Widok
Trójmiejski rynek mieszkaniowy w pigułce
A może by wątek rozliczający nasze trójmiejskie inwestycje. Napiszcie gdzie mieszkacie, mieszkaliście. Jakie są plusy a jakie minusy, a które inwestycje/deweloperów omijać? Dla tych, którzy szukają, szukać będą, dla rozczarowanych swoim wyborem chcącyc znaleźć coś innego, lepszego...
Prawie każdy będzie rozczarowany, że za te pieniądze nie dostał jeszcze więcej.
Ogólnie moje osiedle nie podoba się z powodu usterek lecz na zmontowany film reklamujący osiedle jest na wysokim poziomie. Podoba mi się osiedle po drugiej stronie ulicy, ale jak czytam na naszeosiedle o ich problemach to dziękuje, że kupiłem mieszkanie "tutaj".
Ile ludzi tyle opinii. Wiem, że mój post nic nie wnosi, ale w dzisiejszych czasach gdy deweloper jest nastawiony na maksymalny zysk a i tak wszystko się sprzedaje ciężko znaleźć coś co Ciebie zadowoli w >70%.
Ogólnie moje osiedle nie podoba się z powodu usterek lecz na zmontowany film reklamujący osiedle jest na wysokim poziomie. Podoba mi się osiedle po drugiej stronie ulicy, ale jak czytam na naszeosiedle o ich problemach to dziękuje, że kupiłem mieszkanie "tutaj".
Ile ludzi tyle opinii. Wiem, że mój post nic nie wnosi, ale w dzisiejszych czasach gdy deweloper jest nastawiony na maksymalny zysk a i tak wszystko się sprzedaje ciężko znaleźć coś co Ciebie zadowoli w >70%.
I tu jest chyba pies pogrzebany. Czyli nie ma co oczekiwać zadowolenia 100% czyżby szukając może lepiej uderzyć w miarę nowy rynek wtórny? Kilka razy zawitać, obejrzeć dobrze, popytać.
Swoją drogą doszłam właśnie do wniosku że ceny w Trójmieście to jakaś porażka, nie byłam tego świadoma. Uważałam- ok tyle kosztuje, trzeba zapłacić. Intensywnie oglądam oststnio program house hunters- rynek warszawski a ceny niejednokrotnie niższe i to niemało..
Swoją drogą doszłam właśnie do wniosku że ceny w Trójmieście to jakaś porażka, nie byłam tego świadoma. Uważałam- ok tyle kosztuje, trzeba zapłacić. Intensywnie oglądam oststnio program house hunters- rynek warszawski a ceny niejednokrotnie niższe i to niemało..
No sprzedaje się, oc ma się nie sprzedać. Ludzie chca mieć fajne mieszkanie, na swoim ulubonym piętrze, z oknami na ulubioną stronę świata, może na kilka. A te najlepsze schodza szybko. Zostaną resztki.. deweloper wtedy spuści z ceny, zostaniej eszcze mniej, deweloper znowu spuści z ceny, ktoś kupi tylko pod najem lub mniej zamożny i nagle nie ma mieszkań, a deweleoper na pierwszych mieszkaniach zarobił 200%, na ostatnim zarobił i tak sporo.
To ja może zapytam szerzej. W której części Gdańska najlepiej kupić mieszkanie. Gdzie według Was jest w tej chwili najlepszy stosunek ceny do lokalizacji?
Znalazłem fajną stronę z mapą gdzie można zobaczyć w jakich częściach miasta się najwięcej buduje w tej chwili: https://mieszkania-gdansk.pl/mapa-gdansk-gdynia-sopot.html
Znalazłem fajną stronę z mapą gdzie można zobaczyć w jakich częściach miasta się najwięcej buduje w tej chwili: https://mieszkania-gdansk.pl/mapa-gdansk-gdynia-sopot.html
oczywiscie ze Morena jest znacznie lepszym miejscem niż Letnica :) jest o wiele lepiej rozwinięta, z komunikacją nie ma większych problemów i przede wszystkim zapachy z zakładów naokoło portu nie docierają. Minusem jest rzeczywiscie - blok na bloku ale to niedlugo wszedzie bedzie + hałas samolotów gratis