Widok

Tomee Tippee czy Avent??? proszę o opinie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chciałabym zapytać Was o opinię. Kompletuję powoli wyprawkę i zastanawiam się nad laktatorem i butelkami Tomee Tippee albo Aventu?

Jeszcze parę lat temu Avent był bardzo sławny, jest to znana marka na rynku.

Natomiast TT jest nowszą marką, ale bardziej przekonują mnie ich butelki - a ściślej mówiąc kształt smoczka. Tylko czy laktator TT jest równie dobry jak Aventu???? Ma inną nakładkę na pierś, taką bardziej gładką (Avent ma takie jakby listki).

Czy do laktatora Aventu pasowałyby butelki TT (nie wiem, może jest jakaś część łącząca? bo np. w laktatorze TT jest łączik do standardowych butelek).

Jeśli zdecyduję się na TT pozostaje jeszcze kwestia sterylizacji butelek - wersja na zimną wodę + tabletki (można tez w mikrofali ale nie mam) albo elektroniczna?

Będę wdzięczna za opinie.

Myślałam też o Medeli - tylko czy do niej pasują butelki TT, bo takie ciągłe przelewanie pewnie wygodne nie jest.
[url:]http://lilypie.com/">
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wypowiem się jedynie na temat laktatorów. wg mnie aventa i tt są tak samo dobre ale podam Ci klasyfikację laktatorów wg Pani Asi z poradni laktacyjnej ze szp. na Zaspie. wg niej najlepszy jest medeli, następnie tt a daleko w tyle avent. szczerze mówiąc zaskoczyła mnie ta opinią.
tak czy siak w moim przypadku laktator tt sprawuje się super. mam ręczny.
Dziękuję:) Nad Medalą myślałam, ale musiałabym przelewać mleko to butelek TT.
jesli chodzi o laktator-mialam reczny tt, elektryczny tt i teraz mam od kolezanki elektryczna medele.
jesli dziecko bedzie ladnie jadlo z piersi to reczny wystarczy, nie ma sensu kupowac elektrycznego.
z 2 elektrycznych tt i medela(mini elctric) wg mnie lepszy jest tt, przede wszsytkim jest bardziej cichy, ma fajniejsza regulacje(nie ma szans aby od razu wlaczyc na maksymalna moc), i po mojemu sciaga efektywniej. w internecie jest mnostwo opinii o mini electricu ale o tt bylo bardzo malo, zaryzykowalam i jestem bardzo zadowolona. medeli tez czasem uzywam ale jest potwornie glosna za to znacznie mniejsza-ma mniej czesci i jest jakby "w jednej czesci"-tt sklada sie z laktatora+zasilacz polaczone rurka. medeli w wersji bateryjnej uzywalam kilka razy jak gdzies jechalismy w samochodzie(wycieczka na kaszuby a mleko leci...).

ale jesli bedziesz sciagac sporadycznie to uwazam ze tt reczny wystarczy.

co do butelek-my uzywalismy tt, pozniej kupilam dr browna na kolki, do uzywania w domu jest fajny, poza domem-tego miliona czesci nie da sie umyc a jak melko zaschnie to ciezko schodzi, wiec czasem tez tt uzywamy. jak dla mnie sa super, bardzo fajnie sie je trzyma.

