Widok

To jakieś Miss...understanding

Pod wpływem ruchu #MeToo i w ramach walki z seksizmem i uprzedmiotowianiem kobiet, organizatorzy Miss America rezygnują z występu Pań w bikini.
Ocenie ma podlegać osobowość a nie wygląd :D
https://www.tvn24.pl/kultura-styl,8/miss-america-rezygnuje-z-pokazow-bikini,843007.html

Nie bardzo rozumiem, skąd ta połowiczność rozwiązania? Czemu nie konkurs w burkach?
Panie o "urodzie radiowej" miałyby wyrównane szanse na zostanie Misską.
A może i nie tylko Panie (bo kto by miał to weryfikować, bez zarzutu o molestowanie)?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak, najpiękniejsze są Eskimoski, te są najciekawiej ubrane. Gołe maja tylko nosy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

No, jeśli chodzi o mnie, to kryterium piękności bardziej do mnie przemawia, gdy panie są ciekawie ubrane niż gdy są gołe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

> Przyznasz chyba, że hiperseksualizacja przestrzeni publicznej jest faktem

Przyznam.
Jest to niemożebnie wkurzające, kiedy głównym zmartwieniem producenta reklamy np. blach falistych jest wykombinowanie, jak tu kawałek cycka czy tyłka wcisnąć (przykład autentyczny - widuję/widywałem takie reklamy).
Coś, czego jest w nadmiarze, przestaje być atrakcyjne. A czasami wręcz zaczyna odpychać (reakcja alergiczna).
Jednak ograniczanie warstwy wizualnej, która - ex definitione - stanowi sens konkursu PIĘKNOŚCI, w imię bzdurnych hasełek, jest jakimś totalnym, lewackim, pie*dolcem.

Natomiast wpływu muslimów w tym przypadku bym się nie doszukiwał. USA to nie "stara Europa", która przed muslimami klęka, z jednoczesnym wypięciem wiadomej części ciała ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pożyjemy, zobaczymy jak to się rozwinie. Uzasadnienie trendu może być dowolne i pozorne, ale istotne są przyczyny realne, które za tym stoją. Przyznasz chyba, że hiperseksualizacja przestrzeni publicznej jest faktem a odbywa się ona pod patronatem demoliberalizmu sprzężonego z konsumpcjonizmem. Można przypuszczać, że upadek demoliberalizmu jest jedną z przyczyn wzmacniających opór przed hiperseksualizacją. Nie od rzeczy będzie zauważyć, że istnieje też presja ze strony środowisk muzułmańskich.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo trzy rzeczy :marketing, Public relations, pieniądze
Sam konkurs to już uprzedmiotowienie
Podpięcie się pod modną akcję społeczną
Rozgłos przez kontrowersję
I okazja do zarobku dla tych wszystkich uczestniczek, które pokątnie będą mogły sprzedawać swoje foto w bikini prasie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie osobiście wybory miss jakiekolwiek to żenada.Szczerzące ząbki,wciągające brzuchy i wypinające biusty kojarzą mi się z klaczami na wybiegu.Nie podoba mi się to i już.;-p
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z tą urodą radiową to też na głowie wszystko stanąć potrafi. Pani Anna Gacek jest piękną kobietą a pracuje w radiu. Ma natomiast bardzo poważną wadę wymowy, zupełnie nieradiowy głos, a na tle jej radiowego partnera i promotora Manna jej poczucie humoru wypada bardzo blado, właściwie to jest niezauważalne.

Aaa, na ulubiony zespół mówi "kinksi". Zespół jak zespół. Całkiem ok.

https://www.youtube.com/watch?v=gnhXHvRoUd0

Albo MeToo, albo wybory miss.
Próba pogodzenia jednego i drugiego nie ma sensu.

W ten sposób, to może się okazać, ze konkurs wygra jakaś amerykańska Krysia Pawłowiczówna.

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (211 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Własna firma? (56 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Grajdołki (302 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry