Widok

Thermomix - warto?

Czy ktos moze mi cos powiedziec o tym urzadzeniu?
Naczytalam sie w necie bardzo duzo dobrych rzeczy, ale to raczej sa reklamy, wiec chcialabym poznac opinie prawdziwych uzytkowniczek.
Czy warto zainwestowac tak duza kase?
Jesli kupilyscie gdzies taniej - napiszcie gdzie, na allegro najnizsza cena za nowy to 3.500 zl, troche to duzo jak na robota kuchennego ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rina dochodzi do tego tez gotowanie obiadkow na parze ja to juz nawet jajka na parze zaczelam robic pod kazda postacia :) Moze i dania ktore przygotowuje prezenterka na pokazie sa proste ale same zastanowcie sie ile takie proste dania zajma wam pracy bez tego thermomixa :) Nikt nikogo nie zmusza nie chcesz kupowac nie kupuj ale nie zaczynaj wytykac komus ze jak zachwala to pewnie jest z rodziny prezentera (heheh kupa smiechu ) To jak co niektore laski zachwalaja swoje wozki za kilka tys to pewnie tez maja jakies od tego prowizjie :) pozdrawiam uzytkowiniczki chetnie podziele sie jakimis przepisami jesli ktoras byla by chetna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bym byla bardzo chetna na jakies przepisy. Urzadzenie mam dopiero od miesiaca, ale juz jestem z niego zadowolona. Chleba juz nie kupuje, maslo tez sama robie, pizza jest rewelacyjna. Niewiele przez ten czas zdazylam wyprobowac,ale to co robilam wychodzilo super i zajmowalo malo czasu. Z czysym sumieniem polecam.
ja tez od ponad pół roku piekę sama chleb i ze sklepu juz nie kupię, ale TM jeszcz nie mam :( Naprawdę bardzo dużą ochote mam na kupno ale czegoś się bardzo boję . Pewnie boję się ze się zawiodę ,że może to urządzenie sie nie sprawdzi a wtedy moja rodzina będzie miała do mnie pretensje że straciłam nie mało rodzinnych pieniążkow.
Dlatego moja dyskusja i pytania kierowane do Was o radę .
Bez urazy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja mama dzisiaj zrobiła przepyszny krem z papryki, nie ma go w książkach TM więc podaję: robi się go prawie tak samo jak krem z zielonego ogórka tylko zamiast ogórka daję 3 czerwone papryki, jeśli ktoś woli można inny kolor :-) no i ja nie robię na kostkach bo te zupki je moja córcia więc mam osobny wywar z rosołu. Na koniec jak zupka już się zrobi to dożucam starkowany żółty ser, można podać z grzankami lub ptysiami, a jeśli ktoś woli można dodać makaronu.

Pozdrawiam użytkowniczki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
to moze zalozmy sobie osobny watek o przepisach do Thermomixa ?? a ten watek zostawimy. Moje dziecko uwielbia krem z zielonego ogorka z grzankami :)
Odnawiam wątek!!!
Thermomix- warto?
No właśnie jak to jest? Warto go kupić czy też nie ? Przyznacie że kwota za niego jest spora prawie 4 tys. zł .
Dlatego warto poznac opinię osób posiadających to urządzenie.
Noszę się z zamiarem kupna TM 31 - nowego.
Proszę o opinie posiadających TM ,bardzo mi na tych opiniach zalezy.
Pomoga mi podjąć słuszną decyzję.
Grazka biorac na raty nie bedzie to taki wielki wydatek jak wydanie za jednym razem takiej kwoty. Watek nie jest stary w sumie ciagle cos do niego wpisujemy jak zachwalamy za bardzo to niektorym sie nie podoba :)
ja bardzo polecam.
Ja szczegolnie korzystam z mozliwosci gotowania na parze. A i siekanie wszystkiego co potrzebne zajmuje malo czasu. Jak dla mnie rewelacja.
A jak Wam idzie z mieleniem mięsa, ubijaniem biszkoptu bo ponoć nie wychodzi dobrze :( Jak to jest u Was ? No i ja mam 5-cio osobową rodzinę ,więc czy dla takiej liczby osób pojemność wystarczy czy będę musiała gotować na dwa razy(w wtedy większe koszty i więcej roboty).
Proszę o odpowiedzi .
Ja mam 6 osobowa rodzinke ,thermomixa kupiłam i jestem zadowolona,Do tego starsze dzieciaki same potrafia go obsługiwać.
Weszłam do firmy,aby kupić dla siebie i mam 1 nowego do odsprzedazy po cenie nizszej 3,5tys -nowy .
jesli chcesz napisz pilsanna@interia.pl 663767364,pozdrawiam i zycze sukcesów w uzywaniu ,bo sprawdza sie doskonale nawet dla duzej rodzinki,Ania
Właśnie, skoro mam kupić TM31- bo warto go mieć( coraz bardziej nabieram takiego przekonania),to dobrze byłoby po niższej cenie :)
Zastanawiałam się nad kupnem na allegro,jest dużo taniej ...nawet po 3300,- za nowy, nieużywany z gwarancją i całą niezbędną dokumentacją.
Ale troszkę się boję przesyłki kurierem :(
To jak kupowanie "kota w worku".
Ciekawa jestem czy ktoś z Was kupował na allegro albo w inny sposób przez internet?

Już nie wiem co mam robić?
Ja kupje duzo rzeczy na allegro ale thermomix kupilam od przedstawicela na raty szkoda mi bylo wydawac tyle kasy od razu
no wlasnie Grazyna, na allegro raczej na raty nie dostaniesz...
Macie racje,ze na raty nie dostane.
Tylko że biorąc na raty zapłacę 3935,- plus nie wiadomo ile odsetek i ubezpieczenia, tak że w sumie to wyjdzie ok 4500,-????
ja splacam 4320 a kwota 3935 jest nie tylko za sam thermomix ale i ksiazke sobie tez tam wliczaja cos kolo 80 zl
Też przymierzam sie do kupna TM i wolałabym kupić taniej (np. na allegro) za gotówkę niż na raty z odsetkami . Oczywiście przy założeniu że się posiada taką gotówkę :)
Prosty rachunek do wyliczenia ile zostaje w "kieszeni". Naprawdę nie mała kasa !!! Jak widać warto.
Może tak to widzę bo jestem Ekonomistą .
Dziś kupiłam nowy, od przedstawiciela :) Po normalnej cenie,również dostałam wspaniałe książki!!!
Jestem bardzo szczęśliwa i chciałabym być zadowolona z pracy tym cudeńkiem :D
No to gratuluje Grazynko na paewno bedziesz zadowolona ja wlasnie robie pulpeciki na parze w TM :)
grazyna - co to znaczy w normalnej cenie? za ile kupilas? pytam bo ja nadal jestem niezdecydowana do konca, szkoda mi jednak taka kase wydac, gdy w domu dwoje malych dzieci....
Caroka...kupiłam od przedstawiciela po cenie urzędowej 3900,- i otrzymałam 5 ksiązek( razem z książką należną z termomixem).
Już dużo potraw porobiłam, urządzenie jest super. Jestem zadowolona i to bardzo ale idzie mi to gotowanie na razie wolniutko, z książka w ręku :D
Muszę nabrać wprawy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry