Widok
Zazdroszczę Wam. Jestem po 60-ce i niestety od b.długiego czasu nie mam pracy. Za granicę już nie wyjadę mimo bardzo dobrej znajomosci j.angielskiego. Do tego trzeba mieć również pewien kapitał na start. Ja niestety wszystkie oszczędności już wydałem. Nie mam żadnych perspektyw. Nie wiem tylko po co tu wracacie. Chyba tylko z nostalgii.
2018-04-05 16:47:11
Zazdroszczę Wam. Jestem po 60-ce i niestety od b.długiego czasu nie mam pracy. Za granicę już nie wyjadę mimo bardzo dobrej znajomosci j.angielskiego. Do tego trzeba mieć również pewien kapitał na start. Ja niestety wszystkie oszczędności już wydałem. Nie mam żadnych perspektyw. Nie wiem tylko po co tu wracacie. Chyba tylko z nostalgii.2018-04-05 16:47:11
Zazdroszczę Wam. Jestem po 60-ce i niestety od b.długiego czasu nie mam pracy. Za granicę już nie wyjadę mimo bardzo dobrej znajomosci j.angielskiego. Do tego trzeba mieć również pewien kapitał na start. Ja niestety wszystkie oszczędności już wydałem. Nie mam żadnych perspektyw. Nie wiem tylko po co tu wracacie. Chyba tylko z nostalgii.
Myślałem o korepetycjach. Niestety zgodnie z przepisami wykonując tą usługę /będzie ciągła i będzie stanowiła główne źródło dochodu/ muszę zarejestrować działalność i opłacać np. co miesiąc ZUS. Tak że chyba bym nawet nie zarobił na składki. Robiąc to bez rejestracji zgodnie z polskimi przepisami jestem przestępcą i oszustem podatkowym. Nie wiem czy warto tak ryzykować. W prasie coraz częściej piszą o wtrącaniu do więzień oszustów podatkowych. A tam nie chciałbym trafić.
EuroKadra - idziesz i praca powinna być w ciągu kilku dni.
Firmy w Polsce mają ogromne braki kadrowe i żeby znaleźć zatrudnienie, trzeba się naprawdę postarać.
Żeby to robić z głową, wszystko musi się odbywać z zachowaniem zdrowego rozsądku.
Tylko przez agencje pracy można się dostać teraz do solidnych firm.
Firmy w Polsce mają ogromne braki kadrowe i żeby znaleźć zatrudnienie, trzeba się naprawdę postarać.
Żeby to robić z głową, wszystko musi się odbywać z zachowaniem zdrowego rozsądku.
Tylko przez agencje pracy można się dostać teraz do solidnych firm.
Niestety ale czytając wypowiedzi nie mogę się zgodzić z tym,że tak łatwo dostać pracę po 50. Cos o tym wiem. Sytuacja zmusiła mnie do wyjazdu za granicę. Ofert pracy jest u nas bardzo dużo... ale w agencjach pracy tymczasowej. Sam wyjechałem z mg solutions, miałem w czym przebierać, bo mam i wiedzę, i umiejętności, i doświadczenie.
EuroKadra w Sopocie - na spokojnie etat do ogarnięcia na dobrych warunkach. Generalnie na rynku praca jest dla każdego, można trafić do znanych marek, pozostaje jedynie kwestia wykorzystania warunków. Bo jeśli komuś zależy na etacie, to znajduje go z dnia na dzień. Pod tym względem akurat rynek przeszedł diametralną przemianę.
Wiecie dlaczego nikt nie chce do Was przyjść? Bo traktujecie ludzi jak d**ili. W każdym temacie post o eurokadrze. Szympans by się domyślił, że to właśnie pracownik eurokadry ciągle robi sobie reklamę. Dajcie se siana, nikt nie chce robić za 1800zł w trójmieście, na dziadowskiej umowie itd. rozumiecie to? Jeśli macie jaja to odpiszcie. Po co trollujecie ludzi. Tchórze