Widok

Takie jest Trójmiasto

Opinie do zdjęcia: Takie jest Trójmiasto.
A jak wy podzieliliście naszą metropolię? Koncert w Gdyni, a mieszkanie w Sopocie? A może jeszcze inaczej?
Przejdź do galerii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mieszkanie w Redzie

hahahaha
popieram tę opinię 97 nie zgadzam się z tą opinią 6

co w tym śmiesznego?

Mieszkania w Redzie są dużo lepsze niż W Gdańsku czy Gdyni ( pomijając te w granicy 1 mln zł)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 21

nieee

Reda to przecież Semeko :) a Orlex - Wejherowo
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

true true

no pewnie chodziło mu o to, że taka prawda właśnie :) trochę dystansu. dobry komiks.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

:)

Się śmiejecie a wystarczy przejść po osiedlach Orlexu czy Semeko i popatrzeć na blachy... większość rejestracji to albo gdyńskie albo gdańskie... nie, "mieszczuchy" trójmiejskie z małego trójmiasta ;)

Teatr w Gdańsku??? jaki teatr?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 73

ano taki:

1. Teatr Wybrzeże
2. Teatr Miniatura
3. Teatr w Oknie
4. Teatr Znak
5. Teatr w Blokowisku
6. Maybe Theatre Company
7. Gdański Teatr Szekspirowski
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaki terat ?

Wybrzeże !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie znam.

co to za terat-literat?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

amfiteatr

Wesele w Zbychowie i mieszkanie w Redzie - samo życie :)
popieram tę opinię 87 nie zgadzam się z tą opinią 0

yhm

fantastycznie, nawet nie ma sensu Cię obrażać "Buraku".
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

To pewnie sama Joanna G. z Urzędu Miejskiego w Gdyni napisała:)

Ehh, ta gdyńska zawiść i zakompleksienie...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

chyba tylko na forum. Osobiście na codzień nie widzę tej zawiści. W obie strony, nadmienię.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

del

del

Czyli w d... byłeś i g... widziałeś.

W Gdyni też pewnie zejdziesz. Zamiast dążyć do zjednoczenia, zbudowania dużej i silnej metropolii (nie koniecznie budyniowej), która przywróciłaby siłę i znaczenie w kraju gospodarce morskiej i Pomorzu, to promujesz tutaj zachowania z piaskownicy. Co za różnica gdzie kto mieszka ? Dla mnie każde miasto nad morzem jest piękne, a trójmiasto szczególnie.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

A dziwisz się mu skoro przykład idzie z góry?

Zamiast inwestować w chociażby w Pomorską Kolej Metropolitalną, np w budowę stacji wolą budować lotnisko bo Szczurek ma ambicje...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

To nie zły przykład. To zaściankowość i ksenofobia, wąskie horyzonty. Jeszcze się chwali, że studiował - doskonałe świadectwo dla uczelni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyński odcinek PKM istnieje od samego początku miasta...

i choć jest niejako "podany na talerzu", to niestety praktycznie nie wykorzystywany. Przez Wlk.Kack PKP regio przejeżdża co godzinę, praktycznie co drugi przejeżdża przez gdańską Osowę i Rębiechowo.
W interesie Gdyni nie leży finansowanie budowy torowiska w Gdańsku na linii Wrzeszcz-Rębiechowo (bo niby dlaczego?), poza tym chyba wymagałoby to zmiany trybu realizacji tego projektu i uzyskiwania nań środków budżetowych i unijnych (np. całość PKM musiałaby zostać realizowana w ramach jednego spójnego projektu, a nie jak obecnie, w rozbiciu na praktycznie niezależne podprojekty).

Oczywiście gdyńskie nowe przystanki PKM będą projektowane i realizowane na ostatni gwizdek z "przetargami w specjalnym trybie", z wielomilionowymi przekrętami i odbiorem realizacji z pompą godną nowej linii TGV. Całe gdyńskie władze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

znaczy

ograniczony tłuk z Ciebie. I powiem to każdemu pseudointeligentowi który śmieje sie z Gdańska lub Gdyni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

słabe...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 8

przed siłownią to musiałbyś oglądać obrazek na podwójej panoramie. Ale fakt, pasztecica...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

ulubiona siłowania a nie ta do której chodzi ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wesele raczej w Koleczkowie niż w Zbychowie, ale po za tym wszystko się zgadza! :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Korki w Gdańsku

Korki w Gdańsku a no i zapomniałem napisać ,że jeszcze w Gdańsku stoję w korkach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

...

