Widok

Teletubisie =geje ??

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
A oto co przeczytalem przed chwila na onecie:

< Sowińska: zbadać, czy teletubisie nie promują homoseksualizmu >

Czy to jest normalny kraj ?
Chyba trzeba ta chołotę wyrzucić na cztery wiatry bo niech zajmą sie do cholery najbardziej potrzebnymi rzeczami a nie dyskutowac czy telketubisie lub czy Bolek i Lolek to geje.

Jestem taki i już.Trzeba sie przyzwyczaic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jęki zawsze lepsze od obrad sejmu ;)

Tamten mój mały dwulatek jest dzisiaj dużym 9-letnim chłopcem. Mądrym, inteligentnym, bez żadnych zaburzeń mowy itp itd. .... Oglądanie tubisiów codziennie przez parę minut nie wpłynęło negatywnie na jego rozwój.
Znam dzieciaki, które są mądre i fajne mimo niedotlenienia przy porodzie...

Włączanie telewizora dla malucha jest dla mnie zwykłym wygodnictwem.
Agatha napisał(a):

> Znam dzieciaki, które są mądre i fajne mimo niedotlenienia przy
> porodzie...

Moja siostra jest tego idalnym przykładem.

Nieźle sobie porównałaś...

Wygodnictwo- nie mam powodów, żeby oceniać rodziców tamtego dziecka.

A teletubisie niech sobie spokojnie dalej lecą w tv :)
beata.tr napisał(a):

> Agatha napisał(a):
>
> > Znam dzieciaki, które są mądre i fajne mimo niedotlenienia
> przy
> > porodzie...
>
> Moja siostra jest tego idalnym przykładem.
>
> Nieźle sobie porównałaś...

Mój brat też, ale skoro jest zdrowy to co w tym wielkiego?

> Wygodnictwo- nie mam powodów, żeby oceniać rodziców tamtego
> dziecka.

Dlaczego? Raczej jest powód aby oceniać i rodziców i opiekunkę :)

> A teletubisie niech sobie spokojnie dalej lecą w tv :)

Niech lecą :) Przynajmniej są kolejnym dobrym powodem aby nie mieć w domu telewizora.
Oj, to sobie nieźle o mnie pomyślałaś ;)
.... ja niefortunnie to napisałam ;) opiekowałam sie nie jako prawdziwa opiekunka,. Ja tylko mieszkałam u kuzynki jakiś czas i na zmianę z nią bawiłam się z jej synem :)
Ja wolałam wychodzić na spacery :) Byłam młoda i głupia i spacer z wózkiem z takim słodkim dzieckiem powodował, że oglądały się za mną niemieckie przystojniaki ;)
Seans bajkowy był po śniadaniu. Codziennie o stałej porze. I wyjątkową radość w oczach i gestach dziecka widziałam jedynie podczas teletubisiów.
Inne bajki mogły nie istnieć.
Dlaczego?
Bo to bajka na jego poziomie. Wiele osób miało wyjatkową radość wypisaną na twarzy np. podczas ogladania Big Brothera a Teatr Telewizji byłby dla nich torturą. O czym to świadczy?
No więc właśnie - bajka na jego poziomie :)

Jeżeli rodzice poświęcają dziecku czas, czytają mu, bawią się z nim...

Zgadzam się, że telewizor to zła rzecz!!! (żeby nie było) Ale kilka minut dziennie, gdy mama idzie np. powiesić pranie? ... Mały jest przed telewizorem zaaferowany bajką...

