~Ona
83.25.246.*
(14 lat temu) 30 czerwca 2012 o 14:39
to i ja coś dorzucę w tym temacie... jak byłam w ciąży a była zima, mniej było widać brzuch, mimo to jedna Pani ok 30 zauważyła go i ustąpiła mi miejsca, to był pierwszy raz (tak ok 5-6 miesiąca).
Generalnie w ciąży raczej ustępowali mi miejsca, ale głównie mężczyźni lub kobiety po 30 albo i starsi, a młodzi wiecznie zmęczeni zawsze siedzieli i nie w głowie im było wstać...
Z komunikacji miejskiej korzystałam mało, gdyż nie lubię prosić, żeby łaskawie ktoś mi pomógł, więc wolałam wszędzie chodzić na pieszo, nawet jak w jedną str szło się ok 1 h...
Teraz córka ma 3 latka i już od dawna chodzi na własnych nóżkach, to głównie mężczyźni lub kobiety ustępują ale starsi (30-40 l), a "guaniarze" za przeproszeniem, rozwaleni potrafią głupio się patrzeć, ale nikt z nich się nie ruszy.... ostatnio np 2 chłopaków ok 13 lat w przeciwsłonecznych okularach patrzyło się, ale nikt z nich nie wstał widząc, że dziecko kręciło się i było mi ciężko... tak samo niedawno 2 dziewczyny też w podobnym wieku.... nikt nie ruszył się i musiałam kucać aby dziecko nie upadło, nie mówiąc już o tym że była ze mną mama, która ma 51 l (nie wygląda na tyle, wyglada dużo młodziej), ale sam fakt...... jej też nikt nie ustapił........... straszne to jest, ja zawsze ustępowałam i ustępuję kobietom w ciąży, z dziećmi czy starszym... masakra, zastanawiam się czy warto być dumnym z tego, że jest się Polakiem? w naszym kraju jest coraz gorzej- takie jest moje zdanie..... w ogóle ja np mam gdzieś kto jak wyglada, jak się ubiera, czy jest gruby, chudy i czy mu wypada coś nosić.... natomiast zauważyłam, że prawie wszyscy ludzie (szczególnie kobiety) tylko czekają by kogoś zlustrować, obgadać lub spowodować że człowiek się źle czuje.... tak zauważyłam obserwując innych... wydaje mi się, że tak ludzie podbudowują się, ale dla mnie to chore...
2
1