Widok
My mieliśmy z haffnera i ja osobiście polecam :)
Tort był pyszny - do tej pory jak ktos z obecnych na weselu ma jakąś uroczystość dzwonią do mnie i pytają się skąd mieliśmy tort :)
Smaki mieliśmy Malinowa Rozkosz (lekki dobry, aczkolwiek wg mnie w dekerze maja lepszy ten smak), Royal Carmel (słodki okropnie,ale przepyszny, ja uwielbiam ten samk :) ) i Vasco da Gama (pistacje i mleczna czekolada jakby taki piankowy :) faworyt mojego męża :) ).
Haffner w 2012 roku miał degustację więc można było posmakować wszystkiego (pamiętam, że objadłam się tak, że ledwo wsiadłam do samochodu :D )
Tort tradycyjny 3 piętrowy, warstwy okrągłe. Ale robią tam torty ze zdjęcia i z opisu więc myślę, że się dostosują do wskazówek - my daliśmy 3 fotki i z każdej wskazaliśmy jaki element dekoracyjny chcemy.
Tort był pyszny - do tej pory jak ktos z obecnych na weselu ma jakąś uroczystość dzwonią do mnie i pytają się skąd mieliśmy tort :)
Smaki mieliśmy Malinowa Rozkosz (lekki dobry, aczkolwiek wg mnie w dekerze maja lepszy ten smak), Royal Carmel (słodki okropnie,ale przepyszny, ja uwielbiam ten samk :) ) i Vasco da Gama (pistacje i mleczna czekolada jakby taki piankowy :) faworyt mojego męża :) ).
Haffner w 2012 roku miał degustację więc można było posmakować wszystkiego (pamiętam, że objadłam się tak, że ledwo wsiadłam do samochodu :D )
Tort tradycyjny 3 piętrowy, warstwy okrągłe. Ale robią tam torty ze zdjęcia i z opisu więc myślę, że się dostosują do wskazówek - my daliśmy 3 fotki i z każdej wskazaliśmy jaki element dekoracyjny chcemy.
mnie osobiscie bardzo podobaja sie babeczki na pietrach dla kazdej osoby po 1 babeczce ale wtedy nie moze byc na duze wesele bo nie robia ich za duzo na pietrze , ale niestety mojemu K nie bardzo podobal sie ten pomysl i stanelo na tym ze bedziemy mieli tort z dekera jako dodatkowy prezent od chrzestnej
furia - ceny w haffnerze i w dekerze różnią się bardzo jeśli chodzi o torty ślubne - to płaciłaś 1/3 ceny dekerowskiej czy haffnerowskiej? :)
np tort, który chcieliśmy w dekerze miał kosztować 1030 zł (95zł/kg + dodatkowa opłata za ozdoby - 175zł) a w haffnerze zapłaciłam za niego 585 zł (65zł/kg - w cenę wliczone także ozdoby)
Poza tym autorka wątku się pyta:
"Nie wiem, którą cukiernię wybrać... Piszcie z jakich cukierni bierzecie torty"
a "mało znanych cukierni" jest na prawdę dużo więc nie wiem co miał na celu Twój post?
przechwalanie, że miałaś tani oraz smaczny tort, a kupowanie tortów w ww cukierniach to strata kasy?
bo na pewno nie treściwą odpowiedź na post, gdzie autorka pyta się Z JAKIEJ CUKIERNI :)
np tort, który chcieliśmy w dekerze miał kosztować 1030 zł (95zł/kg + dodatkowa opłata za ozdoby - 175zł) a w haffnerze zapłaciłam za niego 585 zł (65zł/kg - w cenę wliczone także ozdoby)
Poza tym autorka wątku się pyta:
"Nie wiem, którą cukiernię wybrać... Piszcie z jakich cukierni bierzecie torty"
a "mało znanych cukierni" jest na prawdę dużo więc nie wiem co miał na celu Twój post?
przechwalanie, że miałaś tani oraz smaczny tort, a kupowanie tortów w ww cukierniach to strata kasy?
bo na pewno nie treściwą odpowiedź na post, gdzie autorka pyta się Z JAKIEJ CUKIERNI :)
my również mielismy z haffnera. chcialam miec pietra jedno na drugim. w wiekszosci cukierni mowili ze musi byc w takim razie z ciezkich kremow. w haffnerze powiedzieli ze wystarczy, aby dol byl na czekoladzie. tak wiec na dole byl vasco da gama (czekolada, pistacje itd. ale wyszla z tego taka pianka jak pisala poprzedniczka,a nie syty ciezki krem), srodek - mango z malinami, u gory truskawki z bita smietana/biala czekolada - nie pamietam dokladnie. gora byla przepyszna, reszte smakow znalismy z degustacji, z naszego tortu nie udalo nam sie ich sprobowac (niekorzy chcieli posmakowac wszystkie pietra:) ) dekoracja - wstazki, roze, eustomy byly w cenie, jak ktos chce cos wiecej to trzeba doplacic. dekoracvja byla wg zdjecia ktore przynieslismy. z istotnych rzeczy: 1. zamawia sie iles kg toru i za tyle placi, nie ma czegos takiego ze na koncu waza i kaza doplacic iles pieniedzy, bo wyszedl im ciezszy 2.transport licza km w obie strony; 3. wiekszosc zamowienia mozna z nimi zalatwic mailowo/telefonicznie, platnosc tez moze byc on-line
my będziemy zamawiać tort u Jarzębińskich. Ceny mają przyzwoite, smaki nieprzyzwoicie pyszne, a wygląd mogą dostosować np. do przysłanego zdjęcia. Zamawiałam stamtąd torty na różne okazje, aby wypróbować smaki i muszę przyznać, że każdy był smaczny, mniej lub bardziej słodki.Polecam do spróbowania czarnolas. Moja przyjaciółka miała w tym roku tort właśnie z tej cukierni i był i ładny i smaczny. Na jej panieński, cukiernicy potrafili zrobić nawet tort w kształcie torebki, więc upewnili mnie w mojej decyzji.
Jeśli chcesz skorzystać z jakiejkolwiek cukierni, polecam zamówienie tortu na najbliższe urodziny/imieniny i spróbowanie jakiegoś smaku. Bo wygląd może mieć każdy tort różny, ale i tak najważniejszy jest smak.
Jeśli chcesz skorzystać z jakiejkolwiek cukierni, polecam zamówienie tortu na najbliższe urodziny/imieniny i spróbowanie jakiegoś smaku. Bo wygląd może mieć każdy tort różny, ale i tak najważniejszy jest smak.
my też mieliśmy od Jarzębińskich. Ceny niesamowicie niskie w porównaniu do innych cukierni (pod warunkiem, ze z głównej siedziby, typu Stogi, a nie filii np. Kołobrzeska, bo przebitka 12 zł na kg była!) i dowóz gratis. ogólnie za tort daliśmy koło 400, a ważył koło 12 kg, miał piękny stelaż, trzy smaki (czarnolas rządzi!) i gościom szczęki opadły! :) wyglądał i smakował nieziemsko! wszystkim będę polecać i jak tort to tylko od Jarzębińskich :)
polecam swoje wypieki....tort z babeczkami lub klasyka
http://www.elenatorty.strefa.pl/styl_angielski.html
http://www.elenatorty.strefa.pl/styl_angielski.html
polecam torty http://slodkibiznes.blogspot.com/
Polecam :)
Ceny konkurencyjne, torty z babeczek oraz tradycyjne.
Rowniez w stylu angielskim.
Ceny konkurencyjne, torty z babeczek oraz tradycyjne.
Rowniez w stylu angielskim.
jadłam ostatnio u przyjaciół na weselu. plusem było to że nie był za sodki, nie nawalili tony masy której nie dało się zjeść. Biszkopt był jednak za suchy, zbyt sypki - za świeży i nie zdążył nawilgnąć albo po prostu za mało nasączony.
jednak w porównaniu z innymi tortami składającymi się głównie z plastikowej masy wypadał najlepiej :)
jednak w porównaniu z innymi tortami składającymi się głównie z plastikowej masy wypadał najlepiej :)
Polecam Dom Czekolady w Gdyni!
torty przepyszne, robi je osobiście Pani Aneta - właścicielka .
torty nie na kremach tylko musach owocowych, wyszukane smaki - aż się zdziwiliśmy, jeśli chcecie piętrowe to z wewnętrznym stelażem ! kształt i wygląd można samemu sobie wybrać np z internetu .
można umówić się na darmową degustacje, bardzo miła atmosfera. po wypróbowaniu kilkunastu smaków wybraliśmy ten nasz - jak się okazało gruszkowo pistacjowy z cremem brulee.
tort Pani sama dobiera wagowo w zależności od liczby gości
nie wiem ile będzie kosztował, bo dostaniemy go w prezencie od hotelu
torty przepyszne, robi je osobiście Pani Aneta - właścicielka .
torty nie na kremach tylko musach owocowych, wyszukane smaki - aż się zdziwiliśmy, jeśli chcecie piętrowe to z wewnętrznym stelażem ! kształt i wygląd można samemu sobie wybrać np z internetu .
można umówić się na darmową degustacje, bardzo miła atmosfera. po wypróbowaniu kilkunastu smaków wybraliśmy ten nasz - jak się okazało gruszkowo pistacjowy z cremem brulee.
tort Pani sama dobiera wagowo w zależności od liczby gości
nie wiem ile będzie kosztował, bo dostaniemy go w prezencie od hotelu
w google znalazłam to http://dom-czekolady.pl/gdynia.htm
Na moim ślubie torty robił genialny pan Hubert z cukierni "Delicje" w Gdyni. Zamówiliśmy 20% więcej tortów niż standard, a i tak goście zjedli całkowicie wszystko :-) Łącznie mieliśmy 5 smaków (amaretto, pistacjowy, orzechowy, marcello i kawowo-biszkoptowy). Torty nie są przesłodzone, mocno nasączone alkoholem i prawdziwe w smaku. Nie ma w nich żadnych sztucznych dodatków. Takich tortów nie jadłam na żadnym weselu ani przed naszym ani po naszym. Wszyscy nasi goście do dziś wspominają te niesamowite smaki. Także polecam torty z cukierni "Delicje", ale tylko pod warunkiem, że są wykonane przez p. Huberta, z którym najlepiej osobiście wszystko ustalić, gdyż potrafi doskonale doradzić i rozwiać wszystkie wątpliwości. To wielki talent cukierniczy!
Witam ja tez chcialabym sie dowiedziec jaka najlepsza cukiernia w GDYNI lub RUMI najlepiej , i jak to wygląda ile kg. potrzeba na około 100 osob i jaka moze byc tego cena mniej wiecej ;) czekam na odpowiedz .
w wejherowie i gdyni jest wenta- mislismy stamtad tort weselny - dowóz do Redy gratis, kupuje w gdyni tez torty na urodziny, imieniny.. na 50 osó wizlismy pawie 10 kilo- marcello, malinowy jogurtowy, truskawkowy, ananasowy w masie ticino- nie taka slodka jak marcepan i nie jest twarda. cista z cukeirni formella z mostow- tez dowoz gratis. ceny w wencie za ciasta, ktore są podstawa tortu sa od 35 zl za kg. w formelli ciasta byly od 20 zl za kg.
Zapraszam na http://www.torcikimoniki.pl torty i ciasta, dowóz gratis.