Ja jeszcze mamą nie jestem :) Może sama wyrzucę telewizor z domu, jak będę w 9 miesiącu :D
Zeszliśmy ewidentnie z tematu :)

Zaczęło się od lpr.
Potem ja twierdziałam, że tubisie są ok!
A skończyło się na tym, że telewizor ogłupia.
Zostawię w spokoju rodziców, którzy pozwalają dzieciakom na oglądanie tv. Pozostanę przy tym, że nie mam nic do zarzucenia tej jednek konkretnej bajce.
Więc ja mam dużo do zarzucenia tej konkretnej bajce, nawet niezależnie od tego czy propaguje jakieś zachowania, czy nie :)
Od Tinky`ego mogliby się jednak odczepić, bo się ludzie ośmieszają :)
Agatha, co konkretnie masz do zarzucenia Teletubisiom??
Pomijam kwestię szkodliwości tv.
Już pisałam wyżej :) Jest to bajka na poziomie dwulatka. Dziecko gapi się w telewizor i nawet nie ma w tym żadnej stymulacji jego rozwoju...

Umysł małego dziecka jest nastawiony na ciągły rozwój, dziecko ma ogromne możliwości przyswajania materiału, który nie do końca rozumie - na podstawie takich bodźców nabywa wiedzę o świecie i w końcu zaczyna go coraz lepiej pojmować. Nie ma sensu ogladanie takich bajeczek, bo to jest hamowanie dziecka. Tak jak nie ma sensu mówienie do malucha "mama da dzidzi papu", albo zabawa z dwulatkiem wyłącznie za pomocą potrząsania grzechotką.
A ja uważam,że każdy wiek ma swoje prawa i myślę,że ze swoich dzieci nie będę od razu starych malutkich robić,ale to kwestia podejścia do życia

image

Dokladnie zgadzam sie z toba ja raczej w zyciu nie wyzuce telewizora z domu
Niewiem czy ogladalyscie kiedys teletubisie ale w tej bajce sa jeszcze bardzo ciekawe filmiki o dzieciach i nasze pociechy moga sie od nich wiele nauczyc moje dziecko kocha Elmo z sezamkowej jest smiesznay dla nie ktorych oglupiajacy ale moje dziecko spiewa z nim tanczy uczy sie liczyc sama uwielbiam od czasu do czasu klapnac w fotelu i obejrzec z malym bajki:)
image

Uploaded with ImageShack.us
Ulica Sezamkowa jest świetna. Pełna żarcików, ciekawych postaci i pełni funkcję edukacyjną. Prowokuje dzieci do zadawania pytań i porusza wyobraźnię. Nie porównuję jej do Teletubisiów.
a ja bajki ogladam maniakalnie i juz chyba nigdy z tego niewyrosne hi,hi

image
No ja właśnie teletubisie oglądałam i wiem, że głupie nie są :D
Ty Agatho chyba nie masz dzieci ? W teletubisiach podobaja sie im wlasnie takie wyglupy pokazuja jak cwicza ,jak sie sprzata tego to nikt nie widzi ze tez to uczy ale rozdmuchiwac watek z torebka to tak masakra
image

Uploaded with ImageShack.us
Nie mam dzieci, ale wiem, że tego jak się ćwiczy i sprząta można się dowiedzieć od włąsnej matki a nie od bełkoczących pękatych stworów.

Moja rodzina jako ostatnie ze znanych mi gospodarstw domowych miała telewzor, potem telewizor kolorowy i video. Całe dnie spędzaliśmy na samodzielnym wymyślaniu sobie zabaw. Wszyscy bardzo dużo czytamy.

Dwulatek naprawdę nie powinien siedzieć przed telewizorem, nawet gdy jego mama jest właśnie bardzo zajęta. Dzięki wypychaniu dzieci przed telewizor mamy teraz pełno starszych dzieci, które bez telewizora i komputera nie mają co robić (tak, teraz odezwą się wszystkie mamy, których dzieci mimo oglądania telewizji potrafią się wspaniale bawić - ale ja mam okazję obserwowania wielu dzieciaków i widzę coś zgoła innego).

Niestety, właśnie dorastają całe pokolenia telewizyjnych maluchów, wychowanych na bełkocie i głupocie...
Tylko nie pękate stwory! Teletubisie są słodkie :P
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))