Widok

Termin ważności zaświadczenia o zrealizowanych naukach przedmałżeńskich

Wesele Temat dostępny też na forum:
Czy orientujecie się jak długą ważność ma zaświadczenie o odbytych naukach przedmałżeńskich jak i wizytach w poradni?
Ślub mam w przyszłym roku, a chciałabym zapisać się na kurs jak najszybciej i nie wiem czy takowe zaświadczenia będą ważne...
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bezterminowe. dowiedz sie czy nie powinniście ich skończyć w parafii , gdzie bierzecie slub, bo niektórzy księża tak wymagają.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
to zależy od parafii.. My z narzeczonym mamy również ślub w następnym roku ale nauki przedmałżeńskie mamy już skończone:)

Najpierw byłam 'zarezerwować' termin w kościele i przy okazji podpytać się jak i co wygląda tak wstępnie.
Ponieważ też chcieliśmy załatwiać pewne rzeczy szybciej i nie zostawiać niepotrzebnie na później, kobieta powiedziała nam, że kurs przedmałżeński nie ma żadnego 'terminu ważności', niektórzy przecież mają zaświadczenia ze szkół:)

natomiast jeżeli chodzi o poradnie rodzinną, to powiedziano nam, że dobrze byłoby jakby załatwione to było w ciągu 2ch lat od daty ślubu, także już możecie działać:)
ale tak jak mówię, najpewniej to podejdź i się zapytaj o rzeczy które Cię ciekawią i przestaniesz się martwić:)

pozdrawiam
Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za informacje:) pozdrawiam
image

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry