Widok
Thermomix - warto?
Czy ktos moze mi cos powiedziec o tym urzadzeniu?
Naczytalam sie w necie bardzo duzo dobrych rzeczy, ale to raczej sa reklamy, wiec chcialabym poznac opinie prawdziwych uzytkowniczek.
Czy warto zainwestowac tak duza kase?
Jesli kupilyscie gdzies taniej - napiszcie gdzie, na allegro najnizsza cena za nowy to 3.500 zl, troche to duzo jak na robota kuchennego ;-)
Naczytalam sie w necie bardzo duzo dobrych rzeczy, ale to raczej sa reklamy, wiec chcialabym poznac opinie prawdziwych uzytkowniczek.
Czy warto zainwestowac tak duza kase?
Jesli kupilyscie gdzies taniej - napiszcie gdzie, na allegro najnizsza cena za nowy to 3.500 zl, troche to duzo jak na robota kuchennego ;-)
Ja mam i polecam. Szczególnie pomocne przy gotowaniu dla dzieci. Robi lody, soczki i przeciery owocowe plus oczywiście normalne obiadki. Ma funkcję gotowania na parze z czego często korzystam . Na trzech poziomach zrobisz ryż/ziemniaki mięso i warzywka a z wywaru można zrobić sosik. Ugotowanie barszczu to 40 min (wrzucasz wszystko nastawiasz i po określonym czasie urządzenie pika), rosół godzinka. Surówki to kilka sekund. Faktycznie jest trochę drogi, ale oszczędza dużo czasu. Zapomniałam dodać, że robi super ciasto na chleb i bułki.
Mam, kupiłam! I już nie oddam!
Wzięliśmy na raty, akurat była korzystna opcja.
Dojrzewałam do tej decyzji kilka miesięcy, między czasie pijąc pyszne kawki u koleżanki. Były również likierki przeróżne i soczki. A wszystko to z Thermomixu.
To jest po prostu rewelacja!Robię bułki, chleb, zdrowe soki z pietruszki i pyszne soki.
A moje dzieci (12 i 9) same robią czekoladę na gorąco...
Warto zamówić u siebie prezentacje i zobaczyć na własne oczy "to coś".
Wzięliśmy na raty, akurat była korzystna opcja.
Dojrzewałam do tej decyzji kilka miesięcy, między czasie pijąc pyszne kawki u koleżanki. Były również likierki przeróżne i soczki. A wszystko to z Thermomixu.
To jest po prostu rewelacja!Robię bułki, chleb, zdrowe soki z pietruszki i pyszne soki.
A moje dzieci (12 i 9) same robią czekoladę na gorąco...
Warto zamówić u siebie prezentacje i zobaczyć na własne oczy "to coś".
Rina bo jak sie wchodzi na strone http://www.vorwerk.com/pl/html/thermomix.html jest tam opcja kontaktu i wpisujesz tam co cie interesuje i podajesz swoje dane. Firma oddzwania do ciebie w prze ciagu kilku dni z danymi przedstawiciela lub tez sam przedstawiciel do ciebie dzwoni. Z reszta dziewczyny lacznie ze mna ktore kupily juz thermomixa moga same tez dac namiary na swoich przedstawicieli. Co do ksiazek to jedna jest gratis ale druga glowna ksiazka jest wliczona w cene thermomixa :)
Witam
Osoby, które piszą że warto są jak podejrzewam przedstawicielami handlowymi. Moja żona kupiła to urządzenie kilka miesięcy temu. Po pierwsze co mi się w nim nie podoba to WYSOKA CENA. W końcu trzeba z prowizji "wykarmić" handlowców i cały sztab ludzi nad mini.
Miał być niezniszczalny a po 3 miesiącach zaczął pokazywać się na wyświetlaczu błąd. Na szczęści (pozytyw) serwisant naprawił go na gwarancji w ciągu 1 dnia na miejscu. Na "niezniszczalnych" nożach szybko dało się zauważyć że nie mają już takiej ostrości jak nowe choć zapewne z powodu ich wysokiej prędkości obrotowej działały normalnie.
Na urządzeniu faktycznie można dużo zrobić np. gotować bez mieszania i szybko wyrabiać ciasto. Ale są też funkcje (przereklamowane na prezentacji) w których się nie sprawdza np. mielenie surowego mięsa.
Na zakończenie radzę przemyśleć ten zakup i nie napalać się. 4000 zł to dużo a chyba w każdym domu są urządzenia, które zostaną zdublowane po zakupie thermomixa.
Osoby, które piszą że warto są jak podejrzewam przedstawicielami handlowymi. Moja żona kupiła to urządzenie kilka miesięcy temu. Po pierwsze co mi się w nim nie podoba to WYSOKA CENA. W końcu trzeba z prowizji "wykarmić" handlowców i cały sztab ludzi nad mini.
Miał być niezniszczalny a po 3 miesiącach zaczął pokazywać się na wyświetlaczu błąd. Na szczęści (pozytyw) serwisant naprawił go na gwarancji w ciągu 1 dnia na miejscu. Na "niezniszczalnych" nożach szybko dało się zauważyć że nie mają już takiej ostrości jak nowe choć zapewne z powodu ich wysokiej prędkości obrotowej działały normalnie.
Na urządzeniu faktycznie można dużo zrobić np. gotować bez mieszania i szybko wyrabiać ciasto. Ale są też funkcje (przereklamowane na prezentacji) w których się nie sprawdza np. mielenie surowego mięsa.
Na zakończenie radzę przemyśleć ten zakup i nie napalać się. 4000 zł to dużo a chyba w każdym domu są urządzenia, które zostaną zdublowane po zakupie thermomixa.
My dostaliśmy Thermomix jako prezent ślubny. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Uwielbiam głównie zupki z tej maszyny. Mojego męża bardzo bawi gotowanie z tą maszyną bo książka kucharska jest napisana bardzo prosto-tak naprawde ile wrzucić składników (jest waga) i jaki przycisk wcisnąć.
Fakt że maszyna jest droga ale myślę, że głównie przez to że nie ma realnej konkurencji. To nie jest robot kuchenny z milionem części które trzeba co chwile wymieniać.
Nie sądze by każdy kto ją na forum zachwala był przedstawicielem handlowym. Ja nim nie jestem.
U mnie większość rodziny ma ten wynalazek. Większość korzysta z niego bardzo efektywnie ale są też tacy, któzy się po 3 miesiącach znudzili i .....mielą tylko suchy chleb na bułkę tartą.
Teraz spodziewamy się dziecka więc liczę że Thermomix będzie pomocny w gotowaniu dla Malucha.
Fakt że maszyna jest droga ale myślę, że głównie przez to że nie ma realnej konkurencji. To nie jest robot kuchenny z milionem części które trzeba co chwile wymieniać.
Nie sądze by każdy kto ją na forum zachwala był przedstawicielem handlowym. Ja nim nie jestem.
U mnie większość rodziny ma ten wynalazek. Większość korzysta z niego bardzo efektywnie ale są też tacy, któzy się po 3 miesiącach znudzili i .....mielą tylko suchy chleb na bułkę tartą.
Teraz spodziewamy się dziecka więc liczę że Thermomix będzie pomocny w gotowaniu dla Malucha.
Zyngnum moim zdaniem to chyba chciales sie wyzyc bo kupiles zonce prezent a ona nie potrafi z niego kozystac i stoi sobie i sie kurzy. Smieszny jestes jesli uwazasz osoby zachwalajace ten sprzet za przedstawicieli handlowych, jak sie ktos zapytal to poprostu zachwalamy to co mamy i wymieniamy sie uwagami na temat sprzetu. Co do bledu ktory wyskakiwal na wyswietlaczu to zapewne malzonka zalala podstawke thermomixa przy myciu i zapomniala ja wytrzec na sucho :)
Co do napoju cytrynowego to robisz go tak samo jak z pietruszki czyli z 5 lyzek cukru, 7 kostek lodu, 1-2 cytyny 5 galazek kopru i z pol litra wody. Koper mozna zastapic miętą, melisa czy tak jak wczesniej pisalam pietruszka :)
Co do napoju cytrynowego to robisz go tak samo jak z pietruszki czyli z 5 lyzek cukru, 7 kostek lodu, 1-2 cytyny 5 galazek kopru i z pol litra wody. Koper mozna zastapic miętą, melisa czy tak jak wczesniej pisalam pietruszka :)
Gdybym miała kupić, to mocno bym się zastanowiła, bo cena dość zaporowa. Ja miałam to szczęście, że dostałam w prezencie od teściowej. Nie wyobrażam sobie przygotowania Świąt bez Thermomixu. Barszcz (wrzucam wszystko, 45 min i gotowe), rosół (1 godz. bez pilnowania czy się zagotuje itd.), sałatka jarzynowa (5 min.), ciasto na pierogi i farsz (5-6 min.), sernik (10 min.). Często gotuję na parze i nie muszę wtedy przygotowywać oddzielnych obiadków dla synka. Nie wspomnę o soczkach i musach owocowych. Wyrabiam też ciasto na chleb pyszny, długo świeży bez konserwantów. Surówka do obiadu jest zawsze bo zajmuje to dosłownie 3 min. Tak więc jak kogoś stać, to chyba warto. Zygmunt owszem jest pełno sprzętów, które zastępują Thermomix, ale nie ma takiego, który tyle funkcji miałby w jednym naczyniu z nożami plus motylek. A żonie to by się porządna lekcja oszczędności przydała, skoro wydała tyle kasy i nie używa!
Czytam Wasze wypowiedzi i zaczynam miec wątpliwości jaka jest prawda co do tego urządzenia. Wcześniej przez znajomych nabrałam ochoty aby kupic TM31. Już pewnie bym kupiła ale...Cena mnie stopuje...prawie 4 tys wydać to naprawdę należy się dobrze zastanowić! W sobote miałam prezentację...bardzo mnie sie podobała...ale były pokazane bardzo proste rzeczy, lody,surówka ,zupa kremowa i bułeczki (które niezbyt mi smakowały- ale to kwestia użycia produktów). Szkoda że na pokazach nie ma pracy z mięsem, rybą ...czegoś bardziej "ciężkiego" ;( Ja dużo rzeczy chciałabym przyrządzać na parze,dania lekkie i zdrowsze...a na pokazie też tego nie pokazują - szkoda:(
Czytając wypowiedzi na forach też czasami mam wrażenie że niektóre osoby zachwalające produkt to przedstawiciele bądź członkowie rodziny przedstawiciela...oczywiście nie wszyscy. Mam jednak nadzieję że są też wypowiedzi 100% szczere!
Powiedziałam sobie że w ciągu m-ca dokonam zakupu jeśli nabiore przekonania że WARTO! No i może poszukam propozycji za mniejszą cenę ( oczywiście za nowe).
To jak to jest warto kupić czy nie?
Czytając wypowiedzi na forach też czasami mam wrażenie że niektóre osoby zachwalające produkt to przedstawiciele bądź członkowie rodziny przedstawiciela...oczywiście nie wszyscy. Mam jednak nadzieję że są też wypowiedzi 100% szczere!
Powiedziałam sobie że w ciągu m-ca dokonam zakupu jeśli nabiore przekonania że WARTO! No i może poszukam propozycji za mniejszą cenę ( oczywiście za nowe).
To jak to jest warto kupić czy nie?
Rina dochodzi do tego tez gotowanie obiadkow na parze ja to juz nawet jajka na parze zaczelam robic pod kazda postacia :) Moze i dania ktore przygotowuje prezenterka na pokazie sa proste ale same zastanowcie sie ile takie proste dania zajma wam pracy bez tego thermomixa :) Nikt nikogo nie zmusza nie chcesz kupowac nie kupuj ale nie zaczynaj wytykac komus ze jak zachwala to pewnie jest z rodziny prezentera (heheh kupa smiechu ) To jak co niektore laski zachwalaja swoje wozki za kilka tys to pewnie tez maja jakies od tego prowizjie :) pozdrawiam uzytkowiniczki chetnie podziele sie jakimis przepisami jesli ktoras byla by chetna :)
Ja bym byla bardzo chetna na jakies przepisy. Urzadzenie mam dopiero od miesiaca, ale juz jestem z niego zadowolona. Chleba juz nie kupuje, maslo tez sama robie, pizza jest rewelacyjna. Niewiele przez ten czas zdazylam wyprobowac,ale to co robilam wychodzilo super i zajmowalo malo czasu. Z czysym sumieniem polecam.
ja tez od ponad pół roku piekę sama chleb i ze sklepu juz nie kupię, ale TM jeszcz nie mam :( Naprawdę bardzo dużą ochote mam na kupno ale czegoś się bardzo boję . Pewnie boję się ze się zawiodę ,że może to urządzenie sie nie sprawdzi a wtedy moja rodzina będzie miała do mnie pretensje że straciłam nie mało rodzinnych pieniążkow.
Dlatego moja dyskusja i pytania kierowane do Was o radę .
Bez urazy :)
Dlatego moja dyskusja i pytania kierowane do Was o radę .
Bez urazy :)
moja mama dzisiaj zrobiła przepyszny krem z papryki, nie ma go w książkach TM więc podaję: robi się go prawie tak samo jak krem z zielonego ogórka tylko zamiast ogórka daję 3 czerwone papryki, jeśli ktoś woli można inny kolor :-) no i ja nie robię na kostkach bo te zupki je moja córcia więc mam osobny wywar z rosołu. Na koniec jak zupka już się zrobi to dożucam starkowany żółty ser, można podać z grzankami lub ptysiami, a jeśli ktoś woli można dodać makaronu.
Pozdrawiam użytkowniczki
Pozdrawiam użytkowniczki
Odnawiam wątek!!!
Thermomix- warto?
No właśnie jak to jest? Warto go kupić czy też nie ? Przyznacie że kwota za niego jest spora prawie 4 tys. zł .
Dlatego warto poznac opinię osób posiadających to urządzenie.
Noszę się z zamiarem kupna TM 31 - nowego.
Proszę o opinie posiadających TM ,bardzo mi na tych opiniach zalezy.
Pomoga mi podjąć słuszną decyzję.
Thermomix- warto?
No właśnie jak to jest? Warto go kupić czy też nie ? Przyznacie że kwota za niego jest spora prawie 4 tys. zł .
Dlatego warto poznac opinię osób posiadających to urządzenie.
Noszę się z zamiarem kupna TM 31 - nowego.
Proszę o opinie posiadających TM ,bardzo mi na tych opiniach zalezy.
Pomoga mi podjąć słuszną decyzję.
Ja mam 6 osobowa rodzinke ,thermomixa kupiłam i jestem zadowolona,Do tego starsze dzieciaki same potrafia go obsługiwać.
Weszłam do firmy,aby kupić dla siebie i mam 1 nowego do odsprzedazy po cenie nizszej 3,5tys -nowy .
jesli chcesz napisz pilsanna@interia.pl 663767364,pozdrawiam i zycze sukcesów w uzywaniu ,bo sprawdza sie doskonale nawet dla duzej rodzinki,Ania
Weszłam do firmy,aby kupić dla siebie i mam 1 nowego do odsprzedazy po cenie nizszej 3,5tys -nowy .
jesli chcesz napisz pilsanna@interia.pl 663767364,pozdrawiam i zycze sukcesów w uzywaniu ,bo sprawdza sie doskonale nawet dla duzej rodzinki,Ania
Właśnie, skoro mam kupić TM31- bo warto go mieć( coraz bardziej nabieram takiego przekonania),to dobrze byłoby po niższej cenie :)
Zastanawiałam się nad kupnem na allegro,jest dużo taniej ...nawet po 3300,- za nowy, nieużywany z gwarancją i całą niezbędną dokumentacją.
Ale troszkę się boję przesyłki kurierem :(
To jak kupowanie "kota w worku".
Ciekawa jestem czy ktoś z Was kupował na allegro albo w inny sposób przez internet?
Już nie wiem co mam robić?
Zastanawiałam się nad kupnem na allegro,jest dużo taniej ...nawet po 3300,- za nowy, nieużywany z gwarancją i całą niezbędną dokumentacją.
Ale troszkę się boję przesyłki kurierem :(
To jak kupowanie "kota w worku".
Ciekawa jestem czy ktoś z Was kupował na allegro albo w inny sposób przez internet?
Już nie wiem co mam robić?
Też przymierzam sie do kupna TM i wolałabym kupić taniej (np. na allegro) za gotówkę niż na raty z odsetkami . Oczywiście przy założeniu że się posiada taką gotówkę :)
Prosty rachunek do wyliczenia ile zostaje w "kieszeni". Naprawdę nie mała kasa !!! Jak widać warto.
Może tak to widzę bo jestem Ekonomistą .
Prosty rachunek do wyliczenia ile zostaje w "kieszeni". Naprawdę nie mała kasa !!! Jak widać warto.
Może tak to widzę bo jestem Ekonomistą .
maja: napisz do serwisu, może Ci wyślą
http://www.vorwerk.com/pl/thermomix/html/serwis_techniczny.html
http://www.vorwerk.com/pl/thermomix/html/serwis_techniczny.html
[/url][/url]
Ja miałam i sprzedałam. Wielki klamot, a poza tym musiałabym całkowicie zmodyfikować swoją kuchnię i potrawy, które gotuję. Lody, cappucino - super, tylko czy robimy to codziennie? W moim domu lepiej sprawdza się szybkowar.
Gdybym miała dom z ogrodem warzywnym i była typem, który robi przetwory i dużo gotuje dla duużej rodzinki, pewnie bym zostawiła.
Gdybym miała dom z ogrodem warzywnym i była typem, który robi przetwory i dużo gotuje dla duużej rodzinki, pewnie bym zostawiła.
"rz" - to długa historia
Sprzet naprawde warto zakupic... Pierwsze moje podejscie było tak jak wiekszosci 4000 tys zł za sprzet do kuchni ciut za duzo, po czasie przekonałem sie do jego zalet poniewaz na studiach w mieszkaniu kolega z uczelni posiadał TM-21, Jako Studenci nie dawalismy chwili odpoczynku thermomix-owi, przy okazji docenilsmy ile mozna zaosczedzic do kieszeni.
Przekonalem sie do zakupu po studiach...
Osobiscie znam przedtsawiciela z pełnym profesjonalizmem przedstawia oferte dla wymagajacych klientów...
Pozdrawiam
sampith@gmail.com
791 129 561
Przekonalem sie do zakupu po studiach...
Osobiscie znam przedtsawiciela z pełnym profesjonalizmem przedstawia oferte dla wymagajacych klientów...
Pozdrawiam
sampith@gmail.com
791 129 561