Widok

Test butelkomatu Biedronki

Działa ok, tylko nie można zbyt głęboko wkładać ręki ;)
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czekam na moment, kiedy kaucja wejdzie na 100%

Kolejki meneli przed automatami. Wory butelek, smród i brud.
No i 20-30 butelek z jednego wora, średnio 15 zł. Winko wchodzi jak złoto. Taka nagroda.
popieram tę opinię 175 nie zgadzam się z tą opinią 88

I mniej plastiku w lesie i okolicy!
A poza tym to widać ,że sami bogacze wokół którzy płacą kaucję a opakowań nie zwracają.
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 16

Kurczę, wygląda to tak skomplikowanie, że na bank przerośnie większość prawicowych obronców wolności xd
popieram tę opinię 124 nie zgadzam się z tą opinią 148

Podatek kolejny podatek

Od którego jest ulga jak sobie zawieziesz puste śmieci .... Oddać do automatku....
popieram tę opinię 106 nie zgadzam się z tą opinią 21

Przecież to nie o to chodzi

Chodzi nie o to, by oddawać butelki i ratować planetę.
Chodzi o ukryty podatek i o to, by firmy wywożące śmieci podnosiły opłaty, bo de facto puszek i butelek będzie w śmieciach mniej, więc oni mniej zarobią.
Jesteśmy rypani z każdej strony. Opłata za segregację, za kaucję i od firm wywożących.
Ale spoko, pokorny Polak wytrzyma. Jesteśmy wytrenowanymi niewolnikami, którzy wypłatę przeznaczają na czynsz i jedzenie i nic juz nie zostaje.
Jak niewolnicy,
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 8

Na puszki piwa czy butelek wódki wam nie szkoda, a narzekacie na butelkomaty, ludzie co z wami, ogarnijcie sie wreszcie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 31

Wejdź w głąb lasu, to zobaczysz. A może się boisz, to nie wchodź
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 17

Wiem, że sporo osób będzie chwalić to rozwiązanie...

Wiem, że sporo będzie tu wpisów wyśmiewających tych co podchodzą sceptycznie ale...
Segreguje śmieci na różne frakcje bo dbam o ekologię - a przynajmniej tak mi wmawiano gdy system był wprowadzany i teraz część tych śmieci mam wynosić do sklepu bo sklep lepiej będzie je segregował? W czym zaniosę te śmieci do sklepu? Tak - w foliowej torbie, którą wywalę do pierwszego z brzegu kosza... Mając auto czym je zawiozę do sklepu? Tak - oczywiście że autem i nie przy okazji zakupów w sklepie a po to by pozbyć śmieci z domu. Dbamy o ekologię? Drukujmy kolejne papierowe świstki, które po zeskanowaniu na zakupach część wywali do kosza a część rzuci gdziekolwiek. Pomijam fakt marowania papieru na to... Poczytajcie sobie o założeniach tego systemu. System ma się sam finansować - uzyskane środki nie pójdą na ekologię a na finansowanie systemu, Prawda, że ma to dużo współnego z ekologia? :D To jest nic innego jak kolejny ukryty podatek. Nie zapominajmy o planowanych podwyżkach opłat za śmieci (był tu artykuł na ten temat) przecież te butelki to był cenny surowiec w odzysku odpadów, który teraz trafia do kogoś innego niż firm odbierających odpady. Dziwię się promowaniu tego rozwiązania przez media - zamiast wskazwyania licznych wad tego rozwiązania. My wszyscy zapłacimy za to z własnej kieszeni i szybciej niż to się nam wydaje ale co ja tam wiem, jestem tylko internetowym trollem. Pozdrawiam,
popieram tę opinię 228 nie zgadzam się z tą opinią 16

To jest trojmiasto.pl Tu trzeba pisać, że są śmieci w lesie. Takie są reguły.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 16

Kim jest menel wg tej opinii ? Wstyd za takie określenie , pogarda dla człowieka
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

Jaki,bon? Zaplacilem kaucje pieniedzmi, a nie bonem
popieram tę opinię 122 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podniesli cene za smieci o 1/4 wiec juz bie segreguje. Mam to gdzies
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry