Widok

Test PAPPA

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was wie, czy test PAPPA jest refundowany czy trzeba za niego płacić?
I gdzie w ramach NFZu można zrobić w pomorskim badania prenatalne?
Niestety w Gdańsku i Gdyni do końca roku nie ma już miejsc ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez nie polecam papy bo wlasnie jest to prawdopodobieństwo wiec po co je robic. Bez tego tetu tez wiadomoze dziecko może być zdrowe lub chore
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ona - ale nie polecasz tego testu, bo co?? bo nie wykrył ci, że dziecko jest zdrowe?!? ten test mówi, jakie jest prawdopodobieństwo urodzenia chorego dziecka, a nie, że dziecko na pewno jest chore.. z drugiej strony mówi równocześnie o wielkości szansy urodzenia dziecka zdrowego, w twoim wypadku amniopunkcja potwierdziła właśnie tę szansę :P
mówienie, że nie poleca się pappy, bo amniopunkcja wykazała zdrowe dziecko jest idiotyczne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niedawno przeczytałam o badaniu NIPT (Non Invasive Prenatal Test) / NIFTY (Non-invasive Fetal Trisomy Test które jest kosztowne, ale bezpieczne w porównaniu z ew. amniopunkcja. Jak ktoś ma dużo kasy to może zrobić je zamiast Pappa.
Warto o tym doczytać, bo lekarze o tym nie wspominają ze względu na brak refundacji.
Przydatny może być blog http://www.wokanda-medyczno-prawna.pl/
w invikcie jest dużo lekarzy z certyfikatem fmf
Chodzę do lekarza w przychodni na Dąbrowie i on dał mi skierowanie na USG prenatalne+badanie z krwi.Na NFZ a mam 31 lat.
Nie płaciłam za nic.
Odrazu dostałam od pani wykonującej to badanie skierowanie na powtórkę badań w 21 tygodniu.
Wszystko na Dąbrowie w przychodni robili.
Czasem gubię się w życiu,czasem upadam
Czasem się wspinam do góry
Lecz chcę być szczęśliwa
Ja miałam refundowany ze względu na 2 stracone ciąże w Invikcie.
Do 35 roku życia test Pappa i beta hcg w połączeniu z USG odczytany przez lekarza z certyfikatem FMF < Fetal Medicine Foundation> daje 95%, po 35rż niestety spada pewność testu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie polecam tego testu ....nikt nie mowi, że ma on mega wielki margines bledu.... Zrobilam ten test na wlasny koszt bo chcialam miec pewnosc...i okazalo sie, że mam wielkie (1 do kilkunastu) prawdopodobienstwo urodzenia dziecka z zespolem downa.... i co? - przerazona na wlasny koszt wykonałam amniopunkcję - jeden na kilka przypadkow konczy sie utrata ciazy - i okazalo sie, ze moj synek jest calkowicie zdrowy...Nie polecam testu PAPP-A....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Spróbuj w przychodni Dąbrówka-Dąbrowa w Gdyni, ja tam miałam wykonywane usg prenatalne i badanie krwi - test PAPP-A, teraz jadę na następne badanie krwi AFP i mam już ustalony termin badania usg w 20 tygodniu. Ja mam 35 lat i skierowanie wypisała mi lekarka w prywatnej przychodni. Dzwoniąc musisz mieć ostatnie usg, bo na tej podstawie pani w rejestracji umawia. Badania wykonuje pani doktor z uprawnieniami Fundacji Medycyny Płodowej.
156 zl tylko prywatnie
Jestem prawie ryczącą 40 i powinnam mieć darmowe badania - problem w tym, że wszystkie limity do końca roku się wyczerpały. Gameta i Invicta nie mają już miejsc.
I co z tego, że mam prawo do bezpłatnych badań, skoro nigdzie nie mogę ich zrobić? I to jest nasza polityka prorodzinna ;/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
refundowany jest tylko kobieta ktore skonczyly 35 lat, a tak z tego co wiem wszedzie jest platny, ja placilam 200zl w gdansku

http://www.badania-prenatalne.info.pl/bezplatne-badania-prenatalne.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie powyżej 34 roku życia jest refundowany, ja robiłam w Gameta w gdyni i płaciłam 200zł ale robią tam też na nfz
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
image[/url]
Jak ja robiłam to był refundowany chyba od 34 r.ż.,robiłam prywatnie w labolatorium Synevo Gdynia +usg prenatalne u mojego gin. w Swissmedzie w Gdańsku.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

gdzie kupic ubrania dla 2 metrowego faceta??:) (17 odpowiedzi)

albo za krotkie rekawy,albo do pasa...jak z mlodszego brata...a gdzie kupic te normalne??

Aliexpress-ktos zamawiał? (20 odpowiedzi)

Jak w temacie widze kilka fajowych rzeczy ale mam obawy.. nie do jakosci a do tego czy dotra...

do góry