Widok

Targi pracy Absolvent Talent Days w Ergo Arenie

Opinie do artykułu: Targi pracy Absolvent Talent Days w Ergo Arenie.

"Praca szuka człowieka" tak w skrócie można podsumować Absolvent Talent Days w Ergo Arenie. Na największych w Polsce targach pracy i praktyk dla studentów i młodych absolwentów pojawiło się ok. 150 pracodawców. Uczestnicy wydarzenia mogli też wziąć udział w licznych panelach, szkoleniach, debatach a nawet castingu na dziennikarza portalu Trojmiasto.pl.

"Rób to, co kochasz" to hasło tegorocznych Absolvent Talent Days, odbywających się w siedmiu największych polskich miastach. We ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie znajdziecie tam jako tako pracy

Firmy ida tam aby podbic sobie PR, mozecie dowiedziec sie co nieco, ale prace i tak musicie szukac po ogloszeniach lub przez znajomego.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 8

"chcemy się szkolić i rozwijać, a nie tylko wyrabiać godzinówkę"

"pójdę na targi korpo". Fu** logic
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie zgadzam się

zależy od firmy , byli wystawcy z konkretnymi ofertami pracy, można było aplikować, przejść krótką rozmową wstępną i się zaprezentować. Kandydaci natomiast , nie byli zainteresowani (w większości) zatrudnieniem a odbyciem 3msc stażu wakacyjnego lub praktyk.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jakoś tak dziwnie to wygląda jak na Targi , dookoła siedziska.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Absolvent to chyba taka voodka jest?

Podwha zresztą.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

A była taka praca, że bez doświadczenia, nic się nie robi i od razu 10000 na rękę?
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak

trzeba się do pisu zapisać. Wtedy nawet matury nie trzeba
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

Te kilka zbłąkanych owieczek, nieświadomych celu istnienia tego typu targów się znajdzie.

Ale tak na prawdę te targi to panel reklamowy firm.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Millenialsi

Tzw. pokolenie Z :) Mało myślące, mało samodzielne, mało przywiązane i zaangażowane. Ważne jest tylko "JA" oraz to, co ktoś chce im dać za to, że po prostu istnieją. Świat poznawali przez ekrany komputerów i smartfonów, tak samo zdobywali doświadczenie życiowe. Logicznego myślenia, o którym piszesz, brak, bo nikt nie pozwolił im się go nauczyć :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

I żebyś się nie zdziwił jak będzie im w życiu lepiej.

Wiedzą czego chcą albo przynajmniej czego nie chcą. Znają swoja wartość jako człowieka - nie mylić z wiedzą i ilością dyplomów. Nie mają kompleksów a przynajmniej mają odwagę sięgać po więcej.
Czemu jest na nich taka nagonka? Bo chcą od życia czegoś więcej niż najniższą krajową? Bo nie dają sie wykorzystywać pracodawcom? Bo w końcu dopiero to pokolenie pokazuje że umowa o pracę jest umową pomiędzy dwoma równymi podmiotami nie tylko w teorii ale też w praktyce?
Owszem mają swoje wady jak każde pokolenie ale uważam ze jeśli chodzi o rynek pracy to tylko dzięki nim jest szansa na poprawę w kolejnych pokoleniach by była współpraca a nie wyzysk.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 7

absolwent dejs :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pis ma takiej roboty od groma. Tylko, że dużo więcej płacą. Po roku cię odwołają, dostaniesz odprawę i kolejny z kolejki idzie po kasę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest na nich nagonka, ponieważ tak jak piszesz znają swoją wartość, wiedzą czego chcą i mają wysokie aspiracje, ale przy tym nie chcą się narobić. Wymagają, ale nie dają nic w zamian. A niezależnie od pokolenia i czasów, w jakich żyjemy, dopiero ciężką i sumienną pracą można coś osiągnąć na rynku pracy (pomijając polityków, dzieci prezesów itp.).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niby kultura a diabelski plan

Ja to nie rozumiem. Dlaczego takie spendy mają miejsce. Przychodzi jeden i mówi, że ma pracę. Na to ja, że ja chcę. A on do mnie, że prosi o "ciwi" i jakiś list polecony czy coś takiego. Szalony kraj. Skończyłem szkole średnia, robię z Łopata 30 lat to chyba mogę wymagać, a on mi mówi, że 10 zł za godzinę na rękę. Panieeee kochany, ja teraz mam 11,30. No złodzieje, pewnie z PO albo kodowskie oszołomy. Tfuuu
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlaczego uważasz ze praca musi byc ciezka?

W pracy chodzi o zarabianie pieniędzy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

100 procent racji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry