Widok

Teraz ZOSTANĘ UMORALNIONY... Wiem.

Ale również sądziłem, że TAKA sytuacja mnie nigdy nie spotka...
Rozwalam DWA związki.
Mój - długoletni... Mam żonę, i córkę.
Jej - za kilka miesięcy wychodzi za mąż. Ale od kilku lat są ze sobą.
Dramat.
Tak - nie miało być.
Długo trwający kryzys w związku... Zacząłem szukać.
Wrażeń, romansu, ...seksu.
Spotkałem Ją.
Próbowała... niepewnie... także szukać podobnych emocji.
Mieliśmy się NIE ZAKOCHIWAĆ. Czysta fizyczność, może sympatia.
Taki był "układ".

Jednak... Zupełnie się pokręciło. Ja Ją POKOCHAŁEM.
Ona... Jest rozdarta.
Długo by opowiadać...
NIE CHCĘ INNEJ Kobiety, niż Ona.
Jest ...ucieleśnieniem moich Marzeń.
KOCHAM JĄ...
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 24
Ja też zrobiłam sobie przerwę w pracy żeby sprawdzić czy Zakochany odpisze.
A tu taki zawód :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Minęły 2 godziny...i nic ^_^ Dzisiaj piątek, mecenasostwo ma wolne, zakochany nikogo nie znalazł ;P
A ja mam akurat problem i wiąże on się z kodeksem rodzinnym:) Zakochany mogę napisać?;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
AplikantkoKasiu wiesz, że gdzie dwóch prawników tam trzy opinie :)
Poczekajmy na wypowiedź Zakochanego
A wtedy jako aplikantka zostaniesz naszym forumowym sędzią i damy wiarę jednemu z nich.
Proste?
Halewicz merytorycznie ma racje. Jesteś kolego zalosnym typkiem.
Panie Halewicz, spokojnie dajmy Zakochanemu szansę na dłuższą wypowiedź :)
W końcu Zakochany musi zarabiać na życie dajmy mu czas na pracę :)
A w przerwie na pewno z dziką rozkoszą odpisze.
Oooo! Znowu fałszywy mecenas przyszedł :)
A czemu za dwie godziny? Aha! Musisz poszukać otwartej kancelarii i zasięgnąć porady prawnej^^ Heh..to jest dopiero żałosny typ.
Odniosę się w sposób bardziej rozbudowany - do przejawów NIEKOMPETENCJI Halewicza - za ok. 2 godziny.
Ręce opadają, co ten bałwan wypisuje.

Teraz nie mam czasu na polemikę.
Napiszę później.
Nie byłoby tematu, gdyby nie ten ściemniacz, "fałszywy mecenas". Opowiadanie o pukaniu żony przy współudziale jej kochanka i zebry jest nawet zabawne - reszta już mniej.
Ale to wyjątkowy człowiek:) Przyparty do muru, obnażony do rosołu, sam się ośmieszający, dalej publicznie brnie w kłamstwach. Żenujące.
hm... Halewicz- wygląda to na prostą sprawę.
No ale dla mnie "nieprawnika" to może tylko tak wyglądać.
Wszak prawnicy każde słowo w przepisie oglądają z każdej strony.
Wiele razy jako "nieprawnik" zdarzało mi się mieć odmienne zdanie z prawnikami i często miałam rację- a krew mnie zalewała jak zastanawiali się nad jednym słowem a nie znaczeniem całego zdania.
Widzę, że dalej tu gorąco ;)
Choć to mocno off-topic`owo ale napiszę parę zdań na temat przedmiotowego zagadnienia. Wszystko opiera się na treści art. 883par 2 kpc - to w zasadzie jedyny sposób pozbycia się postępowania egzekucyjnego w zakresie świadczeń periodycznych. Ze wstępnej części art. 467 KC wynika, że również poza art. 463-470 KC i inne przepisy dopuszczają możliwość złożenia przez dłużnika przedmiotu świadczenia do depozytu sądowego i to niekoniecznie z przyczyn dotyczących wierzyciela. Pozostaje bowiem jeszcze kwestia depozytów sądowych, wyłaniająca się w związku z postępowaniem zabezpieczającym i egzekucyjnym. W tym konkretnym wypadku chodzi o przepis art. 883 par.2 kpc, który przewiduje jedyną możliwość dobrowolnego płacenia należności przez dłużnika, mimo że wierzyciel popiera egzekucję. W myśl tego przepisu dłużnik może zażądać umorzenia egzekucji, jeżeli zostaną kumulatywnie spełnione następujące przesłanki:
-tytuł wykonawczy zobowiązuje dłużnika do świadczeń wymagalnych w przyszłości,
-dłużnik nie będzie zalegał ze świadczeniem już wymagalnym,
-dłużnik złoży komornikowi odpis zaświadczenia o wpłaceniu do depozytu sądowego sumy równoważnej sumie świadczeń periodycznych za 6 miesięcy z równoczesnym umocowaniem komornika do podejmowania tej sumy. Kiedyś była potrzeba zgoda sądu (postanowienie) - ale już nie jest konieczna.
Komornik na tej podstawie musi egzekucję umorzyć w zakresie świadczeń wymagalnych w przyszłości ale zachowuje tytuł wykonawczy w aktach sprawy. Tak to mniej więcej trzeba zrobić.

To co napisał "fałszywy mecenas", o jakimś powództwie, nieistnieniu obowiązku alimentacyjnego, zmianie obowiązku...w świetle toczącego się postępowania egzekucyjnego, to jakieś absurdy. Zagadnienie było proste w wymowie: jest egzekucja alimentów, trzeba ją umorzyć - jak to zrobić?
o tak była sprawa Rywina a na forum "Zakochanego"
Uwazam, ze powinnismy powolac niezalezna komisje, ktora osadzi kto ma racje a kto jest w bledzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zakochany to "fałszywy mecenas". Napisał piramidalną bzdurę na temat zagadnienia, które podałem. Napisał zupełnie nie na temat - a to już świadczy, że nie jakiejkolwiek wiedzy z tego zakresu (choć sam pisał w czym się "specjalizuje"). To kłamca:)
Dla zainteresowanych mogę opisać, jak przeprowadzić procedurę umorzenia z wniosku dłużnika.
Jejku tyle tu się działo przez ostatni dzień :)
To może wpadnie tu jakiś prawnik na forum i napisze kto ma rację, a może żaden z Panów.
Ja niestety nie jestem w stanie Panów osądzić :)
A siedzieć w Lex-ie mi się nie chce.
Ale skoro Halewicz napisał, że to ma być inaczej to Zakochany powinieneś jako prawnik dokładniej opisać dlaczego to on się myli.

Ps. prawnicy też się czasem mylą- a obserwując ich pracę czasem zauważam ignorancję dla tematu.
http://sjp.pwn.pl/slownik/2523844/starczyć

.
p.s. starczy, to jest uwiąd - piszmy "wystarczy"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dalej będziesz twierdził, oszuście/kłamco/mitomanie, że jesteś prawnikiem?
Faktycznie, czas już spać - jutro cię rozerwę na drobne kawałki, a to co z ciebie zostanie, zatopię w morzu prawdy.
A ja - już konsekwentnie - będę milczał w "twojej sprawie".
Starczy. Weź coś na uspokojenie, i marsz do spania.
do góry