Ja mieszkam w Sopocie ale, zastanawiam się czemu większość Gdynian nie lubią Gdańska ? Czy mógłby ktoś to sensownie uzasadnić ?
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie ma sensownej odpowiedzi. Mieszkałam w Gdyni 21 lat, od 6 lat w Gdańsku. Każde miasto ma swoje plusy i minusy. I tu i tu jest mi dobrze. Podejrzewam, że kto kwestia mojego pozytywnego podejścia do życia i rzadkiego narzekania.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdynianie lubią gdańszczan i odwrotnie

a to, że internetowe trolle w wieku 13-15 i wielcy miłośnicy, wielkiej trójmiejskiej piłki piszą coś innego, to nie należy się tym przejmować i traktować tego internetowego bełkotu serio ;)
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo zazdroszczą :) !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

jak każde polskie miasto

skala brzydoty jest po prostu mniejsza. Młodsze miasto, więc łatwiej o nowoczesność i porządek.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

nie ma sensownego uzasadnienia!

odważni tylko na forum. Tak naprawdę to wszyscy się kochamy! Kochamy, prawda? no weźcie... Ja kocham :)
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mieszkam w Gdyni i nie mam nic do Gdańska. Poza tym taki podział jak dla mnie jest bez sensu, bo powinno się dążyć do jednego Trójmiasta a nie tego lepszego i gorszego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

na piechotę lataj dziewczyno

bo widać, że d*pa od siedzenia w SKM srogo UROSŁA! :)
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 20

Trójmiasto!

Urodziłem się w Gdańsku,wychowałem w Gdyni, trenowałem w Gdyni i Sopocie, Imprezowałem w Sopocie, Studiowałem w Gdańsku, w Sopocie poznałem swoją przyszłą Żonę, Mieszkam w Wejherowie z planem powrotu ($$$) do Gdyni, pracuję w Gdańsku.

A wiekszosc Gdynian nie lubi Gdańska, bo Gdańsk jest brzydki, jak większość dużych polskich miast. Gdynia nie jest piękna, ale przez to, że jest młodsza jest bardziej uporządkowana architektonicznie. Jest bardziej czysta.

W Gdańsku jest więcej przypadkowych ludzi, przyjeżdżających tu do pracy. Ale zmienia się na lepsze i pewnie niedługo będzie mógł dorównać urodą Gdyni lub Kurortowi

Poza tym wiadomo, Gdańszczanie robią herbatę w wodzie po pierogach :P
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 20

Jak można powiedzieć , że Gdańsk jest brzydszy od Gdyni ! Nie byłeś na Starym Mieście ?
Przecież ul.Mariacka to jedna z najpiękniejszych ulic Europy :) .
Zaś Gdynia wygląda jak miasto fabryczne , nie wiem dlaczego , ale kojarzy mi się z Łodzią ...
Gdynia nie ma takiego klimatu , jak Gdańsk i bardzo daleko jej do tego .
Choć urodziłam się w Gdyni , to przenigdy nie zamieniłabym Gdańska na Gdynię .
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kiedy ludzie w końcu się nauczą, że w Gdańsku nie ma Starego Miasta.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

W gdańsku nie ma Starego Miasta ?!
Cyt z Wikipedii :
"Stare Miasto (niem. Altstadt) część Gdańskiej dzielnicy Śródmieście. Jest to najstarszy obszar miasta.

Historyczna tkanka miejska została zniszczona w wyniku II wojny światowej. Obszar jest mylony z położonym nieopodal Głównym Miastem na którym znajduje się większość gdańskich zabytków. Stare Miasto ma charakter usługowo-mieszkalny.

Na terenie Starego Miasta żył i pracował astronom Jan Heweliusz.
Stare Miasto znajduje się w północnej części dzielnicy Śródmieście. Graniczy z osiedlami administracyjnymi: Aniołki oraz z Młyniskami a dokładniej z Młodym Miastem. Na południowym wschodzie styka się z Motławą. Od południa poprzez ulicę Podwale Staromiejskie graniczy z Głównym Miastem, a od zachodu z Nowymi Ogrodami i Grodziskiem. Przez Stare Miasto przepływa Kanał Raduni tworząc małą wyspę.

Wyróżnia się trzy obszary historyczne Starego Miasta:

Brama Oliwska - obszar na północnym krańcu Starego Miasta w miejscu dawnej bramy miejskiej.
Osiek - obszar mieszkalny w ostatnim zakolu Kanału Raduni.
Zamczysko - rejon Starego Miasta położony nad Motławą, tereny nieistniejącego zamku krzyżackiego."
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdynia jest czystsza! Swoją droga ludzie, np. w sklepach są milsi.
Mieszkam w Gdańsku z planem powrou do Gdyni :)

I to raczej bardziej Gdańszczanie nie lubią Gdyni niż w drugą stronę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

reda reda reda

będziemy sąsiadkami! ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

przybysz.

W Gdansku cuchnie korupcją i zakłamaniem.Niestety i szkoda.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

To prawda...

PAPLA bardzo dobrze to ujęła :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy ja o czymś nie wiem??

Jaki Panieński i Jakie WESELE?? A ślub gdzie??
MEDF

zamieszka w Redzie

i stanie się gorszym kierowcą GWE
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teatr

To tylko w Gdyni,
Natomiast kino tylko w Gdańsku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Źle się dzieje....

urodziłam się w Gdańsku, tu skończyłam szkołę podstawową, średnią i studia i jest mi bardzo przykro, że za pracą musiałam wyjechać aż do Warszawy. I nie za super pracą, za grube pieniądze tylko minimum, a wszystko po to by przeżyć. Kiedyś może wrócę, jak coś się zmieni, jak rządy się zmienią, jak będzie praca. Gdańsk umiera, młodzi wyjeżdżają, miasto staje się kolebką emerytów i rencistów. Gdzie są nowe inwestycje, nowe miejsca pracy? Obiecanki, cacanki.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdynia i tylko Gdynia :)

Żyję w Gdyni od 39 lat, a moja rodzina od ponad 100 :). Studiowałam tu, pracuję, mieszkam..Moje dzieci chodzą tu do szkół (starsze urodziło się w Gdyni, młodszy niestety w Gdańsku, bo gdyński szpital to dramat jest i przy pierwszym porodzie usiłowali wysłać mnie na tamten świat ale im się nie udało:). Mam tu wszystko czego potrzeba do szczęścia, dużo słonecznych dni, piękne morze, zadbane tereny, piękne sztormowe krajobrazy jesienią. Jestem baaaardzo szczęśliwą kobietą, nie zamieniłabym mojej "małej wioski rybackiej koło Sopotu" na żadne inne miejsce na ziemi :). Chociaż wakacje spędzam na południu Europy, zawsze potem z utęsknieniem wracam do moich korzeni :). Pozdrawiam,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

W Sopocie zrobiła sobie tatuaż....

To długo pewnie będzie roboty szukała.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po co powstał SOpot

Po co powstał Sopot?
Żeby nam w Gdyni Gdańskiem nie smierdziało;P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 14

ha ha ha

Ale Ty bystry jesteś ...
Ciekawe tylko dlaczego w całej Polsce mieszkańców Gdyni nazywa się śledziami ( to dopiero zapach :/ )
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cwaniaczku

jak sięumujesz to i na Szadółkach przestanie śmierdzieć hehehe

nawet najstarszy dziad nie zna odpowiedzi na to pytanie.

jednakże na pewno tej talii z żadnej strony nie wcielo. sama się zgubiła jakieś 100-120 kilogramów temu.

pokora

litości!

to tylko obrazek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co komu te niezbyt mądre przygaduszki.Trójmiasto w całości jest piękne i w każdym z tych miast jest to,czego brakuje w innych.One się po prostu uzupełniają.Jest głupotą antagonizować mieszkańców,przecież wszyscy korzystamy na co dzień z dobrodziejstw,ze wspólnego dobra istniejącego w każdym z tych miast.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

BT

A ja bez pracy w Gdansku, Gdyni i Sopocie,
Studiowalam w Gdansku,
Wynajmuje M2 w Gdansku,
Nie stac mnie na panienski w Sopo,
wesele w Zbychowie
ani na mieszkanie w Redzie.
Pozdro!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

super

super, super!

skad jestem

urodzona w gdyni,tam mieszkalam potem sopot, nauka w gdansku,nastepnie powrot do gdyni,praca w sopot i gdyni rownoczesnie,znowu nauka w gdansku ,znowu mieszkanie w sopocie,.......juz sie zakrecilam,to skad ja wlasciwie jestem ??? jak ktos mnie pyta ,niewiem co odpowiedziec

Gdańsk

ja ja właśnie kupuję mieszkanie i powiem Wam że TYLKO) W GDAŃSKU- nie jestem z trójmiasta, przyjechjałam tu ok 5 lat temu z drugiego końca Polski i Gdańsk zaczarował mnie od razu,piękne stare miasto, Piękny zabytkowy Wrzeszcz i Oliwa, urokliwe kamieniczki i stare uliczki jak z bajki- a Gdynia,miasto jak miasto,nic nadzwyczajnego, trochę bez duszy,wyrazu i charakteru,brak takiej magii jak w Gdańsku czy w Sopocie- no ale na Sopot mnie nie stać:-)
do góry