sterylizujemy w mikrofali w pudelkach tt. nie wkladam zadnych tabletek ani innych cudow (chemia, fe!) wlewam tylko 100ml wody, na 4 minuty i juz. osobiscie uwazam ze jak nie macie mikrofali to chyba lepiej kupic mikrofalowke za 200-300zl a nie sterylizator za 150 ale to moje zdanie
ah Kwiatek, co do przelewania-ta buteleczka medeli jest malutka, tylko 150ml ja za jednym razem sciagam ok 350-400ml więc i tak muszę przelewać więc tym się nie przejmuj.
aha-synek ma 2 miesiące i je tylko i wyłącznie moje melko
Dzięki za opinię:) mikrofalówkę pożyczmy od teściów. Wówczas wystarczy włożyć sam pojemnik, butelkę napełnione wodą, czy kupić ten sterylizator do mikrofali?
ja wkladam w tym pojemniku, nic nie kupowalam.
mam do sprzedania laktator TT ręczny, cena 50 zł
Użyty tylko raz, akcesoria ani razu. Jak chcesz mogę wysłać zdjęcia na maila.
Jakoś nie mogłabym kupić używanego, ale dziękuję za propozycję.
co do butelek to mam po jednej ze wszystkich znanych na rynku firm, mała jest cycoholikiem i szukałam czegoś co by jej pasowało, mi akurat najbardziej podoba się avent a to dlatego, że pasują do niej smoczki canpol, lovi, dr browns, nawet nuk, a tak naprawdę to kształt smoczka jest najważniejszy, a nie butelki, a do tt to chyba nic poza tt nie pasuje
laktator mam medeli me i sobie chwalę, ale nie mam porównania z innymi, do tych butelek medeli pasują smoczki z canpola, myślę, że inne małe (z wąską szyjką) też
ja miałam sterylizator aventu parowy i używałam, ale wiele mam w ogóle tego nie robi tylko przelewa butelki wrzątkiem i jest ok, te wygotowywanie butelek to chyba jakiś mit prl-u, od czasu jak mała skończyła 4 m-ce to już tego nie robię i tak wszystko wkłada sobie do buzi
Zgadzam sie z wczesniejszymi opiniami o TT. Kupilam taki zestaw laktator,butelka,smoczek i to wszystko w pudelku do sterylizacji. Wszystko swietnie sie sprawdzilo. Mialam tabletki do sterylizacji ale nigdy ich nie uzylam.Wszystko sterylizowalam w tym pudelku w mikrofali (smoczki, gryzaki, lyzeczke, pojemniczki na zywnosc) bardzo szybka i wygodna forma. Szczerze polecam.Cena nie jest zbyt wysoka,a w Akpolu czesto maja promocje i dodaja gratis druga butelke, albo paczke wkladek laktacyjnych ;)
ja uzywam butelek TT jak dla mnie rewelacyjne
image
image
ja miałam laktator ręczny aventu-sprawdził się super
butelki aventu też posiadamy. sprawdzają się super , zwłaszcza smoczek trójprzepływowy.
niezlaeznie co wybierzesz, zadbaj aby byly to produkty bez Bisfenolu A, bo szkoda truc dziecko.
Szukaj na opakowaniu bpa free.
"Nad Medalą myślałam, ale musiałabym przelewać mleko to butelek TT."

już pół roku ściągam pokarm Medelą ;) i przelewam do butelek Dr Brown :)

(pijąc z Aventu Młody łykał dużo powietrza i miał kolki, TT były do soczków i herbatek - ale jakoś teraz nie chce pić)

dla mnie przewaga Medeli nad ręcznym Aventem - dużo mniej części do mycia ;) no i gdybym miała dalej ściągać ręcznym Aventem - to Gabryś już dawno byłby wyłącznie na sztucznym mleku (po ciąży miałam suche zapalenie ścięgien w dłoniach, do tego przykurcze palców i ciężko było "pompować" - a pokarmu w tamtym czasie miałam baaardzo mało)

Jeśli nie będziesz miała problemów z laktacją i pokarm będziesz ściągać okazjonalnie - ręczny laktator Ci wystarczy :)

ja bym się "zajechała" ręcznym na śmierć ;)
Dziewczyny, czy dobrze rozumiem: jeśli kupię laktator z pudełkiem do sterylizacji tt, to nie potrzebuję już sterylizatora? Chciałam kupić sterylizator do mikrofali tt. Czy te pudełka z wodą można stosować w mikrofali? Czy włoże do niego również butelki itp? Czy mozna stosować bez mikrofali z tabletkami do sterylizacji?
Możesz używać to pudełko do sterylizacji mikrofalowej ale jest ono bardzo małe i zmieści się za jednym razem co najwyżej jedna butelka i parę smoczków, lub części od laktatora. Ten duży sterylizator TT mikrofalowy jest sporo większy.
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki Agusia za info. Teraz rozumiem:-) Na razie kupię chyba laktator, a potem dokupię sterylizator jak okaże się potrzebny:-) Bo laktator przyda się na bank. Mam stary ręczny canpolu - średni jakościowo, więc tym razem zainwestuję w tt elektryczny.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry