Widok

Tort weselny z babeczek

Kupię Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy któraś z Was może miała zamiast tradycyjnego tortu, tort z muffinek?
Ostatnio ta alternatywa wpadła mi w oko i choc jak widziałam to pierwszy raz to byłam "anty", tak teraz coś mnie w tym urzekło;)

Chciałabym się tylko dowiedziec jak ma się to w praktyce, jakie są koszta babeczkowego tortu i ewentualnie jaka cukiernia robi to dobrze.
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak wygląda to przyjemnie, ale musisz się zastanowić czy Wasi goście nie będą się czuli urażeni wydzieleniem im po 1 babeczce. Moja rodzina bardzo lubi torty i pomysł z małymi babeczkami nie wchodził w grę, poza tym wychodż sporo drożej kilogram tortu liczy się na 7-8 osób kosztuje 35 -65 zł a babeczki 12-15 zł za szt.
Decyzja należy do Was, pamiętajcie że nie tylko wygląd się liczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nieprawda, Fajne Baby robią to taniej :) Jasne, że wyjdzie drożej niż za tort, ale te 15 zł to przesada, podziel to na pół;)
Poszperaj w internecie, ja znalazłam Panią, która liczy sobie 5 zł za sztukę (jeśli chcesz namiar daj maila bo nie wiem czy takie reklamy mogę robić) ale i tak wychodzi to drożej niż tort. Moim zdaniem wygląda to ślicznie i jest praktyczniejsze bo dorabiając sobie jako kelnerka widziałam nie raz, że torty się rozpływają na oczach (stojąc tą chwilę na sali) a babeczki zostaną w foremce więc te co zostaną niekoniecznie będą do wyrzucenia... Co do "tradycji" często na szczycie stelażu od babeczek jest mały torcik żebyście mogli go razem pokroić :) myślę, że tylko ten moment samego krojenia tortu warto zachować :)
Witam, moge zrobić taki torcik z babeczek.
Wiecej informacji na torcikimoniki@wp.pl lub tel. 880-348-000
Cena na pewno jest różna, ale ja również nie zdecydowałabym sie na takie rozwiązanie to jednak takie wydzielanie każdemu porcju, my mamy podwójną ilość tortu jak zostanie to damy w pudełeczku każdemu z gości do domu.
Wystarczy zamówić więcej babeczek niż gości i po problemie.
Kasia poproszę o te namiary ;)
czesia357@wp.pl
image

ja będę mieć tort z mini torcików. Świetna sprawa i nie ma kolejki pod tytułem: "mięso rzucili" ;)
meg
daj namiary kto Ci robi te mini torciki i za jaką cene tu mój mail mschmidtke@interia.eu
ja też będę miała taki tort z babeczek od Fajnych Bab :) i zdecydowanie nie wychodzi to drożej niż tort, w zasadzie tak samo (więcej info mogę przesłać na mail jeśli byłby ktoś zainteresowany, tu chyba kasują "reklamy" ;) )
Mirandaja, od Ciebie także poproszę o kontakt do torcikowych rąk ;) na czesia357@wp.pl
image

Witam,

prośba o przesłanie info odnośnie tortu babeczek... z góry dziękuję :)

Mój adres mailowy to zwolkam@wp.pl
Meg, również od Ciebie poproszę o kontakt do "twórcy" Twojego tortu ;) na czesia357@wp.pl
image

Dziewczyny, moim "tortem" zajmuje się sala, ona wszystko dogaduje z cukiernikiem. Wesele mam w Kas Catering w Kosakowie.
Dla mnie taki tort to fajna sprawa,sama sie zastanawiam a jesli nie tort to mysle zeby zamowic ich troche zamiast jakiegos ciasta.Mysle,ze ladna to rowniez dekoracja
A kiedy mas zto wesele, Meg?
Zastanawiam sie nad tym miejscem powaznie... Chcialabym zapytac o Twoja opinie zanim sie zdecyduje na 100%...
29.06 - Pani Mirosława jest naprawdę super kobietą, sala prześliczna. Ja nie miałam żadnych wątpliwości.
A kiedy mas zto wesele, Meg?
Zastanawiam sie nad tym miejscem powaznie... Chcialabym zapytac o Twoja opinie zanim sie zdecyduje na 100%...
Hi :)
a mozesz tez mi napisać gdzie i za ile takie mini torciki ?
:) pozdrawiam
mail:joopens2all@gmail.com
Tak sobie siedzę i myślę...
Męczy mnie strasznie ten babeczkowy tort. W związku z czym pojawił się problem, w cenie sali mamy ciasta i tort, tylko że z tego co się dowiedziałam - oni raczej "dają" tradycyjny tort weselny.
A ja się uparłam na babeczkowy :/ zastanawiam się czy osobno nie zamówic, podając jakoby ciasto, po właściwym torcie.

Hmm...sama już niewiem...
image

Ja sie zastanawiam nad babeczkami zamiast ciasta :)
no to skoro tort jest "w cenie" to zapytaj się na sali jaka jest wartość tego tortu. jeżeli odpowiedzą, że np. 500zł to powiedz, że rezygnujesz z tortu i niech Ci te 500zł odliczą od całości kosztów albo zamienią na coś innego o tej wartości :)
Koleżanka miała w zeszłym roku tort z babeczek, zapłaciła około 300złotych, osób na weselu było 80. Każdy zjadł przynajmniej jedną babeczkę, część została na poprawiny :) ja też będę miała babeczki :)
a gdzie bedziesz go kupowac?
image
~latte A GDZIE TAKI TANI TORT?
W Sabince w Wejherowie. Czekam na ofertę od nich na ten rok, jak będę miała - napiszę.
~latte
super to bede miała blisko do nich :) to daj znać jaka mają oferte, a to bedą babeczki czy mini torciki?
Babeczki. Poszukam zdjęcia tortu z babeczek, który miała koleżanka.
i co LATTE znalazłaś jakieś foto?
image
Też planuję tort z babeczek, albo Fajne Baby albo Czernis - na targach mieli piekny tort z minitorcikow:) Mysle, ze to ciekawa alternatywa dla tprtu i wedlug mnie pieknie wygladaja takie babeczkowe kompozycje. A co do wydzielania to liczy sie chyba 100g tortu na glowe, wiec chyba tez jest ograniczona ilosc:)
Opinia została zablokowana przez moderatora
wklejam dzieła koleżanki, niestety firmę ma w Londynie... ;)
image

to wszystko jest z marcepanu albo masy cukrowej, każdy kwiatek.
image

image

http://www.angeliciouscakes.com/
Madness is the gift, that has been given to me!!
Ale w takim różu????
Nie wyglada to apetycznie
lili - kwestia gustu - widocznie zyczenie klienta
Madness is the gift, that has been given to me!!
o tort z babeczek można zapytać w Magnolii

http://www.trojmiasto.pl/Magnolia-o23912.html

jadłam babeczki od nich kilka razy- świeże i pyszne, wiem, że współpracują z plastykiem, wiec mżzliwe sa artystyczne dodatki:)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Gdzie, oprócz Fajnych Bab i Magnolii dałoby się stworzyć babeczkowy tort? Proszę o podawanie e-maili przez osoby/firmy, które są tu na forum. Wyślę maila ze szczegółowym zapytaniem :) Interesują mnie wyłącznie babeczki - cupcake, a nie minitorciki.
wydaje mi sie ze t.deker tez robi..
www.slubwtrojmiescie.pl - Trójmieski portal ślubny, zapraszam
Poprosze o namiary i ceny torcikow z babeczek, kto robi i gdzie? Moze jeszcze jakies zdjecia...
malutka001@op.pl
Zapraszam do siebie :)

monik.robak@wp.pl
my będziemy miec babeczki z Fajnych Bab, bardzoatrakcyjne ceny, my płacimy 5,50 za sztukę, zdecydowanie lepsze smaki i wykonanie niz w Magnolii, gdzie kazą sobie płacic ponad 10zł za sztukę, dowiadywalam się rowniez w ChocoCream - tragedia,im wiecej babeczek tym droższe, bo jak mi powiedziała uprzejma Pani "to więcej pracy dla nas ". Pozdrawiam
http://www.fajnababeczka.pl zamowienia@fajnababeczka.pl tel 504893848
http://www.fajnababeczka.pl zamowienia@fajnababeczka.pl tel/504893848
Super pomysł z takim tortem. Nigdzie takiego nie widziałam, ale gdybym mogła jeszcze raz wziąć ślub to z pewnością bym go wybrała :)
Miałam na swoim weselu - sprawdził się, na 42 osoby zamówiliśmy 50 babeczek :) gościom też bardzo się podobało :)
Już po! Teraz jestem mądra i udzielam rad :D
zapraszam na http://www.torcikimoniki.pl

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry