Widok

Tran mollers cytrynowy- jak zachęcić dziecko?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Córka nie chce pić tranu.
Pierwsze podejście było kiedy miała pół roczku i też nie chciała pić ale to był smak naturalny. Teraz ma 1,5roczku i próbuje jej dawać Mollers cytrynowy ale jak tylko widzi mnie zbliżającą się z łyżeczką to ucieka:)
Macie jakieś sposoby żeby zachęcić dziecko lub podać tak żeby odwrócić uwagę? Lub może można to mieszać z czymś słodkim?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zmieszac mozesz z np. sokiem
mnie na mdłości bierze jak go wącham a co dopiero dziecko...

ja podaje synowi do rannego kakao-pije bez problemu, choć na początku dziwił się nieco smakiem "kakaa"...
image

moja na poczatku tez takie akcje miala ;).
Podawalam ze scierka pod buzia bo od razu wypluwala ;)

sama sprobowalam z ciekawosci i pol godziny bylo mi nie dobrze haha

teraz bierze, o dziwo! normalnie ... czasem sie buntuje to jej opowiastki wymyslam, ze tran od dziewczynki ze sloneczkiem i rekinem ( bo tam taki obrazek jest) :)

nastepny kupie ten wieloowocowy, bo ten zaraz nam sie konczy, ale nie mam nadzieji ze bedzie jakos pyszniejszy, poza zapachem ;)
ja mam zwykły tran bezsmakowy i moja córcia od pierwszej łyzeczki go polubiła aż dziwne bo raczej jest średniojadkiem ja jak go wącham to mnie mdli a ona jak widzi że wyciągam zielona butelke z lodówki to biegnie i mniam mniam i po brzuszku się klepie
nasz przygoda z tranem była oparta o pozytywne emocje

"chcesz bombę ?? " wypowiedziane jakby to był mega pyszny cukierek / rarytas - kapsułka w kształcie bomby

odpowiedz była: "Sce!!"

i ciach ... a potem "uuuuu dobre prawda ??"

corka: "TAK"

Nie zmuszaj, to takie świństwo, ze pić się tego nie da.

Daję małemu Biomarine, w kilku kropelkach jest tyle samo wartości, co w całej łyżeczce tego Moellersa. I przynajmniej nie odbija się po tym cały dzień.
Agatha, dajesz Biomarine w kropelkach czy kapsułkach? Szczerze to nie spotkałam się z takim wydaniem Biomarine...
image

z wydaniem w kropelkach się nie spotkałam- miało być....
image

Wyciskam na łyżeczkę kapsułkę.
a ten biomarine od jakiego wieku można dawać? i w jakiej formie jest podawany?
poczytaj se o OMEGaMed - ja własnie to daje i to jest małe

PODAĆ INNY SMAK, polać np. ziemniaki nim
Ja daję młodym tran w kapsułkach. Zajarane jak gwizdek, że im "strzyka" w buzi :) Potrafią 4 na raz zjeść. Ja mam odruch wiadomo jaki ....
moja dostaje tran wieloowocowy i czasami jak zapomnę to sama wieczorem upomina się o "witaminki";-)
image
image
mi leci czwarty krzyżyk i nikt mnie nie zachęci do wypicia tego, fuuu
A moja córka pije bez popitki, oblizuje się do tego i mlaszcze. Odwracam wzrok ;>

A drugiej córce też daję z kapsułki, nie jest to takie zawiesiste i cuchnące jak te w butelkach "aromatyzowane".
A próbowałaś strzykawką podać? nie czuć wtedy zapachu i mniejszym Strumieniem leci do buzi, wiec może łatwiej to wypić. U nas ten sposób działa :)
http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxskjobi0zib54.png
moja corka uwielbia mollers owocowy.
aplikuje jej go ze strzykawki ibuprofenonu
w ciagu dnia nawet prosi o wiecej, oczywiscie mama tlumaczy ze to lekarstewko
najtaniej jest teraz w aptece gemini
23 zl
podaję wieloowocowy, córa miała chwile zwątpienia więc "nakarmiłam" nim męża który po wypiciu opowiadał jakie ot smaczne, zdrowe i się oblizywał - mnie zbierało na mdłości, teraz młoda mówi pycha i sama przynosi butelkę ;) młodszy brat bierze przykład z siostry, szeroko otwiera paszczękę
podaję zawsze przed snem
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
U mnie identycznie jak u Salambo: najpierw tato wypil i zachwalal jakie to super itp a teraz mały bez problemu pije. na poczatku bylo najpierw łyżeczka tato, poten dopiero on, ale teraz już sam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

do góry