Widok

Temperatura I ból głowy u 4 latka doradźcie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pilnie potrzebuje porady synek zaczął gorączkować ma 38,5 mówi że boli go głowa i oczy ma katar co to może być dałam I bufet na zbocze temp ale się wierci i temp średnio spada... martwię się bo poza 3 miastem jesteśmy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapewne rozwija się jakaś infekcja - może angina? Zajrzyj do gardła i obejrzyj migdałki. Zanim traficie do lekarza, zbijaj temperaturę, zwłaszcza jeśli będzie nadal rosła, a jeśli ibuprom nie będzie działał, możesz podać paracetamol po krótszym czasie, niż zalecana kolejna dawka ibupromu. Możesz też zbijać gorączkę w letniej kąpieli, kłaść kompresy na czoło...

Jeśli masz, to podaj też witaminę C, Rutinoscorbinę i wapno. I nie panikuj :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zaraz zmierze temp Ibufenu dałam 10 ml 2 godz temu nic więcej nie mam a na tej wsi apteki nie ma :-( na gardło młody się nie skarżył tylko czoło głowa oczy...
To może być zwykłe przeziębienie, nie martw się do przodu, 38,5 to jeszcze nie jest wysoka gorączka.
Temp się utrzymaje nie spada wogle...na buzi cały rozpalony...pierwszy raz mi się tak zdarzyło dlatego martwię się jutro najwyżej prywatnie pojadę do pediatry
To lej do wanny wodę o temperaturze nieco chłodniejszej, niż temp. ciała i delikatnie wsadź synka, polewaj go wodą, niech trochę poleży.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale on śpi...spr temp teraz jeszcze ale cały rozpalony jest i ma lekkie dreszcze
Kiedy dałaś mu ibuprofen?
Ok 3 godz temu
Kolejną dawkę powinnaś dać za następne 3, ale skoro nie masz paracetamolu i nie chcesz wybudzać dziecka kąpielą, to ewentualnie podałabym wcześniej, ale tylko jeśli temperatura wzrosłaby.
Domi, jak sytuacja?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam z rana w nocy pi okładkach temu spadła ale dziś od rana znowu mamy temp i ból głowy a właściwie w okolicach czoła zatok dostałam nr do Dr. Piecz pediatra chcemy jechać i zobaczymy co u jak
To powodzenia w takim razie :)
Wirusowe zapalenie górnych dróg oddechowych...ale bez zntybiotyku się obejdzie leki przeciwgorączkowe i inhalacje a do smarowania masc majerankowa ;-) uffff jestem spokojna
I po strachu :)
myśmy wszyscy to przerabiali wirus .......zaczyna się bół głowy, u młodszego temp do 40 stopni ,ból oczu dreszcze i co najdziwniejsze ibum nie działa u nas i u kolezanki dopiero paracetamol /bądź mieszanka ibumu z paracetamolem powodowała spadek gorączki/ potem może dojść biegunka lekka na koncu po spadku gorączki osłabienie z tem 35,4 np. gorączka 3-4 dni a oslabienie do półtora tygodnia
Dziękuję za pomoc jak narazie młody bez temperaturki katarek leczymy widze że sporo dzieciaczków ma wiruski...
u nas od 3 dni tylko goraczka 39 i ponad,masakra,podobno tez wirus bo crp nie bylo wysokie. Co to za okropne wirusy
Wirus wirusa mutuje ... a dzieciaczki cierpią dużo zdrówka dla naszych pociech ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

do góry