Widok

Trudno znaleźć pracę po 50-tce?

Uważacie, że w Trójmieście trudno jest znaleźć pracę osobie po 50-tce?
Czy spotkaliście się z tym kiedyś szukając pracy?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

spróbuj po 100-tce może za mało pijesz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Według mnie trudno dlatego zdecydowałam się wyjechać za granicę. Wyjeżdżamy co dwa miesiące razem z koleżanką, najczęściej z mg solutions. Płaca adekwatna do pracy. Same plusy, czego niestety nie mogę powiedzieć o pracy w kraju.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zazdroszczę Wam. Jestem po 60-ce i niestety od b.długiego czasu nie mam pracy. Za granicę już nie wyjadę mimo bardzo dobrej znajomosci j.angielskiego. Do tego trzeba mieć również pewien kapitał na start. Ja niestety wszystkie oszczędności już wydałem. Nie mam żadnych perspektyw. Nie wiem tylko po co tu wracacie. Chyba tylko z nostalgii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tlob
2018-04-05 16:47:11
Zazdroszczę Wam. Jestem po 60-ce i niestety od b.długiego czasu nie mam pracy. Za granicę już nie wyjadę mimo bardzo dobrej znajomosci j.angielskiego. Do tego trzeba mieć również pewien kapitał na start. Ja niestety wszystkie oszczędności już wydałem. Nie mam żadnych perspektyw. Nie wiem tylko po co tu wracacie. Chyba tylko z nostalgii.
Tlob: to zaoferuj korepetycje z jez. angielskiego - chocby dzieciom z Twojego osiedla. Nie placisz za dojazdy, kasa na zycie jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

w tym kraju nie ma pracy z jego wykształceniem.

A myślałaś o wyjeździe do pracy za granice? Ja jeżdżę od 5 lat do Niemiec jako opiekunka i bardzo sobie chwale. Można fajnie dorobić do emerytury:) Od 2 lat z zaufaną firmą, która daje mi dobrze płatne i lekkie zlecenia :) Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tlob
2018-04-05 16:47:11
w szpitalach - GUMed i innych szukają gońców do pracy na terenie szpitala. Pracują też osoby po 50-tce. Może tam?

Myślałem o korepetycjach. Niestety zgodnie z przepisami wykonując tą usługę /będzie ciągła i będzie stanowiła główne źródło dochodu/ muszę zarejestrować działalność i opłacać np. co miesiąc ZUS. Tak że chyba bym nawet nie zarobił na składki. Robiąc to bez rejestracji zgodnie z polskimi przepisami jestem przestępcą i oszustem podatkowym. Nie wiem czy warto tak ryzykować. W prasie coraz częściej piszą o wtrącaniu do więzień oszustów podatkowych. A tam nie chciałbym trafić.

Dzień dobry, szukam osób 50+ (kontaktowych) do pracy :).
Praca w obsłudze klienta, siedząca, od poniedziałku do piątku w godzinach 9-17.
Chętne osoby proszę o kontakt telefoniczny: 508 000 900.

EuroKadra - idziesz i praca powinna być w ciągu kilku dni.
Firmy w Polsce mają ogromne braki kadrowe i żeby znaleźć zatrudnienie, trzeba się naprawdę postarać.
Żeby to robić z głową, wszystko musi się odbywać z zachowaniem zdrowego rozsądku.
Tylko przez agencje pracy można się dostać teraz do solidnych firm.

18:30

Niestety ale czytając wypowiedzi nie mogę się zgodzić z tym,że tak łatwo dostać pracę po 50. Cos o tym wiem. Sytuacja zmusiła mnie do wyjazdu za granicę. Ofert pracy jest u nas bardzo dużo... ale w agencjach pracy tymczasowej. Sam wyjechałem z mg solutions, miałem w czym przebierać, bo mam i wiedzę, i umiejętności, i doświadczenie.

EuroKadra w Sopocie - na spokojnie etat do ogarnięcia na dobrych warunkach. Generalnie na rynku praca jest dla każdego, można trafić do znanych marek, pozostaje jedynie kwestia wykorzystania warunków. Bo jeśli komuś zależy na etacie, to znajduje go z dnia na dzień. Pod tym względem akurat rynek przeszedł diametralną przemianę.

Wiecie dlaczego nikt nie chce do Was przyjść? Bo traktujecie ludzi jak d**ili. W każdym temacie post o eurokadrze. Szympans by się domyślił, że to właśnie pracownik eurokadry ciągle robi sobie reklamę. Dajcie se siana, nikt nie chce robić za 1800zł w trójmieście, na dziadowskiej umowie itd. rozumiecie to? Jeśli macie jaja to odpiszcie. Po co trollujecie ludzi. Tchórze
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ty weź się ogarnij, bo oderwałeś się od rzeczywistości.

Inne tematy z forum Praca

Własny start up (3 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was moze odwarzył sie na otwarcie własnego start upu? Na co przy czymś takim...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

Praca K2 Dystrybucje (34 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?

do góry