Widok

Tętno płodu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
W którym tygodniu ciąży usłyszałyście tętno Waszych fasolek?

Wczoraj byłam na pierwszym USG - wg niego jestem w 6 tygodniu ciąży(+kilka dni)
Fasolka ma 8 mm.

Ale nie słychać jeszcze serduszka :(

P. Doktor powiedziała żeby się nie martwić, bo są przypadki, że serduszko słychać później...
Ale z drugiej strony żeby przygotować się na ewentualność, że płód może być martwy ;( żeby później nie przeżyć szoku...
prawdopodobieństwo 50%/50%

oczywiście już się stresuję...

następne USG mam w swoje urodziny 19.02 - i wychodzę z założenia, że przecież w takim dniu to mogę mieć tylko dobre wiadomości...
ALE...

jak to było u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie też nie było słychać ani widać że serduszko puka w 6 tc. Pani doktor powiedziała, żeby się nie martwić. Kazała przyjść dwa tygodnie później i wtedy już wszystko było ok.
Nie martw się, na pewno będzie dobrze :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nic się nie martw:) u mnie w 6tc też nie było nic słychać, jak poszłam na usg 2 tyg później (w 8tc) pięknie już serduszko biło:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie w 7 i 2 dni tc było widac i slychac serduszo
Ja byłam w 8 tyg i nic dopiero po tygodniu czyli dokładnie 9tydz było widać słychać serduszko i teraz Maciuś ma 4 miesiące :) aa i tez mam urodziny 19 lutego :)
ja byłam w 7tc (teoretycznie, praktycznie 5-6 tc) na usg dopochwowym i lekarz też nie mógł nic wypatrzeć, widział tylko pęcherzyk i stwierdził, że nie jest pusty
potem poszłam na usg po miesiącu (ok 12tc) i widziałam już Bąbla z rączkami, nóżkami i bijące serduszko i pulsującą pępowinę
pierwszy raz serduszko usłyszałam półtorej tygodnia temu (17tc)

bez strachu Aguś, przecież "Płód" (nie lubię tej nazwy) nie wygląda od razu jak Bobas, a serduszko jest tak maciupkie, że ciężko je dojrzeć, a co dopiero usłyszeć
Ja byłam na usg w zeszły piątek. Był to 6 tydzień wg usg, i 7 tydzień wg OM. Fasolka miała 3,6 mm i słychać było tętno. Niesamowite uczucie. Bądź dobrej myśli!
ja jak poszłam pierwszy raz na Usg to też nic nie było widać serducha i lekarz powiedział mi, że co 5 jajo jest puste. Dziś idę na drugie i mam nadzieję, że będzie ślicznie biło :)
U mnie też w 5 t.c nic nie było widać, ani słychać- spokojnie, nerwy nic nie pomogą.
u mnie również dopiero ok. 8-9 tc było cokolwiek widać :) a teraz taki klops mi w brzuchu siedzi :D
dzięki Dziewczyny - pocieszyłyście mnie :)

~PysiaKrzysia - a który jesteś rocznik? w podstawówce miałam koleżankę w równoległej klasie, która urodziła się tego samego dnia i w tym samym szpitalu co ja :)
Usłyszałam i zobaczyłam serce w 7tc, CRL 9,3mm.
To była taka kropeczka w plamce na USG, ale była i dawała czadu.
A ja mam za grubą tkankę tłuszczową i nie słychać na dopplerze, więc mam robiony wykres na podstawie USG ;-)
no właśnie ja też mam trochę dużo tego tłuszczyku ;)

ale USG miałam dopochwowe :)
Acha, Agusia, ja miałam USG też w 6t.c. i widziałam mrugający pikselek - serduszko, ale to było takie maciupeńkie... Ważne żeby na USG lekarz wypatrzył co trzeba. Nie bój się, nie martw, bo tym nic nie polepszysz. A na urodzinki musisz mieć fajny prezencik :)
byliśmy dzisiaj na USG :) fasolka ma już 12mm :) i jest tętno :) Mariusz widział jak pulsuje :)

ale się cieszę :D
super:)))))))))))
super ! wiedziałam, że tak będzie :)
nie chcę się wymądrzać ale niepotrzebnie lekarz tak powiedział, ja słyszałam, że USG w tak szybkim czasie to raczej tylko na potwierdzenie ciąży, niewiele jeszcze widać, no ale najważniejsze, że wszystko w porządku ! :)
Super AgusiaGda że wszystko ok.
Może mi też się uda dołączyć do nowych mamusiek.
Okaże się za kilka dni :-)
młoda_żonka - trzymam kciuki :)

no właśnie - lekarka mogła mi wtedy tego nie mówić ;) (szanse 50/50 że płód jest żywy)

ale z drugiej strony rozumiem - bo faktycznie w jakimś tam stopniu byłam przygotowana na tą złą opcję :/

całe szczęście jest wszystko ok :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry