zachwyacja, choc byly jedne z tanszych. Ja tam polecam cartalie, choc tez mialam jako tako male przeboje, ale efekt jest tak swietny ze zlosc mi przeszla

image
image
a co sie stałko jak mozna wiedziecz?bedziemy zamawiac na dniach.mam nadzieje ze sie wyrobia do konca kwietnia.

image
A czy ktoś z Was zamawiał może zaproszenia na zaproszenia-ślubne.pl?? Bo ja się tak właśnie przymierzam i wolę się upewnić, że nie ma tam żadnych przekrętów:)
Pozdrawiam:)

image
bylo sporo niedomowien, akurat Pani byla nowa i troche to trwalo, w sensie ustalenie szczegolow i przez to dlugo trwalo zlozenie zamowienia, bo jak zostalo zlozone to zaproszenia przyszly blyskawicznie.

image
image
chaber napisał(a):

> A czy ktoś z Was zamawiał może zaproszenia na
> zaproszenia-ślubne.pl?? Bo ja się tak właśnie przymierzam i
> wolę się upewnić, że nie ma tam żadnych przekrętów:)
> Pozdrawiam:)
>
>

Chaberku, my zdecydowaliśmy się na zaproszenia z www.zaproszenia-slubne.pl,
Do samych zaproszeń i wykonania nie mam żadnych zastrzeżeń, jesteśmy z nich bardzo zadowoleni.
Jedynym problem był dłuższy termin oczekiwania, niż pierwotnie nam powiedziano, a mianowicie czekaliśmy na nie 3 tygodnie, / na stronie maksymalny czas oczekiwania określono jako 10 dni, czyli jakieś 2 tyg./, no ale można przymknąć na to oko, jeżeli komuś bardzo się nie spieszy.
Pozdrawiam,
M.

image
Dziękuję ślicznie za wypowiedzi:)

image
u nich faktycznie sie ceny co chwile zmieniają....byłam tam kilka razy i ciagle zaproszenie kosztowało troche wiecej...Kupiłam tam takie ramki jak to sue nazywa...hmm chyba fotoramki i też cena z kosmosu...

Zaproszenia zdecydowalismy robimy sami a fotoramki juz mam ale wiecej do cartalii nie pojde...wole sie zaopatrzyc na internecie...

Magda i Michał
6 wrzesien 2008
image
http://www.nanoprojekt.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,22/category_id,1/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,1/

ja mialam takie - na zywo jeszcze ladniejsze niz na zdjeciu:) polecam
Ja jestem bardzo zadowolona z PRINTKO tanio i bardzo miło. Super kontakt, najpierw dostalam próbki dopiero póżniej zamówiłam. Sa proste ale naprawde piekne, kilka dziewczyn z weselnika tez miało ten wzór (26) który ja wybalam.

image

co do cartali to mialam z nimi niezle przeboje i nikomu nie polecam.Pani na początku miła okazała się wstretną babą gdy zrobili nam nie takie zaproszenia jak chcieliśmy kazała mi dopłacac za ich blad w koncu po klotni z laska zgodzila sie ze pokryjemy tylko polowe ceny gdy naprawili juz blad przy odbiorze okazalo sie ze jest kolejny"zjedzone literki "w tekscie zaproszenia...cale szczescie ze mialam maile ktore wysylalam do grafika bo jeszcze byla gotowa mi wmówic ze to nasza wina..ogolnie bardzo nie przyjemnie sie zrobilo..nie polecam po co sie denerwowac przed slubem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jasne a tak poważnie to kobieta mówiła co innego a jej męzuś przyszły co innego- paranoicy jacyś ze wstydu byście się spalili za takie kłamstwa. Jeśli ktoś nie potrafi czytac i akceptuje skład z błędami to juz niczyja wina tylko klienta i reklamacja została zrobiona na koszt firmy do tego dostali jeszcze podziękowania dla gości gratis i dwie księgi gości po 10zł zamiast po 79!!!! dlaczego tego sznawna pani nie napisze????
Reklamacja została zrealizowana w ciągu 2 dni!!!!!
Wstydziłaby się pani tak oczerniac uczciwych pracowników!!! i firmę której ze świecą by mogła pani szukac żeby tak ktos załatwił pomyłkę KTÓRA WYNIKAŁA Z WASZEJ WINY!!! a nasz błąd był jedynie w tym że skład poszedł z błędem- ale po to jest wysyłany do akceptacji!!!! Zalezy nam na klientach i tylko dlatego że takich czubków jak wy jest mało to dodajemy gratisy!
Myślała pani że nie zapamiętam??? no to błąd bo na 100 zamówień takich delikwentów którzy wyłudzaja rabat jest na palcach jednej ręki!!!
życzę potknięcia na kościelnym parkiecie :D
wredna małpa :D
:-)
Kszysiu zaprojektował w programie word :D
a ja myślałam że projektuje sie w photoshop, Paint chociażby :P

aha i rozmieszczenie było na kartce A4... ciekawe na jakim zaproszeniu byśmy mieli ten "projekt" wydrukować skoro nie ma takiego formatu w katalogach hi hi hi no i oczywiście cen nie można podnośić bo prawa rynku gwiazdy nie obowiązuja :D boże ludzie nie kompromitujcie sie :D
Tusi to co piszesz jest godne pożałowania, PRAWDA OBRONI SIĘ SAMA!! Skoro skomentowałaś wypowiedz kilentki to coś musiało być nie tak. Totalny brak klasy, a poza tym życzyć komuś potknięcia przy ołtarzu to już szczyt wszystkiego.

Miało byc Tutsi

Czytam i oczom nie wierze!!!!!!!!!!!!!
Ze swieca szukac, to takiego chamstwa!

A tak wogole "Tutsi" to pierwsze słyszę, że projektuje się w Photoshopie;);) takie zwykłe teskty... czyż to nie jest bardzo profesjonalny program do obróbki zdjęć???????????
A ciekawe jak ten Krzysiu miał to wydrukować jak nie na A4?? Jakby miał profesjonalny sprzęt to by sobie sam zrobił zaproszenie,a tak liczy na Waszą pomoc, a sobie radzi tak jak potrafi, nie musi być w tym profesjonlaistą. W końcu macie PROFESJONALNEGO GRAFIKA za 20 zlotych- JAKAS SZTUKA!!!!! jezeli wszystko klient ma za niego zrobic!!!!! A tak wogole to dzisiaj bylismy w konkurencyjnej firmie w Gdynii i tez maja zaproszenia takie jak w Cartalii za taka sama cene, tylko nie doliczają za prace grafika i kazda zmiane koloru, czy to okladki czy tez środka. Obsluga bardzo mila, jutro zamawiamy tam nasze zaproszenia:):):)
Osobiście zdecydowaliśmy się na zaproszenia z Decarte. Jest to chyba rodzinna firemka - mają siedzibę w domu, ale na stronce wszystko wygląda bardzo fajnie i nie było problemu żeby zamówić ze strony.
Szczerze polecam.

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
Ale dym;)

Gosiu, tu Asia:D
Odnośnie Décoratif Studio - nie mieliśmy żadnych problemów. Zrobiliśmy wstępny projekt, grafik fajnie doradzał, zaproszenia wyszły dokłanie takie, jak chcieliśmy i bez żadnych błędów... zresztą sami widzieliście:) Wszystkich ustaleń dokonywaliśmy drogą mailową. Sprawnie i szybko.

A odnośnie Printko - braliśmy od nich zawieszki na wódkę i też obyło się bez żadnych problemów. Zawieszki przyszły do nas szybciej niż się spodziewaliśmy. Także ze swojej strony mogę polecić obie te firmy:)

Pozdrawiam:)

image

image
Cześć Asiu:)

hiihiii , dzieki za porade:):):) jeszcze tylko wybor czcionki i zaproszenia beda zamowione:):):):) w tym samym miejkscu co Wy czyli w Decoratif studio:)

Pozdrowionka:)
Powodzenia:)

image

image

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry