Widok
Trochę z innej beczki - CHRZEST
Witam.
Zostałam poproszona abym została Chrzestną synka mojej przyjaciółki. Poczułam się bardzo wyróżniona - nie ukrywam :) Chrzest ma się odbyć 9 lipca i ... i nie mam zielonego pojęcia co się daje na pamątkę takiemu Chrześniakowi!!! Może któraś z Was, ma już takie przezycie za sobą i wspomoże mnie dobrą radą? :)
Pozdrawiam
Ola
Zostałam poproszona abym została Chrzestną synka mojej przyjaciółki. Poczułam się bardzo wyróżniona - nie ukrywam :) Chrzest ma się odbyć 9 lipca i ... i nie mam zielonego pojęcia co się daje na pamątkę takiemu Chrześniakowi!!! Może któraś z Was, ma już takie przezycie za sobą i wspomoże mnie dobrą radą? :)
Pozdrawiam
Ola
Między innymi na allegro można kupic srebrne grzechotki, z miejscem na wygrawerowanie imienia dziecka, daty urodzenia itp. Do tego jest dołączone ładne opakowanie takie jak na biżuterię. Myślę, że to dobra pamiątka
www.allegro.pl/item103503252_chrzest_grzechotka_srebrna_tck_bizuteria_.html
www.allegro.pl/item104206163_srebrna_grzechotka_na_chrzest_upominek_gratis_.html
www.allegro.pl/item103936058_srebrna_grzechotka_znakomita_na_chrzest_nowa.html
www.allegro.pl/item103503252_chrzest_grzechotka_srebrna_tck_bizuteria_.html
www.allegro.pl/item104206163_srebrna_grzechotka_na_chrzest_upominek_gratis_.html
www.allegro.pl/item103936058_srebrna_grzechotka_znakomita_na_chrzest_nowa.html
a ja swoim dwóm chrzesniaczkom, jedenj i drugiej kupiłam u jubilera srebna łayżeczkę,na rączce był wygrawerowany Bocian, , bociek stał na gałezce, na której wygrawerowałam date urodzenia, poniżej był zegar, na którym wygrawerowałam godzinę urodzenia, potem były dwa wahadełka, na jedyn dałam wage na drugim wzrost, a wzdłuż rączki jest imię dziecka (np. aleksandra), a z tyłu wygrawerowałam cos od siebie, z moim podpisem.
jak na razie uważam, że był to bardzo dobry. Taka łyżeczka jest pamiatka chrztu na całe zycie.
jak na razie uważam, że był to bardzo dobry. Taka łyżeczka jest pamiatka chrztu na całe zycie.
Fajne pomysły, szkoda że rok temu nie siedziałam jeszcze na tym forum, gdy trzymałam do chrztu synka mojej siostry. A może też macie pomysły na roczek? nie chciałabym ubranka ani zabawki, tylko pamiątkę.